Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8 με τίτλο :


«Η Ν. Δ. καταθέτει συγκεκριμένα μέτρα – Εναλλακτική πρόταση για έξοδο από το ΔΝΤ»


Κορυφώνει την κριτική της η Ν. Δ. απέναντι στην κυβέρνηση με αιχμή το επικαιροποιημένο μνημόνιο: σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, το οικονομικό επιτελείο του κόμματος θα καταθέσει συγκεκριμένα μέτρα για την ταχύτερη έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ, ενώ θα ασκήσει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, θέτοντάς το προ των ευθυνών του για «τα νέα, μεγαλύτερα δεινά που ακολουθούν» . Σύμφωνα με επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά, η εναλλακτική πρόταση της Ν. Δ. είναι συγκεκριμένη, ρεαλιστική, αλλά και μονόδρομος για να σταματήσει η μέγκενη των δυσβάσταχτων μέτρων. Το επιτελείο της Ρηγίλλης θα ασκήσει παράλληλα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση «αποκωδικοποιώντας» το μνημόνιο 2, η οποία έχει την «υπογραφή» του Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου Σταύρου Δήμα. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


« «Η κυβέρνηση κάνει μπαλάκι τις ευθύνες» -Επίθεση της Ν. Δ. κατά της οικονομικής πολιτικής »


Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση από την ημέρα της εκλογικής νίκης της τον περασμένο Οκτώβριο, είναι ένας δρόμος απόσεισης ευθυνών και επίρριψής τους σε πλάτες άλλων, προκειμένου να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα της. Από την πρώτη ημέρα επέλεξε να απαξιώσει την ελληνική οικονομία, προκειμένου να φέρει το ΔΝΤ για να περάσει τις ριζικές αλλαγές που απαιτούσε η εποχή. Έριξε όλες τις ευθύνες τότε στη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή. Στη συνέχεια έφερε το ΔΝΤ, ακολούθησε πιστά ό,τι πρότεινε η τρόικα, ενώ την ίδια στιγμή βοούσε ο κόσμος ότι η συγκεκριμένη πολιτική είναι λάθος, κινείται προς τελείως λανθασμένη κατεύθυνση. Δεν άκουγε κανείς. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της «β», σήμερα δεν αποκλείεται να γίνει ενημέρωση των δημοσιογράφων από τη Ρηγίλλης, όπου οι τομεάρχες Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μαρτάκης θα παρουσιάσουν τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομική κατάσταση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους δύο αναπληρωτές τομεάρχες να ετοιμάσουν κείμενα με τις απόψεις και τις θέσεις τους για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και την κριτική του κόμματος γύρω από τα τεκταινόμενα στην οικονομία, τις εξελίξεις με την παταγώδη διάψευση των βασικών στόχων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Αρχίζει η προετοιμασία εν όψει της ΔΕΘ- Σειρά επαφών του Αντώνη Σαμαρά με τους παραγωγικούς φορείς»


Σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Στόχος των συγκεκριμένων συναντήσεων που θα έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Ρηγίλλης θα είναι, να ακούσει τις τοποθετήσεις, να καταγράψει τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων, προκειμένου να είναι πλήρως προετοιμασμένος εν όψει της παρθενικής του εμφάνισης στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει τις καθημερινές συσκέψεις με τους επιτελείς του που έχουν αναλάβει την προετοιμασία της παρουσίας του στην συμπρωτεύουσα, ενώ οι αρμόδιοι τομεάρχες αναμένεται πως θα του παραδώσουν ενημερωτικά σημειώματα ανά τομέα ευθύνης. Η άνοδος του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τη ‘γαλάζια’ παράταξη, που τοποθετεί την αιχμή της αντιπολιτευτικής τακτικής της τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας, βάζοντας στο στόχαστρο το επικαιροποιημένο μνημόνιο και την κυβερνητική αβελτηρία θέσεων και προτάσεων, που έχουν «στεγνώσει» την αγορά και έχουν τινάξει στον αέρα την πραγματική οικονομία…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 3η σελίδα του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου}:


Άργησε, αλά τη βρήκε τη λύση του πολιτικού – οικονομικού προβλήματος ο Γ. Παπανδρέου… Είναι ο… Τέταρτος Δρόμος του Σοσιαλισμού!!! Βλέπετε, απέτυχε παταγωδώς ο «Τρίτος Δρόμος» και ανακάλυψε τον….Τέταρτο Δρόμο!.... Να υποθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα ,… «του δρόμου»;


Από τη στήλη «ναυτίλος» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελίδα 10


…Όταν η ταπεινότης μου έφευγε να παραθερίσει, ο κ. Πρωθυπουργός ήταν ήδη φευγάτος για διακοπές. Παρά θίν’ αλός ενίοτε κι άλλοτε σε βουνοκορφές ή δροσερές ραχούλες έφθαναν στ αυτιά μου και κάποια νέα απ την «κυβέρνηση της Πάρου». Κι εθαύμαζα! Όμως, και τώρα που η αφεντιά μου επέστρεψε στο Άστυ, ο κ. Πρωθυπουργός συνεχίζει κανωδρομών στην Κρήτη! Πράγματι, στις χώρες που οι διακοπές των πρωθυπουργών διαρκούν περισσότερο από τις διακοπές των γελοιογράφων, εύκολα κι εύθυμα ανθίζει η φαιδρά πορτοκαλέα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: