Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από την 11η σελίδα του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


«Παρέμβαση Σαμαρά για τους οίκους αξιολόγησης»


Κ ρίσιμη και καθοριστική αναμένεται να είναι η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σήμερα στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για μια ακόμα φορά αναμένεται να βάλει πλάτη και να στηρίξει τις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, ενώ θα επισημάνει στους ευρωπαίους ηγέτες την ανάγκη να υπάρξει μια θεσμική και ουσιαστική αντίδραση από τις Βρυξέλλες σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα όσα συμβαίνουν με τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά πως η απόφαση του οίκου Moody’s είναι απαράδεκτη και αδικεί τη χώρα μας, καθώς είναι ξεκάθαρο πως εξυπηρετεί τους στόχους διεθνών κερδοσκόπων που έχουν βάλει στο μάτι τις χώρες του Νότου. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν μάλιστα ο πρώτος που είχε ζητήσει να υπάρξουν ευρωπαϊκοί οίκοι αξιολόγησης οι οποίοι να ελέγχονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Και συνάντηση με τη ΓΣΕΕ»


Καμπανάκι για την υστέρηση εσόδων που παρατηρείται στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και την εκτίναξη του πληθωρισμού στο 5,4% χτύπησε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τη ΓΣΕΕ. «Τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά», τόνισε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της Ν. Δ. Χρ. Σταϊκούρας. Στο ψαλίδισμα των εισοδημάτων αναφέρθηκε ο τομεάρχης Απασχόλησης Γ. Βρούτσης. «Οι πολιτικές της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί ως άλλοθι το μνημόνιο, καθοδηγούν την κοινωνία μας μέρα με τη μέρα σε χειρότερες καταστάσεις», τόνισε. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος μετέφερε στον Α. Σαμαρά την αγωνία που έχουν οι εργαζόμενοι για τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της προστασίας της απασχόλησης και της περιφρούρησης των ανέργων. «Διευκολύνουν τον εργοδότη, να απολύει και ταυτόχρονα δημιουργούν όρους που ρευστοποιούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», τόνισε. «Η ΓΣΕΕ θα κάνει κάθε προσπάθεια με προσφυγές και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας».


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«ΘΕΤΙΚΑ»


Με σαφή τρόπο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν. Δ. Κ. Μαρκόπουλος, προσδιόρισε τα όρια ανοχής για την ηγεσία του κόμματος απέναντι σε «παραβατικές» συμπεριφορές. «Όταν υποπέσει σε κάποιο ολίσθημα ή σε αντικομματική συμπεριφορά ή αλλοιώσει και παραχαράξει τις αρχές και τα πιστεύω του κόμματος, προφανώς θα βρεθεί απ έξω. Υπάρχουν διατάξεις, υπάρχει καταστατικό. Τα κόμματα δεν είναι μη κυβερνητικές οργανώσεις, ούτε ενορίες ή φιλανθρωπικοί σύλλογοι», είπε χαρακτηριστικά.


Από την 9η σελίδα » του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} με τίτλο :


«Το ΕΣΥ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»


«Αιχμηρή» ανακοίνωση με αφορμή τα 13 μέτρα που δημοσιοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να στηρίξει τον τομέα Υγείας, εξέδωσε ο κ. Μάριος Σαλμάς. Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος τομεάρχης Υγείας της Ν. Δ.: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρότι έχει βρεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δεν σώζεται από έκτακτα μέτρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Προφανώς, η κυβέρνηση δεν έχει κατανοήσει το πρόβλημα τα ης σώρευσης χρεών των νοσοκομείων». Σύμφωνα εξάλλου με τον ίδιο, μεταξύ των βασικών λόγων εξ αιτίας των οποίων δημιουργούνται οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις από τα νοσοκομεία προς τους προμηθευτές, είναι τόσο τα χρέη των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τα νοσοκομεία, όσο και η χρέωση των πράξεων και των νοσηλίων στα Ασφαλιστικά Ταμεία από τα νοσοκομεία σε τιμές καθηλωμένες από το 1992.


Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…ΤΑ» της


«ΧΩΡΑΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Των φρονίμων τα παιδιά…»


Αποφασισμένος να συνεχίσει τις επαφές του με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας και τους εκπροσώπους όλων των κοινωνικών εταίρων, φέρεται ο πρόεδρος Αντώνης (Σαμαράς) και, όπως καθημερινά βλέπουμε, ήδη το έχει αρχίσει. Όσοι γνωρίζουν τα πράγματα από πολύ κοντά λένε ότι το κάνει αυτό, καθώς γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα πως ό,τι είναι να γίνει για την ανασυγκρότηση της Ν. Δ. πρέπει να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται. Πρόεδρε, μήπως ξέρεις κάτι παραπάνω από μας και μας το κρύβεις ή θέλεις να ακολουθήσεις το «των φρονίμων τα παιδιά…»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: