Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ...



Τελικά αναμένοντας τον Πρωθυπουργό να μας αναγγείλει κάτι νέο, κάτι άλλο, κάτι που θα μας δώσει προσδοκία και ελπίδα, ακούσαμε τα ίδια με αυτά που ακούγαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση που έχασε τις εκλογές γι' αυτό ακριβώς τον λόγο. Ακούσαμε μια περιγραφή της κατάστασης που την ακούμε ένα χρόνο τώρα απ' όλους. Ακούσαμε γενικότητες αλλά ακούσαμε και μέτρα. Αν τα μελετήσει κανείς καλύτερα θα διαπιστώσει ότι άλλα ήδη έχουν δρομολογηθεί άλλα είχαν εξαγγελθεί άλλα είναι λίγα και άδικα μπροστά στην κατάσταση. Η πράσινη ανάπτυξη δεν ακούστηκε πουθενά. Τα bonus ακούστηκαν, δεν ακούσαμε όμως με ποιό τρόπο θα γίνει η περικοπή. Δεν ακούσαμε αν θα μπει 'χέρι' στις τράπεζες. Δεν ακούσαμε ανοιχτά και ρεαλιστικά με ποιό τρόπο. Η φορολόγηση των εισοδημάτων ως μέτρο περιορισμού των δαπανών αποτελεί στοιχείο αντισυνταγματικής επιβολής, που είναι αμφίβολο αν θα το υλοποιήσει.
Η γενική τοποθέτηση περί φορολόγησης την ακούσαμε και στη περίοδο των εκλογών. Περί διπλογραφικού συστήματος που ακούσαμε σε νομικά πρόσωπα, περιττός κόπος γιατί ήδη εφαρμόζεται.
Τελικά προσδοκούσαμε το νέο και ακούσαμε μια υποκριτική τοποθέτηση και πάλι τα παλιά που τώρα ο λαός όχι μόνο δεν τα πιστεύει αλλά τα απορρίπτει άμεσα.
Μείναμε με την προσδοκία!!
Αν οι αγορές πειστούν από τα αόριστα και χιλιοειπωμένα λόγια, θα το δείξουν στις επόμενες ημέρες από τη συμπεριφορά τους στα χρηματιστήρια. Οι Βρυξέλλες θα περιμένουν το αποτέλεσμα. Εκεί θα δώσει εξετάσεις το αόριστο 'νέο' σύστημα εξόδου από την κρίση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: