Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη12η σελίδα του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


«Νέα Δημοκρατία / 8ο Συνέδριο – Ανοιχτές πόρτες για όσους δεν πλήγωσαν το κόμμα»


Μ ε απόντες τους Παυλίδη, Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο ξεκινά σήμερα το 8ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας της Ν. Δ. και τα ονόματά τους δεν υπάρχουν στη σχετική λίστα. Και στους τρεις εξάλλου έχει αναφερθεί ονομαστικά ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς καταδικάζοντας πρακτικές τους που δημιούργησαν πρόβλημα στην παράταξη. Μετά από έντονες ζυμώσεις πάντως, τελικά αποφασίστηκε οι πόρτες του Συνεδρίου να είναι ανοιχτές για τα στελέχη που έχουν χαρακτηριστεί βαρίδια και έχουν φωτογραφηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά κατά το παρελθόν, όπως ο Πέτρος Δούκας και ο Βασίλης Μαγγίνας, άγνωστο όμως παραμένει αν τελικά θα παρευρεθούν. Ο Αντώνης Σαμαράς, ετοιμάζεται να ανακοινώσει σημαντικές αλλαγές σε όργανα και πρόσωπα στο κόμμα ,αρχίζοντας με ένα ριζικό ανασχηματισμό στους τομεάρχες και τους γραμματείς αμέσως μετά το Συνέδριο, όπου πάντως θα εμφανιστεί ενωτικός. …. ( το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 3η σελίδα της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :


«Η νέα πορεία ξεκινά»


Ξεκινάει σήμερα, χωρίς τον κλασσικό πυρσό στο σήμα του κόμματος, το κρισιμότερο – ίσως- συνέδριο της ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία καλείται να κάνει πράξη το βασικό σύνθημα που θα κυριαρχήσει σήμερα και το Σαββατοκύριακο. «Αλλάζουμε – προχωράμε», είναι το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει ο κ. Αντώνης Σαμαράς μέσα από το 8ο Συνέδριο, το οποίο αποτελεί – όπως ο ίδιος έχει τονίσει πολλές φορές- την αφετηρία για μια νέα πορεία του κόμματος. Μια πορεία που είναι άμεσα συνυφασμένη με νέα πρόσωπα και νέα ηγεσία, η εκλογή της οποίας γέμισε ελπίδες τους νεοδημοκράτες, που είδαν το κόμμα τους να συντρίβεται με πρωτοφανή ποσοστά στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Στο Συνέδριο που ξεκινά σήμερα έχουν επενδυθεί πολλές ελπίδες και προσδοκίες τόσο από την ηγεσία της παράταξης, όσο και από τις εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και φίλους του κόμματος…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 22η σελίδα » της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» με τίτλο :


«Η Ν .Δ αλλάζει για να φέρει την αλλαγή στην Ελλάδα»


Με στόχο την ανανέωση σε πρόσωπα, την ιδεολογική ανάκαμψη και το ξεκίνημα μιας νέας πορείας για την παρουσίαση μιας αξιόπιστης και εφαρμόσιμης εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης, ξεκινά σήμερα στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο, στο Παλαιό Φάληρο, το 8ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αλλάζει για να φέρει την αλλαγή στην Ελλάδα. Το στίγμα της παράταξης στη νέα εποχή δίνει σήμερα με άρθρο – παρέμβαση στην «Α», ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προσδιορίζει τη Ν. Δ. ως το κόμμα της Κεντροδεξιάς, το κόμμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, το κόμμα που είναι ανοιχτό σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ένα κόμμα χωρίς φέουδα και προσωπικούς μηχανισμούς…. ( το άρθρο συνεχίζεται με ενδιαφέροντα σημεία για το συνέδριο, ενώ στην σελίδα 21 της εφημερίδας , παρουσιάζεται το άρθρο – παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά)


Από την 3η σελίδα του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου}:


Γράφει ο Στάθης (στην «Ελευθεροτυπία»): «… Ο κ. Παπανδρέου απέλυσε 50.000 σταζιέρ κι έκανε σταζιέρ όλους τους Έλληνες κι εξ αυτών τους νέους, ανθυποσταζιέρ… Πόσο μακριά νομίζει ότι μπορεί να φθάσει έτσι;»… Μήπως όμως ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν προσέλαβαν αυτούς τους «σταζιέρ»;


Από την 5η σελίδα του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» με τίτλο :


«12 συντάξεις και πολλές σας είναι… - αποκάλυψη - σοκ»


Στο φως ήρθε χθες η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, η οποία περιλαμβάνει την ουσιαστική κατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης και την αντικατάστασή τους με ειδικό επίδομα, το οποίο δεν θα ξεπερνά ετησίως τα 800 ευρώ και θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια! Οι μάσκες έπεσαν και τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση επιδόθηκε σε όργιο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με την Τρόικα για δυσμενείς αλλαγές στο Ασφαλιστικό, οι οποίες, όχι όνο υιοθέτησε και ουδέποτε γνωστοποίησε στους Έλληνες πολίτες, αλλά ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος τις παρουσίαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ως…αντικείμενο σκληρών διαπραγματεύσεων με τα στελέχη της Τρόικας!!! ( το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 1η σελίδα του


«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :


«ΠΡΟΚΛΗΣΗ»


Πρόκληση κατά της Δημοκρατίας και νέο πλήγμα στην εικόνα της χώρας αποτελεί η χθεσινή φονική τρομοκρατική επίθεση. Κάποιοι ανόητοι και αμετανόητοι επιμένουν στη στρατηγική του αίματος που μόνο δεινά και αθώα θύματα μας επιφυλάσσει. Για τον λόγο αυτό απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση από την πλευρά της Πολιτείας. Αλλά και σαφείς απαντήσεις στα βαρύτατα ερωτηματικά που προκαλεί το γεγονός ότι οι τρομοκράτες μπόρεσαν με τόση ευκολία να αχρηστεύσουν τα μέτρα ασφαλείας του υπουργείου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: