Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

TO ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΓΑΣ ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ

Σάλος προκαλείται απο το γεγονός ότι τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν. Και είναι αλήθεια!
Να δούμε ποιός φταίει και γιατί υπάρχει εκβιασμός και υποκρισία.
Μας είπαν ότι δεν υπάρχει ΄σάλιο΄. Πού πήγαν όμως τα λεφτά δεν μας είπαν. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τις καταθέσεις τους, τα αποθεματικά τους κατατεθημένα στις τράπεζες και κυρίως στην Εθνική και την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τις εισφορές τους (παρακαρτούνται απο τους εργοδότες) και οι περισσότεροι εργοδότες καταθέτουν τις ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία. Πώς γίνεται όμως να μην υπάρχει ΄σάλιο΄. Πόσοι είναι οι εργοδότες που παρακρατούν τις εισφορές και δεν τις αποδίδουν; Οι λίγοι. Τί έγιναν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων που υπήρχαν στις δύο τράπεζες;
Είναι φανερό ότι κάποιο ΄χέρι΄άρπαξε τα χρήματα απο τα ταμεία και όχι προς ίδιον όφελος αλλά για να εξυπηρετηθεί το σύστημα. Πώς; Να θυμήσω ότι τη μεγάλη περίοδο της ΄΄ανθησης΄΄ του χρηματιστηρίου οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια των ταμείων διαχειρίστηκαν τα χρήματα αυτά έπενδύοντας΄στο χρηματιστήριο και ασφαλώς κατ' εντολή των προϊσταμένων των που δεν είναι άλλος απο το υπουργείο οικονομικών. Το 80% των αποθεματικών των ταμείων επενδύθηκαν σε μετοχές και ομόλογα των οποίων οι αποδόσεις όχι είναι αρνητικές αλλά αν κάνουμε μια έρευνα να δούμε το είδος των μετοχών θα αντιληφθούμε πλήρως το είδος της επένδυσης που έγινε.
Σήμερα τα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών ταμείων έχουν απαξιωθεί πλήρως και δεν είναι δυνατή μια ρευστοποίηση για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις των ταμείων. Έχει άδικο ο κ. Λοβέρδος που λέει οτι δεν υπάρχει ΄σάλιο΄. Υπάρχει αλλά είναι πολύ πικρό. Ας τολμήσεις να δώσει ο κ. υπουργός στη δημοσιότητα τα χαρτοφυάκια των ασφαλιστικών ταμείων και να μας πει τις τιμές κτήσης των τίτλων και θα δούμε μόνοι μας τις τρέχουσες τιμές. Θα εκπλαγούμε!!!
Απο την άλλη να αναρρωτηθούμε ποιός είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης των ασφαλιστικών ταμείων; Η ίδια η κυβέρνηση ομολογεί ότι τα μισά και πλέον των 15 δις οφείλει ο δημόσιος φορέας. Αν το δημόσιο πλήρωνε άμεσα τις υποχρεώσεις του στα ασφαλιστικά ταμεία νε ρωτήσουμε τον κ. υπουργό, θα είχαν πρόβλημα τα ταμεία; Αν δεν χρησιμοποιούσαν κάποιοι, κατ' εντολή της κυβέρνησης, τα αποθεματικά όπως ήθελαν θα είχαν πρόβλημα τα ταμεία; Κάθετα σας απαντούμε όχι.
Έρχεται, λοιπόν, τώρα το κράτος, η εξουσία, το δημόσιο και εκβιάζει τους λίγους εργοδότες να οδηγηθούν άμεσα στη ρύθμιση μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, αλλιώς θα εφαρμοστεί ο νόμος. Δηλαδή τι; Θα οδηγήσουν τους λίγους οφειλέτες στη φυλακή ή θα δεσμεύσουν τις περιουσίες τους; Τίποτα απ' αυτά δεν θα γίνει γιατί απλά δεν μπορεί. Αν η κυβέρνηση υλοποιήσει αυτό τον εκβιασμό θα υπάρξει σωρεία προσφυγών στη δικαιοσύνη εξ αιτίς της άνισης μεταχείρισης μεταξύ των οφειλετών αφού ο πρώτος εναντίον του οποίου θα ασκηθούν τα δικαστικά μέτρα θα είναι το ίδιο το δημόσιο. Κι αν δεν αποφανθεί η Ελληνική δικαιοσύνη θετικιά στις προσφυγές υπάρχει και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Πώς, λοιπόν, αναζητεί η κυβέρνηση λύση μέσα απο εκβιασμούς σε εργοδότες; Είναι ο ΄΄τέταρτος δρόμος΄΄, τον οποίο επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός; Αυτό αποκαλείται θράσος!!!
Αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε είναι ότι τις αποτυχίες του πολιτικού συστήματος καλείται εκβιαστικά να πληρώσουν οι πολίτες.
Να πληρώσει τα οφειλόμενα το κράτος κι ύστερα να έχει τις απαιτήσεις αυτές απο τους εργοδότες, τους οποίους δεν υπερασπιζόμαστε γράφοντας αυτά αλλά εντοπίζουμε το άδικο και τις αιτίες που κατέληξε το ΄διο το κράτος να είναι εκβιαστής και υποκριτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: