Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ.Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων που είχε λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την αγορά πετρελαι-οειδών, μετά από πρόταση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και πιο συγκεκριμένα για τις ταμειακές μη-χανές στα πρατήρια βενζίνης.



Ο κ. Χατζηδάκης ζητάει να μάθει από την κυβέρνηση αν έχει προχωρήσει στην προετοιμασία για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, οι οποίες θα συνδέονται με ένα ολο-κληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα εισροών-εκροών. Η εφαρμογή αυτού του μέτρου όχι μόνο θα επιτύ-χει τον έλεγχο σε όλα τα στάδια εμπορίας στην αγορά των πετρελαιοειδών, αλλά θα περιορίσει σημα-ντικά το παράνομο εμπόριο (λαθρεμπόριο, νοθεία) και τη φοροδιαφυγή σε αυτόν τον κλάδο. Είναι δε ακόμα πιο επιτακτική καθώς η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει με μέτρα που θα αυξήσουν τα δημό-σια έσοδα ενισχύοντας παράλληλα την καλύτερη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των κατα-ναλωτών. Υπενθυμίζεται ότι στο νόμο 3784/2009 προβλέπεται η εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστή-ματος ελέγχου εισροών-εκροών, στο οποίο υποχρεωτικά συνδέεται ταμειακή μηχανή, εντός έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου, δηλαδή μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2010.


Στην ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητά επίσης να πληροφορηθεί αν θα δοθεί οικονομική ενίσχυση προς τους πρατηριούχους, έτσι ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν τους μηχανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: