Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΕΠΤΑ ΑΣΟΧΙΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Επτά αστοχίες στην επικαιροποίηση του αρχικού κειμένου του Μνημονίου εντοπίζουν οι έμποροι. Σύμφω-να με όσα τονίζει η ΕΣΕΕ, φαίνεται ότι στην Τρόικα έχουν άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας και ίσως γνωρίζουν να δημιουργούν νέες οικονομίες αλλά όχι να τις διορθώνουν. Την παραπάνω διαπίστωση επιβεβαιώνουν οι, μέχρι σήμερα, επτά τεχνοκρατικές αστοχίες της Τρόικας:



1. Η αναίτια παρέμβαση στις εργασιακές σχέσεις και η προσπάθεια κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.


2. Η αντίφαση: Όχι στην κατανάλωση. Ναι στην ανάπτυξη.


3. Οι βίαιες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό με αντικοινωνική επίθεση στους συντα-ξιούχους.


4. Οι λανθασμένες προβλέψεις και οι συνεχείς αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων για το ποσοστό της ύφεσης και τον πληθωρισμό.


5. Οι ανεδαφικές συνεχείς αυξήσεις και μετατάξεις του ΦΠΑ με αρνητικά αποτελέσματα στα δημόσια έ-σοδα.


6. Οι απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων χωρίς να δίνονται λύσεις στη διόγκωση της ανεργίας.


7. Ο πρόχειρος σχεδιασμός πώλησης και εκμετάλλευσης περιουσιακών στοιχείων των ΔΕΚΟ.


Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επισήμανε: «Στην ΕΣΕΕ μελετούμε το σύνολο του κειμένου του επικαιροποιημένου Μνημονίου και εξετάζουμε ιδιαίτερα τα σημεία που «μνημονεύεται» το εμπόριο. Ήδη, έχουμε εντοπίσει ως ζητήματα που δημιουργούν σοβαρές παρενέργειες και σίγουρα κινούνται σε αντιανα-πτυξιακή τροχιά: τις νέες αυξήσεις και μετατάξεις ΦΠΑ, τις νέες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο των εργασι-ακών σχέσεων και κυρίως τους υπαινιγμούς για απελευθέρωση του εμπορίου, ενός κατεξοχήν ανοιχτού επαγγέλματος, το οποίο έχει δομηθεί στις αρχές της ανταγωνιστικότητας. Δυστυχώς, η φάση της αναζήτη-σης λύσεων παρατείνεται και η οικονομική περιπέτεια της χώρας συνεχίζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: