Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

H EETT ΠΑΓΩΝΕΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΤΕ

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑΟΝLINE
Προσωρινά μέτρα κατά του ΟΤΕ για την εμπορική διάθεση στο κοινό μη εγκεκριμένων οικονομικών προγραμμάτων κατέθεσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), επικαλούμενη καταγγελίες των εταιρειών ΗoL, Forthnet και Wind.


Η ΕΕΤΤ κάνει λόγο για εμπορική διάθεση στο κοινό οικονομικών προγραμμάτων χωρίς την προαπαιτούμενη από τον νόμο έγκρισή της, γεγονός που συνιστά παραβίαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Με την απόφαση αυτή απαγορεύει την με οποιοδήποτε τρόπο διάθεση, προώθηση και διαφήμιση στο κοινό συγκεκριμένων οικονομικών προγραμμάτων του ΟΤΕ. Ορίζει ότι τα προσωρινά μέτρα ισχύουν ως την κοινοποίηση στον ΟΤΕ εγκριτικής ή απορριπτικής απόφασης της ΕΕΤΤ επί των συγκεκριμένων οικονομικών προγραμμάτων και επιβάλλει στον Οργανισμό χρηματική ποινή 100.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης προς τα προσωρινά μέτρα. Επίσης καλεί τον ΟΤΕ να εκθέσει τις απόψεις του επί των προσωρινών μέτρων και να προτείνει μέτρα αποκατάστασης εντός 15 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης.


Αμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων του ΟΤΕ και το σωματείο τους κάνει έκκληση στην κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, πολιτική που εφαρμόζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε βάρος του Οργανισμού και των καταναλωτών και προς όφελος μόνο των ανταγωνιστών.


Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΟΜΕΟΤΕ καλεί τη διοίκηση του ΟΤΕ να κινηθεί με ασφαλιστικά μέτρα εναντίον όλων των μελών της ΕΕΤΤ και τους ίδιους τους καταναλωτές να δώσουν έμπρακτη απάντηση σε αποφάσεις που λειτουργούν απέναντι στα συμφέροντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: