Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΟΧΙ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



Τη «στροφή» της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακοινώσει, σε 3 περίπου ώρες, ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες του newstime.gr.



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξάλλου, αν και η συζήτηση είναι για τον προϋπολογισμό, θα αναφερθεί εκτενώς στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα λεγόμενα «εθνικά».


Θα στείλει «μήνυμα ενότητας και συμπαράστασης» προς την Κύπρο, όπως λένε στη Ρηγίλλης, ενώ θα μιλήσει αναλυτικά για την κατάσταση στο εσωτερικό της γείτονος, χρησιμοποιώντας και τις πρόσφατες καταγγελίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Κατά πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα υπογραμμίσει πως «η συμπεριφορά του τουρκικού κράτους προς τον Πατριάρχη, αλλά και η πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο ενισχύουν τον σκεπτικισμό και τον προβληματισμό στους κόλπους της Ε.Ε. για το κατά πόσο μία χώρα, με τέτοιες θέσεις και τέτοιες πολιτικές, μπορεί να γίνει ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».


Με άλλα λόγια, το νέο στίγμα της Νέας Δημοκρατίας της «εποχής Σαμαρά» θα είναι πολύ πιο επιφυλακτικό έναντι της γείτονος σε σχέση με την «αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη» του Κώστα Καραμανλή προς τον Ταγίπ Ερντογάν. Πάντως, πηγές προσκείμενες στον Αντώνη Σαμαρά αρνούνται κατηγορηματικά ότι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλάζει τη θέση του κόμματος και θυμίζουν τη φράση «πλήρης συμμόρφωση, πλήρης ένταξη» του Κώστα Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: