Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ

Ήλθε η ώρα του Σαμαρά; Αυτό το ερώτημα κυκλοφορεί σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής στη χώρα μας. Είνια μια σπουδαία πολιτική και κομματική πράξη το συνέδριο της Ν.Δ. που αρχίζει την Πέμπτη της τρέχουσας εβδομάδος.
Το συνέρδιο αυτό δεν είναι μια διαδικασία τυπική ούτε διαδικασία επναβεβαίωσης της πορείας του κόμματος. Δεν είναι κατωχύρωση των θέσεων μιας ηγετικής ομάδας που πήρε στα χέρια της το κόομα της ΝΔ μετά τις 29 Νοεμβρίου.Θα είναι μια διαδικασία επικαιροποίησης των αρχών της ιδρυτικής διακύρηξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο συνέδριο της Χαλκιδικής. Με τη σκέψη αυτή το συνέδριο η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα που θα έχει προχωρήσει προς την κατεύθυνση μιας ιδεολογικής αλλαγής με επιβεβαίωση των βασικών αρχών του συνεδρίου της Χαλκιδικής και αναγνώρισης των αρχών της διακύρηξης εκείνης αλλά και διεύρυνση και ειδίκευση στα ιδεολογικά χωράφια των αντιλήψεων στο σύγχρονο κόσμο.
Ο Αντώνης Σαμαράς καλείται και οφείλει να το κάνει να κόψει κάθε σχέση με το παρελθόν, που προκάλεσε τους φίλους και ψηφοφόρους της ΝΔ, να απαλλάξει το κόμμα απο βαρίδια του πρόσφατου παρελθόντος που κάθε άλλο παρά πολιτικά και πολύ περισσότερο ιδεολογικά κινήθηκε.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας με σύγχρονους όρους και με προσδοκία να αντιμετωπίσει με πολιτικούς και κατά βάση ιδεολογικούς όρους τις προκλήσεις της εποχής. Τούτο καλέιται ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει να στηρίξει με παράλληλες ενέργειες ανανέωσης του κόμματος στη λειτουργία του. Στελέχη που είτε εσκεμένα είτε όχι συμμετείχαν στη διαμόρφωση μιας αποτυχημένης πολιτικής στο πρόσφατο παρελθόν, δεν θα πρέπει να βρεθούν και πάλι στη νέα πορεία του κόμματος. Η διείσδυση του κόμματος στη κοινωνία δεν μπορεί να επιτευχθεί με πρόσωπα που κουβαλούν πολιτικές και λειτουργίες της δεκαετίας του '50 ή του '80!! Οφείλει να βάλλει ένα τέλος και με συγκεκριμένη ιδεολογική πλατφόρμα, την οποία οφείλουν όλοι να υπερασπίζονται, σ' ένα θολό και ίσως βρώμικο παρελθόν.
Είναι καθήκον τους Αντώνη Σαμαρά να ξεκαθαρίσει το σκηνικό του κόμματος όχι δια των λόγων αλλά δια των έργων. Αυτό αναζητά ο Έλληνας πολίτης, να δει εν τοις πράγμασι αλλαγές που θα αποδείξουν ότι ένας νέος αέρας φυσά στη Ρηγίλης. Άλλως και η θητεία του θα θεωρηθεί ως μια φυσιολογική εξέλιξη μιας πορείας τυπικής απο τον ένα αρχηγό στον άλλο.
Η ευκαιρία αυτή είναι μοναδική. Δεν θα υπάρξει άλλη ούτε και για διορθωτικές κινήσεις ούτε για παρεμβάσεις τυχαίες και ανούσιες.  
Οι εξελίξεις στη ΝΔ δεν είναι υπόθεση του κόμματος, είναι υπόθεση που αφορά το μέλλον της Ελλάδας, της χώρας. Αφορά όλους τους Έλληνες και εξ αυτού προκύπτει η ανάγκη για σίγουρες και δυναμικές αλλαγές στην πράξη. Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει πρώτος απο όλα τα κόμματα να εκσυγχρονίσει και ξεκαθαρίσει ένα κόμμα εξουσίας που πίστεψαν, πιστεύουν και θα υποστηρίζουν οι πολίτες μόνο εφ' όσον εκείνος αποδείξει όντως ότι ήταν άξιος της ευρείας επιλογής απο τον ίδιο το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: