Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10 με τίτλο :


«Σαμαράς: ΣΕ Μουσείο Δημοκρατίας μετατρέπεται το ιστορικό κτίριο της παράταξης, ριζικές αλλαγές σ πρόσωπα, κομματικά όργανα και…νοοτροπίες»


Ρ ιζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα στη Νέα Δημοκρατία, αναμένεται να ανακοινώσει στο Συνέδριο ο Αντώνης Σαμαράς, αρχίζοντας από το «λουκέτο» που μπαίνει στη Ρηγίλλης, η οποία γίνεται ουσιαστικά μουσείο της παράταξης. Θέλοντας να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για το κόμμα, ο Αντώνης Σαμαράς θα ανακοινώσει πως τα γραφεία του κόμματος θα μεταφερθούν σε άλλον, καινούργιο και σαφέστατα πιο λειτουργικό χώρο και στη Ρηγίλλης θα μεταφερθεί το Ίδρυμα Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ενώ στους χώρους του κτιρίου θα λειτουργεί και Μουσείο με την ιστορία του κόμματος…. (το άρθρο συνεχίζεται με αναφορά στο 8ο9 Συνέδριο της Ν. Δ. που αρχίζει αύριο Παρασκευή…)


Από την 1η σελίδα της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :


«Το στίγμα της «Β»»


Πολλές φορές η τρόικα αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις πιέσεις που η κυβέρνηση διατείνεται ότι δέχεται εκ μέρους της. Αυτή τη φορά, όμως, ο υπουργός Εργασίας διαψεύδεται και από τον υποδιοικητή του ΟΑΕΔ Μ. Κοντοπάνο. Συγκεκριμένα, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, είχε πει ότι η διαφορά μεταξύ του μισθού που προτείνει η κυβέρνηση για τον νεοεισερχόμενο μέχρι 25 ετών και του κατώτατου μισθού, θα επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ, ενώ θα υπάρχουν και επιπλέον κονδύλια από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο. Με δηλώσεις του όμως, ο κ. Κοντοπάνος κατέστησε σαφές ότι ο ΟΑΕΔ δεν έχει τα χρήματα, ούτε τα κοινοτικά κονδύλια για να καλύψει τη διαφορά στο μισθό των νεοπροσλαμβανομένων! Κατόπιν τούτου, συνάγεται ότι ο κ. Α. Λοβέρδος ή είναι ψεύτης ή είναι παραπληροφορημένος ή αγνοεί την πραγματικότητα…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» τελευταία σελίδα :


Χθες η Βουλή έζησε ένδοξες εποχές Σημίτη! Και ακόμη πιο ένδοξες εποχές Σπράου! Γενικά χθες για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό αισθανόσουν πως έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ βρε αδελφέ! Πώς το αισθανόσουν; Διότι έπειτα από πολλά χρόνια ακούστηκε και πάλι στη Βουλή το καίριο πολιτικό επιχείρημα της κυβέρνησης για τα αιτήματα των εργαζομένων: «Ζείτε πολύ»! Το είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να δικαιολογήσει τα μέτρα – σοκ που παίρνει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό των γυναικών. «Έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους άντρες και δεν γίνεται να βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και έμειναν όλοι άναυδοι, και των ΠΑΣΟΚων βουλευτών συμπεριλαμβανομένων! (το άρθρο της κ. Αντωνοπούλου, συνεχίζεται…)


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ»:


Μετά την κοινωνική κατακραυγή, οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό αντιμετωπίζουν πλέον και τις ενστάσεις…της Δικαιοσύνης, καθώς δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μια σειρά διατάξεις, που θεωρείται βέβαιο ότι θα προσβληθούν με προσφυγές, κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. *** Τα πέντε «αγκάθια» του νέου Ασφαλιστικού εντοπίζονται στις ενοποιήσεις Ταμείων, στην επιβολή του ΛΑΦΚΑ, στην παράκαμψη θεμελιωδών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, στην απορρόφηση την εύρωστων Ταμείων, και στην άμεση εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών….


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«Σφίγγουν ζωνάρια..»


ΚΑ τά 40% μείωσε τα έξοδα του 8ου τακτικού Συνεδρίου – σε σχέση με το 7ο του 2007-που αρχίζει αύριο, ο γενικός διευθυντής της Ν. Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης. Η κρίση σφίγγει και τα «γαλάζια» ζωνάρια…


Από την 1η σελίδα της


«ΧΩΡΑΣ» με τίτλο :


«Ο Αντώνης καθαρίζει τις «σκιές» »


Σε ξεκαθάρισμα του εσωκομματικού τοπίου είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ο Αντώνης Σαμαράς. «Η καινούργια μέρα της Νέας Δημοκρατίας θα ταυτιστεί με την Εθνική ανάταση και θα είναι απαλλαγμένη όχι μόνο από αυτούς που πλήγωσαν τον κόσμο της παράταξης με την πολιτική τους, ή προσωπική τους συμπεριφορά, αλλά κι από όλους, όσους έχουν κουράσει, πολιτικά, την κοινωνία κι έχουν κουραστεί και οι ίδιοι», λένε οι συνεργάτες του αρχηγού της Ν. Δ., κάνοντας σαφές το ότι «το συνέδριο της Ν. Δ. είναι η πηγή του ποταμού και το ποτάμι ούτε σταματάει, ούτε γυρίζει πίσω…». Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα ανοίξει την πόρτα αυτής της νέας αρχής σε κανέναν από όσους με πράξεις ή παραλείψεις τους άφησαν «λεκέ» στην διαδρομή της παράταξης. Ο Μεσσήνιος ηγέτης φαίνεται να «σφυρίζει» την λήξη της πολιτικής διαδρομής ακόμη και στελεχών της Ν. Δημοκρατίας ου αν και δεν «σκίασαν» το όνομά τους σε περίεργες υποθέσεις, εντούτοις εξάντλησαν την προσφορά τους και δεν κουβαλούν τον συμβολισμό του καινούργιου ξεκινήματος (το άρθρο συνεχίζεται με αναφορά στο Συνέδριο της Ν. Δ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: