Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

100000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Εκατό χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο βρέθηκαν χθες στη Κοπεγχάγη να διαδηλώσαν υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και του πλανήτη από τις εκπομπές αερίων. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνδιάσκεψης για τημ αλλαγή του κλίματος στον πλανήτη, οι αναπτυσόμενες χώρες δεν φαίνεται να έχουν την πρόθεση να βρουν σημεία συμφωνίας. Τα γεωγραφικά μπλοκ λειτουργώντας συντονισμένα να προστατέψουν τις δικές τους θέσεις διεμβολίζουν την περίπτωση να καταλήξουν σε μια συμφωνία. Η Κίνα και η Ινδία που είναι οι μεγαλύτερες χώρες που μολύνουν την ατμόσφαιρα με τις εκπομπές καυσαερίων δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη πρόταση ούτε φαίνεται να συμφωνούν σε μια απλή πρόταση που κατατέθηκε από της πλευρά της Ευραπαϊκής Ένωσης, να μειωθεί η εκπομπή αερίων από 50% έως 95% μέχρι το 2050!
Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπήρξαν και πολλές συλλήψεις διαδηλωτών από την αστυνομία της Δανίας χωρίς κανέα σοβαρότερο επεισόδιο.
Οι διαδηλωτές δίνουν αποφασιστικότητα να παρέμβουν ουσιαστικά αλλά γνωρίζουν καλά την διάθεση των μελών - καρτών. Κι από την άλλη είναι πολύ καλά ενημερωμένοι και απαίτησαν με το βασικό σύνθημα 'αλλάξτε το σύστημα και όχι το κλίαμ του παλνήτη' εδώ και τώρα συμφωνία και αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: