Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατί-ας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ.Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Τιμών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Καλωσορίζουμε την έναρξη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Τιμών που έγινε από την κ. Κατσέλη. Ήταν ένα έργο που σχεδιάστηκε από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και χαιρόμαστε που το αγκάλιασε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς θα συμβάλει στη σωστή πληροφόρηση των κατανα-λωτών και στη διαφάνεια ως προς τις τιμές. Από την πλευρά μας υπήρχε σχεδιασμός στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για την αναβάθμισή του σε μεταγενέστερη φάση, έτσι ώστε να περιλαμβάνει πολύ περισσότερες τιμές και να συντελεί στην πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή κατά τα ευρω-παϊκά πρότυπα. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση.


Η μάχη εναντίον της ακρίβειας είναι μια καθημερινή και δύσκολη μάχη. Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε διαβεβαιώσει πως έχει τον τρόπο να ρίξει τις τιμές των βασικών αγαθών κατά 10% μέσα σε ένα μήνα. Η δήλωση αυτή, μάλιστα, επαναλήφθηκε από τον κ. Χρυσοχοΐδη κατά τις προγραμματικές δηλώσεις από το βήμα της Βουλής. Είναι προφανές πως πρόκειται για άλλη μια υπόσχεση που δεν υλοποιείται. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως η προσπάθεια εναντίον της ακρίβειας θα γίνει με σύγχρονους, ρεαλι-στικούς και ευρωπαϊκούς όρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: