Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 14 με τίτλο :


«Σκληρή γραμμή Σαμαρά για εργασιακά - ασφαλιστικό»


Σκληρή γραμμή για την οικονομία και μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό θα περιλαμβάνει η σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Μία μόλις εβδομάδα πριν από το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς θα μείνει πιστός στη γραμμή που χάραξε, λέγοντας ένα ξεκάθαρο «όχι» στο νομοσχέδιο με τα μέτρα της κυβέρνησης, καθώς θεωρεί πλέον και ο ίδιος πως έχει δικαιωθεί από τις εξελίξεις, αλλά και από τη στάση της ελληνικής κοινωνίας. Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος, θα εξηγήσει τους λόγους που θα τον οδηγήσουν στο να καταψηφίσει τουλάχιστον επί της αρχής το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ενώ θα ασκήσει δριμύτατη κριτική και για το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τα εργασιακά, που οδηγεί στην αύξηση του ορίου των απολύσεων και τη μείωση των αποζημιώσεων (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» των


«ΝΕΩΝ» σελ. 3 με τίτλο :


«Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο… (Ευχάριστη ανατροπή η νίκη της Εθνικής΄)»


…Μέσα, τα πράγματα δεν είναι και πολύ ευχάριστα , καθώς η δημοσιοποίηση των επιμέρους ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Οι αναταράξεις ανάγκασαν την κυβέρνηση να δώσει διευκρινίσεις για τις δρομολογούμενες αλλαγές, ενώ ο υπουργός Εργασίας ζήτησε και θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να του εξηγήσει τις προβλέψεις του μνημονίου για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Πάντως, η επικοινωνιακή διαχείριση των ανατροπών στο Ασφαλιστικό από τον Ανδρέα Λοβέρδο, προκάλεσε δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, από τις Βρυξέλλες, έσπευσε να σημειώσει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται…


Από την 1η σελίδα του


«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :


«ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ»


Πολλές οι αντιδράσεις και οι απορίες για τη μείωση του κόστους των αποζημιώσεων, τη διευκόλυνση των απολύσεων και τη θεσμοθέτηση χαμηλότερων αποδοχών για τους νέους κάτω των 25 ετών. Η επίκληση του μνημονίου δεν αρκεί. Οι υπεύθυνοι οφείλουν εξηγήσεις για την κατεπείγουσα, χωρίς κοινοβουλευτική κάλυψη, επιβολή των μέτρων. Χωρίς αυτές δεν κερδίζεται εμπιστοσύνη και συναίνεση για την έξοδο από την κρίση.


Από την 1η σελίδα της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» 5 με τίτλο :


«Το Στίγμα της «Β»»


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πολλές φορές έχει αναφερθεί στη σημερινή οικονομική κρίση και στην ανάγκη να μην πληρώσουν όσοι δεν ευθύνονται γι αυτήν, δηλαδή οι εργαζόμενοι. Τώρα, συνεπώς, που η κυβέρνηση επιχειρεί με Προεδρικό Διάταγμα να επιβάλει έναν πραγματικό εργασιακό μεσαίωνα, ο κ. Παπούλιας οφείλει να λάβει έμπρακτα θέση και να μην υπογράψει το διάταγμα, έτσι ώστε η κυβέρνηση να υποχρεωθεί να αναλάβει ακέραια την πολιτική ευθύνη εισάγοντας το ζήτημα στο κοινοβούλιο με τη μορφή σχεδίου νόμου. Ομοίως, η κυβέρνηση οφείλει να δει έγκαιρα ότι τα μέτρα θα οδηγήσουν σε έκρηξη τη ανεργίας, που πολλοί αναμένουν να προκαλέσει κοινωνική ανάφλεξη το Φθινόπωρο. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ναυτίλος» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 10 με τίτλο :


«εργασία, ανοχύρωτη πόλη…»


Το κόλπο ήταν πάλι ωραίο (αλλά κάποια στιγμή θα αποβεί μ για τους καμποτίνους μοιραίο). «Έσωσαν» τον 13ο και τον 14ο μισθό, αλλά αποκεφάλισαν 6.000.000 μισθωτούς! Ποιος 13ος ή 14ος μισθός, όταν μπορεί κανείς να σε απολύσει, να σε πηδήξει για το καλό σου, να μη σου δώσει δουλειά ποτέ ώσπου να βάλεις μυαλό και να σε ξεσχίσει όποτε γουστάρει (παρά τον κίνδυνο να στεναχωρήσει το Γιωργάκι…)… ή να τον «πονέσει»! Διότι, ως γνωστόν, ο κ. Πρωθυπουργός «πονάει με τα μέτρα που παίρνει» εναντίον μας!...


Από την 1η σελίδα της


«ΧΩΡΑΣ» με τίτλο :


«Άνοιγμα Σαμαρά στην κοινωνία»


Η κοινωνία έχει προβλήματα, κάθε κλαρί τα δικά του κι ο Αντώνης Σαμαράς αρνούμενος να ασκήσει πολιτική εύκολης ρητορείας «ζυμώνει» τις προτάσεις και τις θέσεις της Ν. Δ. με ατόφιους κοινωνικούς φορείς, καθαρούς εκπροσώπους της κοινωνίας. Διανοούμενοι, επαγγελματίες από όλους τους χώρους και τις επαγγελματικές τάξεις και συνδικαλιστές βρίσκονται στον κύκλο των συνομιλητών του Μεσσήνιου ηγέτη, που αντί να κλείνεται στους τέσσερις τοίχους της Ρηγίλλης βάζει στόχο, η εναλλακτική πρόταση εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας, να απαντά στις απαιτήσεις των καιρών (το άρθρο συνεχίζεται στην 3η σελίδα της εφημερίδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: