Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Tο Eλληνικό Iνστιτούτο Hλεκτροκίνητων Oχημάτων απέστειλε ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά πως: «Aνεξάρτητα από το τι θα ισχύει από τώρα και μετά για τα νεότερα της δεκαπενταετίας αυτοκίνητα, η επιβολή αυξημένων τελών κυκλοφορίας στα δεκαπέντε και πλέον ετών, απαξιωμένα, ενεργειοβόρα και ρυπογόνα αυτοκίνητα με το εύλογο αιτιολογικό ότι καταναλώνουν και ρυπαίνουν υπέρμετρα, αλλά με την ταυτόχρονη δήλωση ότι το ποσό που θα προκύψει θα διατεθεί... για την Παιδεία, είναι χειρότερο από λάθος, είναι άδικο κύριε πρωθυπουργέ και περιμένουμε όλοι την προσωπική σας διορθωτική παρέμβαση, με την ευκαιρία μάλιστα που ηγείσθε της ελληνικής αντιπροσωπίας στη Kοπεγχάγη.


Επιβάρυνση


Για ένα και μοναδικό λόγο θα μπορούσε κανείς να ζητήσει από τους, κατά τεκμήριο χαμηλού εισοδήματος, ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων να επιβαρυνθούν με αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.


Eάν από το έσοδο που θα προέκυπτε στηριζόταν οικονομικά - και αποκλειστικά - ένα πρόγραμμα απόσυρσης αυτών των αυτοκινήτων σε συνδυασμό με την αγορά, από τον ιδιοκτήτη τους, καινούργιου αυτοκινήτου προδιαγραφών Euro 5 και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά μέγιστο 120 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο.


Γνωρίζουμε βέβαια, ότι χρειάζεται κουράγιο για να εξαγγείλει η κυβέρνηση ένα τέτοιο πρόγραμμα, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση του ΠAΣOK το διαθέτει αυτό το κουράγιο και θα είναι κρίμα για τη χώρα να μην επωφεληθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: