Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της



«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :


« «Όχι» στη νέα αύξηση του ΦΠΑ και των αντικειμενικών» - Ν. Δ.»


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επίθεση που εξαπολύει, σε καθημερινή πλέον βάση, η Νέα Δημοκρατία στην ανερμάτιστη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η «γαλάζια» παράταξη, που έχει τοποθετήσει τα μείζονα οικονομικά θέματα στην αιχμή της αντιπολιτευτικής τακτικής της εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και της «παρθενικής» παρουσίας του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, ασκεί αυστηρή κριτική στις αστοχίες του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, που οδηγούν σε λανθασμένες προβλέψεις, και μεγάλες αποκλίσεις στους στόχους. Ένα εικοσιτετράωρο , μάλιστα, μετά τις δηλώσεις των αναπληρωτών τομεαρχών Οικονομίας, με τις οποίες κατηγόρησαν το ΠΑΣΟΚ για λογιστική μείωση του ελλείμματος και ακατάλληλο μίγμα πολιτικής, που θα έχει ως συνέπεια τη λήψη πιο επώδυνων και άδικων μέτρων για τους πολίτες, η σκυτάλη πέρασε στα χέρια του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Πάνου Παναγιωτόπουλου , ο οποίος εξαπέλυσε «φαρμακερά βέλη» εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου για το άρθρο του στο Διαδίκτυο. «Εκεί που περιμέναμε από τον πρωθυπουργό μέτρα για την ανάπτυξη της οικονομίας, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την τόνωση των οικονομικά αδυνάτων, διαβάσαμε στο άρθρο του στο Διαδίκτυο τη γνωστή , απαράδεκτη φρασεολογία του περί τραυματισμού της εθνικής μας κυριαρχίας. Φρασεολογία που εκθέτει βαρύτατα τον ίδιο και την κυβέρνησή του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, την ίδια ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Νότη Μπαράκη, καλούσε, εκ νέου, την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ανάπτυξη , προτού τιναχτεί στον αέρα η πραγματική οικονομία… «Λέμε όχι στη νέα αύξηση του ΦΠΑ, των αντικειμενικών αξιών ακινήτων και στην επιβολή έκτακτων εισφορών στην αγορά. Προτεραιότητα τώρα πρέπει να δοθεί σε μέτρα ανάπτυξης και όχι σε ταμειακά μέτρα, τα οποία πια είναι τελείως αναποτελεσματικά», επισήμανε ο κ. Μηταράκης.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :


«Σύμμαχοι κυριών»


Έναν αναπάντεχο υπερασπιστή στο πρόσωπο του εκπροσώπου της Ν. Δ., Πάνου Παναγιωτόπουλου, βρήκαν οι δύο κυρίες του υπουργικού συμβουλίου, Λούκα Κατσέλη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τις οποίες, πολλοί σύντροφοί τους θα ήθελαν να δουν εκτός κυβέρνησης. «Αναρωτιέμαι τι νόημα θα έχουν οι αλλαγές των προσώπων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. «Φταίει η κ. Κατσέλη που έχει στεγνώσει η αγορά;» αναρωτήθηκε. «Φταίει η κ. Κατσέλη που δεν πήγαν λεφτά στις μικρές επιχειρήσεις; Φταίει η κ. Ξενογιαννακοπούλου που η πολιτική Παπανδρέου έχει νέα συσσωρευμένα χρέη στα νοσοκομεία; Οι αλλαγές προσώπων, αν δεν συνοδευτούν από τροποποίηση πολιτικών, θα αποτελέσουν μια τρύπα στο νερό». Δεν έχει άδικο πάντως….


Από την 2η σελίδα της


«ΕΣΤΙΑΣ» με τίτλο :


«Ο κ. Κ. Χατζηδάκης για την πορεία του ΤΕΜΠΜΕ»


«Η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάτι επειγόντως για την ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται δραματικό. Οι αριθμοί περιγράφουν με τον μελανότερο τρόπο την απογοητευτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί», εδήλωσε ο υπεύθυνος για την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην πορεία του ΤΕΜΠΜΕ. «Σε πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης του ΤΕΜΠΜΕ, μετά από τρεις μήνες εφαρμογής των δύο νέων προγραμμάτων (Ιούνιος – Αύγουστος 2010), έχουν δανειοδοτηθεί μόλις 193 επιχειρήσεις. Πέρυσι, στο αντίστοιχο διάστημα, είχαν δανειοδοτηθεί- από τη Β΄ φάση του Προγράμματος περίπου 19.500 επιχειρήσεις. Περίπου 100 φορές περισσότερες. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,, κατά την ανακοίνωση των συγκεκριμένων προγραμμάτων, υποστήριζε ότι θα δοθεί «μια μεγάλη ανάσα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προμηθευτές και ταυτόχρονα θα αποδώσουν σημαντικά ταμειακά οφέλη στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία». Η απόσταση μεταξύ θεωρίας και πραγματικότητας είναι εντυπωσιακή», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.


Από την πρώτη σελίδα του


«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :


«Τάχιστα»


Ο ανασχηματισμός, όπως και η υποτίμηση, ουδέποτε προαναγγέλλεται. Ο λόγος είναι απλός και πρακτικός: αν τα μέλη μιας κυβέρνησης γνωρίζουν ότι από μέρα σε μέρα μπορεί να μην είναι υπουργοί, τότε βέβαια παραμελούν τα καθήκοντά τους και προσπαθούν να διασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση. Αυτό υπάρχει κίνδυνος να γίνει σήμερα και με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό και ο ανασχηματισμός από τη στιγμή που επισήμως ανακοινώθηκε, πρέπει και τάχιστα να γίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: