Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΕ

Συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ)



Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου, των Υφυπουργών, Εύης Χριστοφιλοπούλου και Ιωάννη Πανάρετου, του Γενικού Γραμματέα, Βασίλη Κουλαϊδή και του Ειδικού Γραμματέα, Μιχάλη Κοντογιάννη, με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κατά τη συνάντηση:


• παρουσίασε την κατάσταση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και τις ιδιαίτερες δυσκολίες


• εξήγησε αναλυτικά όλα τα θεσμικά, διαρθρωτικά και οικονομικά μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εξορθολογισμός της διαχείρισης του εκπαιδευτικού δυναμικού, ανάκληση αποσπάσεων από διοικητικές θέσεις κ.ο.κ.)


• ανακοίνωσε την κοινή υπουργική απόφαση για την πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών


• κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγχώνευσης τμημάτων και ότι παραμένει το ίδιο θεσμικό πλαίσιο, που ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, για τον αριθμό μαθητών ανά τάξη


• ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών για την επίτευξη του κοινού στόχου που είναι η καλύτερη λειτουργία του σχολείου με επίκεντρο το μαθητή


Δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, μετά τη συνάντηση :


Ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού μας δυναμικού


«Είχαμε μια πολύωρη διαδικασία συζήτησης με τη ΔΟΕ. Αντικείμενο ήταν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσει πολύ καλά η σχολική χρόνια που έρχεται. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική. Δόθηκαν περεταίρω εξηγήσεις στη ΔΟΕ, για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, σε ότι αφορά τον προγραμματισμό: των αποσπάσεων από σχολειό σε σχολείο, των αναπληρώσεων των κενών, αλλά και της όλης διαδικασίας κατανομής με ορθολογικό τρόπο του εκπαιδευτικού μας δυναμικού, έτσι ώστε στις 13 Σεπτεμβρίου να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει σήμερα με πολλή αισιοδοξία.


Είμαστε πραγματικά ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το κλίμα της συζήτησης και από το γεγονός ότι και οι δυο πλευρές, παρά τις επιμέρους διαφορές, έχουμε έναν κοινό στόχο. Ο κοινός στόχος είναι να κάνουμε κάθε τι δυνατό, έτσι ώστε η 13η Σεπτεμβρίου να βρει όσο το δυνατόν πιο έτοιμους τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία μας, για να μπορούν τα παιδιά να διδαχτούν με δημιουργικότητα και χαρά».

ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΕΙ 10%, ΤΕΙ 90%, ΤΕΙ 10%, ΑΕΙ ΕΣΠΡ 90%

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟ 90%

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Οι πρώτες εκτιμήσεις στα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων μας οδηγούν στις εξής παρατηρήσεις:



1. Οι υποψήφιοι έχουν συναρτήσει απόλυτα την είσοδό τους σ' ενα πανεπιστήμιο με το οικονομικό δεδομένο της οικογένειας. Έτσι ενώ θα μπορούσαμε να δούεμ μικ΄ρη έστω αύξηση στις βάσεις των ιατρικών σχολών Άθήνας και Θεσσαλονίκης, δεν την βλέπουμε, αντίθετα μικρή αύξηση παρατηρείται στις ιατρικές της περιφέρειας.


2. Οι επιλογές των υποψηφίων, για πρώτη φορά φέτος, δεν ήταν έντονα κοντά στις σχολές των παιδαγωγικών σχολών. Αυτό οφείλεται στο γεγοός ότι οι υποψήφιοι έθεσαν ως ισχυρό παράγοντα την εύρεση εργασίας, την εύκολότερη πρόσβαση στην απασχόληση. Οι σχολές αυτές βρίσκονται σε συνάρτηση, σχεδόν απόλυτα, με τις προσλήψεις στο δημόσιο που απ' ότι φαίνεται το δημόσιο περικόπτει θέσεις.


3. Οι υποψήφιοι είδαν ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο απασχόλησης και διεύρυνσης της επιστημονικής τους κατάρτισης μέσα απο τις οικονομικές σχολές. Θα λέγαμε ότι αυτές οι σχολές, με το κλίμα που αναπτύχθηκε ευρύτερα, είναι στη μόδα.


4. Όλοι οι υποψήφιοι δήλωσαν πολλές σχολές με σκοπό να περάσουν κάπου ώστε να μην χαθεί η χρονιά τους εξασφαλίζοντας μια θέση. Έτσι εισήλθαν σε κάποια ΤΕΙ, τα οποία υπολειτουργούν και στα οποία οι φοιτητές εγγράφονται αλλά δεν παρακολουθούν. Έτσι οι βάσες εξαρτήθηκαν απόλυτα απο την κατάργηση της βάσης του ΄΄10΄΄ κι επομένως έχουμε φοιτητές σε ΤΕΙ κυρίως με βαθμό κάτω τους ΄΄10΄΄ μέχρι και ΄΄7΄΄.


5. Όλες οι υπόλοιπες σχολές κινήθηκαν φυσιολογικά όιπως τα προηγούμενα χρόνια με μικρές διακυμνάνσεις άνευ ουσιαστικής αξίας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

" Σε πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης του ΤΕΜΠΜΕ, μετά από τρεις μήνες εφαρμογής των δύο νέων προγραμμάτων (Ιούνιος - Αύγουστος 2010), έχουν δανειοδοτηθεί μόλις 193 επιχειρήσεις. Πέρυσι, στο α-ντίστοιχο διάστημα, είχαν δανειοδοτηθεί -από τη Β' φάση του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ- περίπου 19.500 επιχειρήσεις. Περίπου 100 φορές περισσότερες! Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότη-τας και Ναυτιλίας, κατά την ανακοίνωση των συγκεκριμένων προγραμμάτων, υποστήριζε ότι θα δοθεί "μια μεγάλη ανάσα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προμηθευτές και ταυτόχρονα θα αποδώσουν ση-μαντικά ταμειακά οφέλη στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία". Η απόσταση μεταξύ θεωρίας και πραγ-ματικότητας είναι εντυπωσιακή", δήλωσε χθες ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Α-νταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, κ.Κωστής Χατζηδάκης και υπογράμμισε: "Υπενθυμίζουμε ότι οι όροι των προγραμμάτων της τωρινής κυβέρνησης είναι πολύ λιγότερο ευνοϊκοί από τους αντίστοιχους των προηγούμενων προγραμμάτων. Σήμερα ο επιχειρηματίας υποχρεούται να πληρώσει υψηλούς τόκους, αφού το επιτόκιο διαμορφώνεται σε euribor + 6%, υπερδιπλάσιο, δηλαδή, από εκείνο που προέβλεπε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας (euribor + 2,1%). Δεύτερον, τα σημερινά προγράμματα αφορούν σε τιμολόγια χωρίς τον ΦΠΑ που ο επιχειρηματίας καταθέτει στην τράπεζα κατά την εκταμίευση του δανείου, επιβαρύνοντας τη ρευστότητα της επιχείρησής του, κάτι που δεν ίσχυε παλιότερα. Τρίτον, η προμήθεια του ΤΕΜΠΜΕ είναι 6 με 8 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την προμήθεια κατά τη Β' φάση του ΤΕΜΠΜΕ. Τέταρτον, οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν αποκλειστεί από τα δύο νέα προγράμματα - περιορίζοντας έτσι και τυχόν έσοδα για τον ΟΑΕΕ - ενώ παλιότερα δεν υπήρχε τέτοιος περιορισμός.



Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάτι επειγόντως για την ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται δραματικό. Οι αριθμοί περιγράφουν με τον μελανότερο τρόπο την απογοητευτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ".

ΕΠΤΑ ΑΣΟΧΙΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Επτά αστοχίες στην επικαιροποίηση του αρχικού κειμένου του Μνημονίου εντοπίζουν οι έμποροι. Σύμφω-να με όσα τονίζει η ΕΣΕΕ, φαίνεται ότι στην Τρόικα έχουν άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας και ίσως γνωρίζουν να δημιουργούν νέες οικονομίες αλλά όχι να τις διορθώνουν. Την παραπάνω διαπίστωση επιβεβαιώνουν οι, μέχρι σήμερα, επτά τεχνοκρατικές αστοχίες της Τρόικας:



1. Η αναίτια παρέμβαση στις εργασιακές σχέσεις και η προσπάθεια κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.


2. Η αντίφαση: Όχι στην κατανάλωση. Ναι στην ανάπτυξη.


3. Οι βίαιες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό με αντικοινωνική επίθεση στους συντα-ξιούχους.


4. Οι λανθασμένες προβλέψεις και οι συνεχείς αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων για το ποσοστό της ύφεσης και τον πληθωρισμό.


5. Οι ανεδαφικές συνεχείς αυξήσεις και μετατάξεις του ΦΠΑ με αρνητικά αποτελέσματα στα δημόσια έ-σοδα.


6. Οι απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων χωρίς να δίνονται λύσεις στη διόγκωση της ανεργίας.


7. Ο πρόχειρος σχεδιασμός πώλησης και εκμετάλλευσης περιουσιακών στοιχείων των ΔΕΚΟ.


Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επισήμανε: «Στην ΕΣΕΕ μελετούμε το σύνολο του κειμένου του επικαιροποιημένου Μνημονίου και εξετάζουμε ιδιαίτερα τα σημεία που «μνημονεύεται» το εμπόριο. Ήδη, έχουμε εντοπίσει ως ζητήματα που δημιουργούν σοβαρές παρενέργειες και σίγουρα κινούνται σε αντιανα-πτυξιακή τροχιά: τις νέες αυξήσεις και μετατάξεις ΦΠΑ, τις νέες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο των εργασι-ακών σχέσεων και κυρίως τους υπαινιγμούς για απελευθέρωση του εμπορίου, ενός κατεξοχήν ανοιχτού επαγγέλματος, το οποίο έχει δομηθεί στις αρχές της ανταγωνιστικότητας. Δυστυχώς, η φάση της αναζήτη-σης λύσεων παρατείνεται και η οικονομική περιπέτεια της χώρας συνεχίζεται».

Η DEUTSCHE BANK ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Η Γερμανική τράπεζα Deutsche Bank ορίστηκε ως σύμβουλος του Ελληνικού δημοσίου για τη διαμόρφωση της τελικής κατάστασης πώλησης των Αγροτική τράπεζα και Ταχ. Ταμιευτήριο.
Παρ' όλα αυτά οι Γερμανοί ΄΄κάνουν΄΄ τη δουλειά τους. Δηλαδή μπορούν να αξιολογούν τις Ελληνικές τράπεζες και ασφαλώς να τις απαξιώνουν ώστε να μπορούν οι ίδιοι να συμμετέχουν σε παιχνίδια που γίνονται στους τίτλους των τραπεζών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.
Χθές η εν λόγω τράπεζα ήταν πωλητής των τίτλων των Ελληνικών τραπεζών με αποτέλεσμα τα spreads να εκτοξευτούν στις 910 μονάδες.
Τι είδους νέα παιχνίδια είναι αυτά κανείς δεν καταλαμβαίνει πλην της κυβέρνησης, η οποία διαχειρίζεται εν κρυπτώ φιλέτα της Ελληνικής οικονομίας και βέβαια διαχειρίζεται εννοείται ότι τα ξεπουλάει!!!
Οι Γερμανοί μας αξιολογούν, οι Γερμανοί μας τα παίρνουν!!! Οι Γερμανοί μας βρίζουν, οι Γερμανοί μας κλέβουν!!! Ζήτω η Γερμανία!!! ΄΄Φίλοι΄΄ μας και ομόσκεποι στην ΕΕ!!!!
Αίντε να τους χαιρόμαστε όλους και κυρίως την επιτυχία της κυβέρνησης που χειρίζεται με επιτυχία το ΄΄μνημόνιο΄΄ κι ας πεθαίνει καθημερινά ο Έλληνας, που δεν έχει καμιά ευθύνη.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΤΩ΄΄10΄΄

Οι πληροφορίες μας λέγουν ότι οι βάσεις σε κάποιες σχολές υπάρχει πτώση στις βάσεις. Μάλιστα μετά την κατάργηση της βάσης του ΄΄10΄΄ θα υπάρξουν είσοδος φοιτητών σε σχολές με βαθμό κάτω του ΄΄10΄΄. Θα δούμε τελικά φοιτητές με βαθμό ακόμη και ΄΄7΄΄.

Άν και κατά πόσο οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα (είναι βέβαιο ότι θα κάνουν την εγγραφή) θα το δούμε στην πορεία.
Το ζήτημα της κατάργησης του ΄΄10΄΄ εμείς το καυτηριάσαμε για πολλούς λόγους.
Αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα και θα σχολιάσουμε.

ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ 43 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Ένα επιβατικό αεροπλάνο της εταιρείας "Hainan Airlines" με 96 επιβαίνοντες - 91 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα - συνετρίβη στην βορειανατολική Κίνα.



Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν ζωντανοί 49 άνθρωποι ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.


Όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές στην κρατική τηλεόραση, τρεις από τους 49 επιζώντες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.Το αεροπλάνο συνετρίβη στη δυτική επαρχία Εϊλονγκτζιάνγκ και είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Γιατσούν, περίπου στις 22.00 τοπική ώρα, με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο στο Χαρμπίν, την επαρχιακή πρωτεύουσα. Πρόκειται για αεροπλάνο τύπου "Εμπράερ 190" βραζιλιάνικης κατασκευής.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της



«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :


« «Όχι» στη νέα αύξηση του ΦΠΑ και των αντικειμενικών» - Ν. Δ.»


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επίθεση που εξαπολύει, σε καθημερινή πλέον βάση, η Νέα Δημοκρατία στην ανερμάτιστη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η «γαλάζια» παράταξη, που έχει τοποθετήσει τα μείζονα οικονομικά θέματα στην αιχμή της αντιπολιτευτικής τακτικής της εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και της «παρθενικής» παρουσίας του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, ασκεί αυστηρή κριτική στις αστοχίες του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, που οδηγούν σε λανθασμένες προβλέψεις, και μεγάλες αποκλίσεις στους στόχους. Ένα εικοσιτετράωρο , μάλιστα, μετά τις δηλώσεις των αναπληρωτών τομεαρχών Οικονομίας, με τις οποίες κατηγόρησαν το ΠΑΣΟΚ για λογιστική μείωση του ελλείμματος και ακατάλληλο μίγμα πολιτικής, που θα έχει ως συνέπεια τη λήψη πιο επώδυνων και άδικων μέτρων για τους πολίτες, η σκυτάλη πέρασε στα χέρια του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Πάνου Παναγιωτόπουλου , ο οποίος εξαπέλυσε «φαρμακερά βέλη» εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου για το άρθρο του στο Διαδίκτυο. «Εκεί που περιμέναμε από τον πρωθυπουργό μέτρα για την ανάπτυξη της οικονομίας, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την τόνωση των οικονομικά αδυνάτων, διαβάσαμε στο άρθρο του στο Διαδίκτυο τη γνωστή , απαράδεκτη φρασεολογία του περί τραυματισμού της εθνικής μας κυριαρχίας. Φρασεολογία που εκθέτει βαρύτατα τον ίδιο και την κυβέρνησή του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, την ίδια ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Νότη Μπαράκη, καλούσε, εκ νέου, την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ανάπτυξη , προτού τιναχτεί στον αέρα η πραγματική οικονομία… «Λέμε όχι στη νέα αύξηση του ΦΠΑ, των αντικειμενικών αξιών ακινήτων και στην επιβολή έκτακτων εισφορών στην αγορά. Προτεραιότητα τώρα πρέπει να δοθεί σε μέτρα ανάπτυξης και όχι σε ταμειακά μέτρα, τα οποία πια είναι τελείως αναποτελεσματικά», επισήμανε ο κ. Μηταράκης.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :


«Σύμμαχοι κυριών»


Έναν αναπάντεχο υπερασπιστή στο πρόσωπο του εκπροσώπου της Ν. Δ., Πάνου Παναγιωτόπουλου, βρήκαν οι δύο κυρίες του υπουργικού συμβουλίου, Λούκα Κατσέλη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τις οποίες, πολλοί σύντροφοί τους θα ήθελαν να δουν εκτός κυβέρνησης. «Αναρωτιέμαι τι νόημα θα έχουν οι αλλαγές των προσώπων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. «Φταίει η κ. Κατσέλη που έχει στεγνώσει η αγορά;» αναρωτήθηκε. «Φταίει η κ. Κατσέλη που δεν πήγαν λεφτά στις μικρές επιχειρήσεις; Φταίει η κ. Ξενογιαννακοπούλου που η πολιτική Παπανδρέου έχει νέα συσσωρευμένα χρέη στα νοσοκομεία; Οι αλλαγές προσώπων, αν δεν συνοδευτούν από τροποποίηση πολιτικών, θα αποτελέσουν μια τρύπα στο νερό». Δεν έχει άδικο πάντως….


Από την 2η σελίδα της


«ΕΣΤΙΑΣ» με τίτλο :


«Ο κ. Κ. Χατζηδάκης για την πορεία του ΤΕΜΠΜΕ»


«Η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάτι επειγόντως για την ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται δραματικό. Οι αριθμοί περιγράφουν με τον μελανότερο τρόπο την απογοητευτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί», εδήλωσε ο υπεύθυνος για την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην πορεία του ΤΕΜΠΜΕ. «Σε πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης του ΤΕΜΠΜΕ, μετά από τρεις μήνες εφαρμογής των δύο νέων προγραμμάτων (Ιούνιος – Αύγουστος 2010), έχουν δανειοδοτηθεί μόλις 193 επιχειρήσεις. Πέρυσι, στο αντίστοιχο διάστημα, είχαν δανειοδοτηθεί- από τη Β΄ φάση του Προγράμματος περίπου 19.500 επιχειρήσεις. Περίπου 100 φορές περισσότερες. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,, κατά την ανακοίνωση των συγκεκριμένων προγραμμάτων, υποστήριζε ότι θα δοθεί «μια μεγάλη ανάσα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προμηθευτές και ταυτόχρονα θα αποδώσουν σημαντικά ταμειακά οφέλη στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία». Η απόσταση μεταξύ θεωρίας και πραγματικότητας είναι εντυπωσιακή», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.


Από την πρώτη σελίδα του


«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :


«Τάχιστα»


Ο ανασχηματισμός, όπως και η υποτίμηση, ουδέποτε προαναγγέλλεται. Ο λόγος είναι απλός και πρακτικός: αν τα μέλη μιας κυβέρνησης γνωρίζουν ότι από μέρα σε μέρα μπορεί να μην είναι υπουργοί, τότε βέβαια παραμελούν τα καθήκοντά τους και προσπαθούν να διασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση. Αυτό υπάρχει κίνδυνος να γίνει σήμερα και με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό και ο ανασχηματισμός από τη στιγμή που επισήμως ανακοινώθηκε, πρέπει και τάχιστα να γίνει!

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) •Αποκάλυψη του «Αδέσμευτου» - Μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο – Μας ταΐζουν με ληγμένες τροφές!• «Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ και στη λήψη νέων μέτρων», επιμένει η Νέα Δημοκρατία•Υπό παράλυση υπουργοί και υπουργεία!- Όλοι περιμένουν τον ανασχηματισμό…



ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ •Ο χάρτης των ενοικίων για τη φοιτητική στέγη – Η κρίση δημιούργησε ευκαιρίες•Νέα Δημοκρατία – «Όχι» στη νέα αύξηση του ΦΠΑ, των αντικειμενικών τιμών και των έκτακτων εισφορών – «Ναι» σε μέτρα ανάπτυξης•Όλι Ρεν – Απορρίπτει τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους


ΑΥΓΗ •Επιδρομή νέου ΦΠΑ- Από την Πρωτοχρονιά οι αυξήσεις ΦΠΑ σε προϊόντα σούπερ μάρκετ, στα φάρμακα, στον τουρισμό και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ•Ανασχηματισμός – Προωθείται δομή «αντ΄αυτού»•Σιτηρά – Νουθεσίες Μπατζελή για υψηλές τιμές


ΑΥΡΙΑΝΗ •Φωτιά στο πολιτικό σύστημα βάζει ο Χριστοφοράκος – Καταθέτει τον Σεπτέμβριο στην Εξεταστική Επιτροπή για τις μίζες που έδωσε σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία•Υπ. Οικονομικών – «Σαφάρι» για έσοδα 25 δις ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου•Όλι Ρεν: Η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας θα συμπαρασύρει στον όλεθρο την Ευρωπαϊκή οικονομία


ΒΗΜΑ •Έλεγχοι – εξπρές για ΦΠΑ και χρέη- Συναγερμός για να μαζευτούν 25 δις ευρώ ως το τέλος του χρόνου•Υπουργοί υπό προθεσμία – Γιώργος: Θα κάνω δομικές αλλαγές•Σήμερα οι βάσεις για ΑΕΙ- ΤΕΙ, αγωνία για τις μεσαίες σχολές


ΒΡΑΔΥΝΗ •Τα παιδία παίζει – Ο κόσμος καίγεται και η κυβέρνηση ασχολείται με τον ανασχηματισμό•Οξύτατα τα προβλήματα των Ταμείων – Στο «κόκκινο» ο ΟΑΕΕ•Όλι Ρεν- Δεν θα αναδιαρθρωθεί το χρέος της Ελλάδας


ΕΘΝΟΣ •Κόκκινη κάρτα σε χιλιάδες παιδιά – Έμφραγμα λόγω ελλείψεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς•Γ. Παπανδρέου –Άνοιξε τον δρόμο για ανασχηματισμό•Αγωνία τέλος – Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ •»Βόμβα» από τον νομπελίστα σύμβουλο του Πρωθυπουργού - Ο Τζότζεφ Στίγκλιτς είχε ζητήσει από τον Παπανδρέου να μην προσφύγει στο ΔΝΤ•26 ερωτήματα – μαχαιριές στην κυβέρνηση για τον ΟΣΕ- Θέτει με ανοιχτή επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομίας και Υποδομών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Νίκος Κουτσούκης•Παπανδρέου προς υπουργούς: Μόνο εγώ θα μιλάω για ανασχηματισμό


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ •Μνημόνιο στα τυφλά χτυπά νοικοκυριά και επιχειρήσεις – το ντόμινο της κρίσης και η κυβέρνηση – αντί για ανάπτυξη φέρνουν νέους φόρους•Πυρ ομαδόν στον τσάρο από 4 υπουργούς – Βενιζέλος, Ρέππας, Πάγκαλος, Καστανίδης - Βολές και από Παπουτσή•Ο Παπανδρέου έβαλε φρένο στη φημολογία προαναγγέλλοντας… αναδόμηση –Παραλύει την κυβέρνηση το αλαλούμ με τον ανασχηματισμό


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ •Αναδόμηση ο ανασχηματισμός – Γιώργος: Θα αντικατασταθούν μόνον όσοι επιλεγούν για δήμους, περιφέρειες•Και σώμα «ήπιας καταστολής» - 9 υπουργεία θα επουλώσουν (;) τις 7 πληγές του κέντρου•Όλι Ρεν- Η Ελλάδα διέψευσε τους επικριτές της


ΕΣΤΙΑ •Δεν αναπνέει η οικονομία – Οι φόροι δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας•Οι παρατηρήσεις του ΣΕΒ•Ο Πρωθυπουργός για ανασχηματισμό


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ •Το Κέντρο ασφυκτιά σε συνθήκες γκέτο – Λαθρομετανάστες και ανομία, οι δύο μεγάλες πληγές•Αντιδράσεις για φόρους, επενδυτικό νόμο – Στο στόχαστρο οι παρεμβάσεις στη λειτουργία της αγοράς και η φορολόγηση μερισμάτων•Στο Υπουργικό Συμβούλιο – Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τον ανασχηματισμό


ΤΑ ΝΕΑ •Κλείδωσαν οι αλλαγές – Ο Γιώργος επιβεβαιώνει και προετοιμάζει –Τι είπε στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο•Ψωμί – Τελεσίγραφο στους αλευροβιομήχανους – Παγώνουν οι αυξήσεις•Εκλογές – Μαχαίρι στις δαπάνες – 70% μικρότερες από το 2006

΄΄ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ΄΄ - ΄΄ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ΄΄

Ένας από τους γνωστούς τρόπους αντιμετώπισης των απεργιών είναι ο "κοινωνικός αυτοματισμός". Σύμφωνα με αυτή την τεχνική που διαμορφώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κράτος δημιουργεί τις συνθήκες ώστε οργισμένοι ή αγανακτισμένοι πολίτες να επιτίθενται εναντίον των απεργών. Το "δηλητήριο" για να γίνει η επαγγελματική ομάδα που αντιδρά "ο εχθρός του λαού" άρχισε ήδη να διαχέεται από αυτούς που μιλούν για κίνδυνο της οικονομίας, αλλά προπάντων για "αποσταθεροποίηση".



Ποιος όμως εισήγαγε στο πολιτικό λεξιλόγιο αυτήν την έκφραση; Ο πρωτομάστορας του εγχώριου κοινωνικού αυτοματισμού δεν είναι άλλος από τον Δ. Ρέππα, στις αγροτικές κινητοποιήσεις το 1996-1997.


Ένα τέτοιο ιδιότυπο εσω-κομματικό αυτοματισμό εξέφρασε στη πρόσφατη κόντρα του με τον Παπακωνσταντίνου, φορώντας το συνδικαλιστικό καπέλο και λαμβάνοντας το μέρος των εργαζόμενων.


Ο Δ. Ρέππας έχει την ικανότητα να προκαλεί τέτοιου είδους καταστάσεις, διατηρώντας ρίζες με το λαϊκό ΠΑΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα κρατώντας ισχυρούς δεσμούς με το εκσυγχρονιστικό μπλοκ.


Μόνο αυτές οι διττές προσωπικότητες, αυτές που "παίζουν μπάλα παντού"


έχουν την ευχέρεια και την δυνατότητα να φέρνουν αντιμέτωπες δύο ή και περισσότερες κοινωνικές ομάδες.


Το σχέδιο είναι απλό:


1. Κατασυκοφάντηση ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων (αλήτες φορτηγατζήδες, απατεώνες ταξιτζήδες, τεμπέληδες λιμενεργάτες) 2. Απόδοση συντεχνιακών χαρακτηριστικών, με σκοπό την περιχαράκωσή τους από την υπόλοιπη κοινωνία και τα προβλήματα.


3. Παρουσίαση των αιτημάτων με τρόπο αποκομμένο από την οικονομικοί πραγματικότητα (σε αυτό το σημείο έχουν ευθύνη και οι ίδιοι) Και πάντα η προπαγάνδα των δημαγωγών καταλήγει στο «τι προτείνετε τώρα αφού όλα είναι μονόδρομος;» Do It Yourself. Κανείς δεν πρόκειται να σε σώσει, κατάλαβέ το έστω και με καθυστέρηση. Μόνο η αυτοοργάνωση και η συλλογική δράση με αυτούς που μπορείς να συνεννοηθείς θα σε κάνει να πάρεις την κατάσταση πραγματικά στα χέρια σου. Βγες από τα στατικά κουτάκια που με περισσή φροντίδα σε εναπόθεσε η ελληνική κοινωνία του μικροαστισμού, η οικογένεια, το κράτος, το σχολείο, το κόμμα για να σε έχει εξαρτημένο, κακομαθημένο και ελεγχόμενο και επιτέλους αυτοσχεδίασε. Αφού δε σου κάνει η ταινία που σου προβάλλουν, σκηνοθέτησε επιτέλους τη δική σου.


Χαμογελάτε λοιπόν, κάνεις τους άλλους να ανησυχούν. Και αυτό είναι καλό γιατί πολύ ησυχία έχει πέσει Γιατί πολύ απλά το τελευταίο στάδιο του κοινωνικού αυτοματισμού είναι ο κοινωνικός κανιβαλισμός..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΟΡΙΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.

Το ανώτατο όριο δαπανών για κάθε υποψήφιο περιφερειακό και δημοτικό σύμβουλο στις 13 περιφέρειες και τους 325 δήμους καθορίζει με δύο αποφάσεις του που βασίζονται στο νόμο 3870/2010 «Εκλογικές Δαπάνες Συνδυασμών και Υποψηφίων και έλεγχος αυτών κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές», ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.



Στις αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος Β, ΦΕΚ 1294/2010), γίνεται επίκληση του άρθρου 7 του ανωτέρω νόμου, στο οποίο καθορίζεται ότι οι εκλογικές δαπάνες εξαρτώνται από τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας στην οποία έχει ανακηρυχθεί ο υποψήφιος.


Υπενθυμίζεται ότι για τις περιφερειακές εκλογές το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.


Αντίστοιχα στις δημοτικές εκλογές σε δήμους που αποτελούνται από 1 έως 3 εκλογικές περιφέρειες το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, σε δήμους που αποτελούνται από 4 έως 6, από 7 έως 10 και από 11 και άνω εκλογικές περιφέρειες το ανωτέρω άθροισμα προσαυξάνεται κατά 20%, 50% και 75% αντίστοιχα.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση



Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 25-8-2010 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από αύριο το πρωί να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστοτόπου του Υπουργείου (http://www.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων γίνεται προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στην διεύθυνση αυτή, ιδίως τις ώρες αιχμής.


Οι υποψήφιοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον τετραψήφιο αριθμό 1500.


Αύριο επίσης τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ

ΑΠΟ ΤΟ NewsIt

ΔΙΠΛΑΣΙΑ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόοδος σχετικά με τον μέσο όρο και το κόστος για την έναρξη μιας εταιρίας περιορισμένης ευθύνης παραμένει ασθενική στην Ελλάδα παρατηρεί ο επίτροπος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότη-τας κ. A. Tajani έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Παπανικο-λάου.



Συγκεκριμένα, η σύσταση μιας νέας εταιρείας στην Ελλάδα απαιτεί 15 μέρες και 1.101 ευρώ όταν ο αντί-στοιχος μέσος χρόνος στην Ε.Ε. είναι 8 ημέρες και το κόστος αντιστοιχεί στα 417 ευρώ. Παρόλ'αυτα, η Ελλάδα σημείωσε σημαντική βελτίωση των επιδόσεών της την διετία 2007-2008, καθώς μέχρι τότε η σύ-σταση μιας νέας εταιρείας απαιτούσε 30 μέρες και 1.366 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος χρόνος στην Ε.Ε. ήταν 12 μέρες και το συνολικό κόστος ανερχόταν στα 485 ευρώ. Ο κ. Παπανικολάου επεσήμανε πως η επιχει-ρηματική δραστηριότητα και οι άμεσες ξένες επενδύσεις σε μια χώρα συνδέονται και επηρεάζονται άμεσα από το βαθμό των γραφειοκρατικών εμποδίων και απευθυνόμενος προς την Επιτροπή σημείωσε τις σημα-ντικές αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει η γραφειοκρατία στις οικονομίες των κρατών μελών, ιδίως μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό οικονομικό περιβάλλον όπως το σημερινό.


Ο επίτροπος Tajani σημείωσε πως συμμερίζεται τις ανησυχίες που εξέφρασε ο ευρωβουλευτής και οι ο-ποίες έχουν επισημανθεί μέσα στην αξιολόγηση του Κοινοβουλίου σχετικά με τον νόμο για τις μικρές επι-χειρήσεις για την Ευρώπη (Small Business Act), και αναγνωρίζει τη δυσκολία σύστασης μιας νέας επιχεί-ρησης λόγω της ποικιλομορφίας των συστημάτων που υπάρχουν στα διάφορα κράτη μέλη και ως εκ τού-του, θεωρεί απαραίτητη τη θέσπιση ενιαίου συστήματος για τη σύσταση των επιχειρήσεων, σύμφωνα με το οποίο η διεκπεραίωση της διαδικασίας θα γίνεται σταδιακά και θα είναι δυνατή η δημιουργία μιας επιχεί-ρησης εντός 48 ωρών. Σημειώνεται εξάλλου ότι η αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών αποτελεί μέρος της πολιτικής της Επιτροπής για παραπάνω από δέκα χρόνια. Τα 1997 εκδόθηκε για πρώτη φορά σύσταση ό-που προτείνει μέτρα για την επιτάχυνση και την απλοποίηση των διαδικασιών εκκίνησης μιας εταιρίας, ενώ το 2000 ο Χάρτης για τις Μικρές Επιχειρήσεις περιείχε "λιγότερο δαπανηρές και ταχύτερες διαδικασί-ες εκκίνησης" ως ένα από τα 10 σημεία στα οποία δίνουν έμφαση οι πολιτικές των μικρομεσαίων επιχειρή-σεων.

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Όλοι συμφωνούν πως το ζητούμενο για το φθινόπωρο είναι η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότη-τος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της ύφεσης που ήδη μοιάζει ότι θα είναι βαθιά. Ο πρωθυπουργός μπορεί να κάνει άμεσα πράγματα για να αντιστρέψει το ζοφερό κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην αγορά. Πρώτα απ’ όλα, να αλλάξει τους υπουργούς που δεν κατανοούν πώς λειτουργεί η αγορά και οι οποίοι συνεχίζουν να βλέπουν την ανάπτυξη μέσα από παρωχημένα κρατι-κοδίαιτα σχήματα του ’80. Εξίσου σημαντικό θα ήταν να αλλάξουν ο ίδιος και η κυβέρνησή του τη ρητο-ρεία τους έναντι των επιχειρήσεων και του κέρδους τα οποία έχουν δαιμονοποιηθεί. Επίσης, σημαντικό θα ήταν να αντιληφθούν πως η υπέρμετρη και άλογη φορολόγηση στεγνώνει την αγορά και εν τέλει επιδεινώ-νει τη δημοσιονομική κρίση της χώρας. Αυτά αν πράξει ο κ. Παπανδρέου, θα βοηθήσει τη χώρα να ξανα-μπεί σε τροχιά ανάπτυξης, έστω και αν θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να πεισθούν Ελληνες και ξένοι επιχειρηματίες να επενδύσουν πάλι στην Ελλάδα

ΔΡΑΣΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Τη δραστική μείωση του αριθμού των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, προβλέπουν οι δύο σχετικές αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών Γ.Ραγκούση, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης». Οι δημοτικοί σύμβουλοι από 16.150 που είναι σήμερα, μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα ανέρχονται σε 9.257, στους 325 νέους δήμους, ενώ οι περιφερειακοί (νυν νομαρχιακοί) σύμβουλοι από 1.496 θα μειωθούν στους 713. Πρόκειται, δηλαδή, για μείωση κατά 53% των περιφερειακών συμβούλων και κατά 43% των δημοτικών συμβούλων.



Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ Νέα», η εκλογή των περιφερειακών συμβούλων στις 13 αιρετές περιφέρειες θα γίνεται σε επίπεδο σημερινών νομαρχιών, οι οποίες πλέον θα ονομάζονται «περιφερειακές ενότητες».

ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΫΜΕΝΗ…

ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΫΜΕΝΗ…



Δυστυχώς σήμερα η πατρίδα μας (που μας αφορά περισσότερο) απέχοντας από τη δημοκρατία όλο και πιο πολύ συγκεντρώνει τις εξουσίες στο κυβερνόν κόμμα, που ελέγχει από πάνω προς τα κάτω όλα τα αξιώματα της ιεραρχίας έτσι που το άδικο να νομιμομποιείται χωρίς να τιμωρείται και το δίκιο δια νόμων να ποινικοποιείται και συχνά ασύστολα να καταπατείται.


Στις μέρες μας το έλλειμμα της δημοκρατίας είναι που αποχαυνώνει τους λαούς. Αυτό είναι που ενώ τους έχει υπηκόους και δούλους τους ονομάζει υποκριτικά ελεύθερους και πολίτες.


Αυτό είναι που μετατρέπει τους πλούσιους σε άπληστους, αισχροκερδείς και δολοπλόκους, αυτό τους συσπειρώνει σε ληστοσυμορίες για να ξεζουμίζουν τους λαούς και να καταστρέφουν χώρες.


Όσοι νομίζουν πως η γνήσια δημοκρατία της εναλλαγής των αξιωμάτων και πολλών δια κλωρώσεως πως θα αποστερήσει της πολιτείας των μεμονομένων και των ταλαντούχων ικανών, την απάντηση την έχουν δώσει στην πράξη οι Έλληνες παλαιά και μας μεταφέρει την είδηση ο Αριστοτέλης στο Αθηναίων Πολιτεία.


Μπορεί να μην είναι κάποιοι διακεκριμένοι αλλά όταν βρεθούν όλοι μαζί θα αποφασίσουν καλύτερα από τους μεμονομένους (ικανούς)


ΔΙΟΓΕΝΗΣ


Υ/Γ Άριστη δημοκρατία είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πολύ πλούσιους ούτε πολύ φτωχούς πολίτες


ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ

ΘΕΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ MOOD'S

Θετικό μήνυμα για την Ελλάδα προς τις αγορές εξέπεμψε ο οίκος Moody's εκτιμώντας ότι είναι πιθανή η ανακοπή της αυξητικής τάσης του δημόσιου χρέους νωρίτερα από το 2013 που προβλέπει το μνημόνιο.



Στην έκθεση σημειώνεται ότι εάν η κυβέρνηση υλοποιήσει πλήρως το πακέτο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τότε το χρέος μπορεί να φθάσει στο ανώτερο σημείο και να αρχίσει να υποχωρεί ακόμα και πριν απο το 2013.


Η ανακοίνωση της Moody's αποτέλεσε το πρώτο θετικό σχόλιο των τελευταίων δύο μηνών αλλά οι αγορές αγνόησαν το μήνυμα με αποτέλεσμα το spread των 10ετών ομολόγων να διευρυνθεί ως τις 896 μονάδες βάσης.


Άλλωστε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Moody's, το χρέος θα ανέλθει σε πολύ υψηλά επίπεδα, πριν αρχίσει να υποχωρεί, γεγονός που διατηρεί τις επιφυλάξεις των επενδυτών έναντι της χώρας.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) •Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των οικονομικών επιτελών της Ν. Δ.- Ζοφερή η πορεία της Οικονομίας από την ανίκανη κυβέρνηση!- Όλες οι επισημάνσεις του Νεοδημοκρατικού επιτελείου, καθώς και οι δικές του προτάσεις•Ανασχηματισμός προ το πυλών – Το επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος –Μίλησε μάλιστα για «μεγάλες αλλαγές»!•Βάσεις: Αύριο ή μεθαύριο θα ανακοινωθούν



ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ •Τρώμε από τα έτοιμα… -… και η κυβέρνηση ανασχηματίζεται – Την ώρα που η αγορά ασφυκτικά, ο πρωθυπουργός αρθρογραφεί στο Διαδίκτυο…•Νέα Δημοκρατία: Το μνημόνιο τίναξε στον αέρα την πραγματική οικονομία•Νέα χρονιά με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς – Αγώνας δρόμου για την κάλυψη των κενών


ΑΥΓΗ •Η Άννα Διαμαντοπούλου ομολογεί: - Η χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων 35 χρόνων•Ανασχηματισμός –Υπερυπουργείο για το Μνημόνιο•Ενέργεια – Εκτίναξη τιμολογίων και συρρίκνωση της ΔΕΗ


ΑΥΡΙΑΝΗ •Η τρόικα αλλάζει τη δομή στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου – Υπερυπουργός χωροφύλακας για την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου (Γ. Παπανδρέου)•ΕΣΕΕ- Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την Οικονομία –Κάνει λόγο για καινούργια τροχιά ύφεσης με έκρηξη της ανεργίας και νέα λουκέτα•Τα σχέδια για τις ΔΕΚΟ- Έρχονται οι πρώτοι σύμβουλοι για τις αποκρατικοποιήσεις


ΒΗΜΑ •Ομολογία – σοκ για τα κενά στα σχολεία- Διαμαντοπούλου: Εφέτος θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά•Άνω – κάτω η κυβέρνηση για ανασχηματισμό•Ανατροπές στα εργασιακά τον Σεπτέμβριο – Καταναλωτές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης


ΒΡΑΔΥΝΗ •Θυσίες εις μάτην – Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την περικοπή του – ούτως ή άλλως- περιορισμένου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, που θα επιτείνει την ύφεση, οδηγώντας σε περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και πληθωρισμό, ασκεί η Ν. Δ.•Εργασιακά- «Αντίο» στις κλαδικές συμβάσεις•Κυβερνητικός ανασχηματισμός – Πειραματική αναδόμηση- Ρηγίλλης: αλλαγή πολιτικής και όχι προσώπων


ΕΘΝΟΣ •5 αλλαγές σε Μαξίμου – κυβέρνηση – Ερρίφθη ο κύβος για πρωτοβουλίες Γιώργου με ορίζοντα τη ΔΕΘ•Ανατιμήσεις με…ΦΠΑ- Από την 1η Γενάρη οι μετατάξεις σειράς προϊόντων στο 23%•Ληστεία με 18 ομήρους στον Πειραιά – Στο «παρά 5΄» σώθηκαν από το μακελειό


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ •Ανακάλυψαν πάλι οι κυβερνώντες τη δημιουργική λογιστική – Ψεύτεεες! Άλλα είπατε και άλλα γίνονται στην Οικονομία•Ή δεν ξέρει τι λέει ο Παπανδρέου ή προκαλεί βάναυσα τον λαό – Χαρακτηρίζει τις ανατροπές που κάνει και την επίθεση στα εισοδήματα του απλού λαού, μεγάλες δημοκρατικές αλλαγές•ΠΟΜΙΔΑ προς την κυβέρνηση: Μειώστε την υψηλή φορολογία στα ακίνητα


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ •Χωρίς 12.000 καθηγητές αλλά με σχέδιο καταστολής – Η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια για τα κενά, δηλώνει όμως έτοιμη για τις καταλήψεις•Αναλυτικά στοιχεία από τη Ν. Δ. για το «Βατερλώ» της κυβέρνησης – Χαριστική βολή στην αγορά το Μνημόνιο Νο2•Ανασχηματισμός με κριτήρια τρόικας – Εκτός όσοι απέτυχαν στις εξετάσεις του ΔΝΤ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ •Ο νέος χάρτης των τοπικών αρχόντων – «Καλλικράτης»: από 17.646 σε 9.970 οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι•Το έγκλημα – Το σύστημα πυρόσβεσης «έκαψε» το φοινικόδασος•Απειλή για τον Προϋπολογισμό – Και άλλη τρύπα 1 δις ευρώ στο έλλειμμα


ΕΣΤΙΑ •Απουσιάζει η κοινή λογική – Μοναδικό ελληνικό φαινόμενο•Οι υψηλοί φόροι κλείνουν επιχειρήσεις•Κριτική Ν. Δ. για οικονομία


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ •Δεύτερες σκέψεις για τους φόρους – Από τις αρχές του 2011 οι αλλαγές στον ΦΠΑ, οριστικές αποφάσεις τον Σεπτέμβριο•Δομικές αλλαγές πριν από τη ΔΕΘ- Και στο Μαξίμου•Από την κόκκινη βίβλο – Η Τουρκία απαλείψει το casus belli


ΤΑ ΝΕΑ •Φυγή προς τα εμπρός: - Νέο ξεκίνημα σχεδιάζει ο Γ. Παπανδρέου•Παιδεία – καθηγητές – Αγώνας δρόμου για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στα σχολεία•Αυτοδιοίκηση – ειδικό ένθετο – Ο χάρτης των νέων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων

AΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10 με τίτλο :


«Ν. Δ.: «Κατηγορώ» στην κυβέρνηση για δημιουργική λογιστική και καταιγίδα νέων μέτρων»


Γ ια δημιουργική λογιστική καταγγέλλει την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία μετά τη δημοσιοποίηση του «μνημονίου 2». Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση για την πολιτική της και χαρακτηρίζοντας «αναποτελεσματική τη θεραπευτική αγωγή του μνημονίου» το οικονομικό επιτελείο της Ν. Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταφεύγει σε συνεχείς μεταβολές των εκτιμήσεών της προκειμένου να παρουσιάσει μικρότερες αποκλίσεις κατά την εκτέλεση του Προϋπολογισμού. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες, οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης καθώς και η υπεύθυνη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Μνημομίου Ελένη Ρωμαίδου, ανέδειξαν μία προς μία τις αστοχίες της κυβέρνησης και παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία για τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παράλληλα, έθεσαν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για το νέο «πακέτο» μέτρων, που αναμένεται πως θα γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. «Η αναποτελεσματικότητα του μίγματος οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, οι αλληλοτροφοδοτούμενες υφεσιακές επιπτώσεις αυτού του μίγματος και οι κίνδυνοι υλοποίησης του προγράμματος έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση σε λογιστικές ακροβασίες και την τρόικα στην αναζήτηση νέων μέτρων, εκτός του αρχικού μνημονίου», τόνισαν τα στελέχη της Ν.Δ. (το άρθρο συνεχίζεται με τις αποκαλύψεις με αριθμούς και στοιχεία των τομεαρχών της Ν. Δ. καθώς και με τις προτάσεις της Ν. Δ. για έξοδο από την κρίση)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ » της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Τα τεκμήρια της αποτυχίας – «Αλλάξτε πολιτική»»


Την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής και των στόχων του Μνημονίου επισήμανε η Νέα Δημοκρατία, η οποία προχώρησε χθες σε αξιολόγηση όλων των στοιχείων που αφορούν την κατάσταση που δημιούργησε στη χώρα η κυβέρνηση ακολουθώντας μια λανθασμένη εξ αρχής πολιτική…..


«Αλλάξτε πολιτική»


Η αναποτελεσματικότητα του μίγματος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και οι κίνδυνοι υλοποίησης του προγράμματος έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση σε λογιστικές ακροβασίες και την τρόικα σε αναζήτηση μέτρων εκτός του αρχικού Μνημονίου», λέει η Ν. Δ. «ενώ το δεύτερο Μνημόνιο» υποχρεώνει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στα εργασιακά, με την εφαρμογή νέου καθεστώτος για τη διαιτησία. Παράλληλα, , θα προχωρήσει στην εκ βάθρων αναθεώρηση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα, με τη διευκόλυνση των συμβάσεων προσωρινής εργασίας και μερικής απασχόλησης, στην αναθεώρηση των βασικών παραμέτρων του συνταξιοδοτικού συστήματος , συμπεριλαμβανομένων και των επικουρικών ταμείων, σε μείωση προσωπικού στον ΟΣΕ κατά 35%, παράλληλα με την αύξηση των εισιτηρίων και μείωση του βασικού μισθού κατά 20% , σε περαιτέρω μείωση των επιδομάτων και υπερωριών στις κρατικές επιχειρήσεις, κ. α.




Από την 3η σελίδα του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} με τίτλο :


«;»


Λοιδορεί τον Γ. Παπανδρέου και ο πασοκικός «Νεόκοπος». Γράφει: «…Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ενώ σκέφτεται να αποκτήσει Οβάλ Γραφείο. Μήπως θέλει να κάνει την Ελλάδα «υπερδύναμη»;» Προς το παρόν «υπερδύναμη» έχει κάνει την… Τρόικα!


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Αληθινές ιστορίες…»


Τα κυβερνητικά στελέχη μπορεί να απολαμβάνουν τις τελευταίες χαλαρές ημέρες του Αυγούστου, αλλά τα δύσκολα έρχονται. Τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψουν οι τεχνοκράτες της τρόικας, οι οποίοι είναι βέβαιον ότι θα θέλουν να δουν σημάδια προόδου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πρωτοβουλίες για τον ΟΣΕ, τις προβληματικές ΔΕΚΟ και το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων. Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε τον Προϋπολογισμό και το φορολογικό νομοσχέδιο, καταλαβαίνουμε ότι έρχονται νέα μέτρα. Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εσόδων που θα μπουν στα κρατικά ταμεία. Εάν υπάρξει καθίζηση, θα χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις, κάτι που οδηγεί σε νέα αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων. Το ίδιο τροπάριο όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί και την κρίση δεν μπορούν να πληρώνουν αιωνίως οι συνήθειες ύποπτοι. Όσο είναι καιρός, λοιπόν, ας γίνει πράξη αυτό που και η τρόικα έχει επισημάνει και είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την πρώτη σελίδα του


«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :


«ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ»


Πριν από δύο εβδομάδες το υπουργείο διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα μαθαίνουμε ότι θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά στην Παιδεία από τη μεταπολίτευση λόγω αθρόων συνταξιοδοτήσεων. Την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εκπαιδευτικών απειλούν με κινητοποιήσεις αν δεν γίνουν διορισμοί. Φαίνεται πράγματι μια δύσκολη χρονιά. Ας καταλάβουν όλοι όμως ότι οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι μαθητές – και αυτοί δυστυχώς κινδυνεύουν να πληρώσουν πάλι τα σπασμένα!

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Σημεία Συνέντευξης Τύπου της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας με τους νέους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Συνάντηση εργασίας με τους νέους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε σήμερα 23/08/2010, στο Υπουργείο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης Θρησκευμάτων.
Στους 116 νέους Διευθυντές τέθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς και ο ετήσιος και 4ετής προγραμματισμός.
Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε Συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε το πλαίσιο του προγραμματισμού και τους στόχους για τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Παράλληλα έδωσε στοιχεία σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Διευθυντών, η τοποθέτηση των οποίων έγινε βάσει των διατάξεων του νέου νόμου 3848/2010.


Η Υπουργός μεταξύ άλλων, ανέφερε :
«Η επιλογή των Διευθυντών έγινε κατ’ εφαρμογή του νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε το Μάιο. Θεωρούμε ότι είναι μια σημαντική στιγμή για την εκπαίδευση και για τη Διοίκηση της εκπαίδευσης, που βασικός στόχος ήταν η αποκομματικοποίηση της, η επιλογή με αντικειμενικά κριτήρια σημαντικών στελεχών. Στόχος μας είναι η αντικειμενική επιλογή να αποδείξει ότι οδηγεί και σε αξιοκρατία.
Εφαρμόσαμε ένα νόμο ο οποίος είχε σημαντικές αλλαγές. Στα μέσα Ιουνίου πέρασαν από τη Βουλή οι Πρόεδροι των Συμβουλίων, οι οποίοι επέλεξαν τους νέους Διευθυντές.
Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια ήταν απολύτως αντικειμενικά και οι πίνακες με τα μόρια όλων των υποψηφίων πριν από τη συνέντευξη, κοινοποιήθηκαν στον καθένα χωριστά. Δηλαδή ο κάθε υποψήφιος ήξερε όχι μόνο τα δικά του μόρια πριν πάει στη συνέντευξη, αλλά τα μόρια όλων των συνυποψήφιων του.
Η συνέντευξη έγινε με πρωτοφανή τρόπο που όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και στη Δημόσια Διοίκηση. Δηλαδή υπήρξε τράπεζα θεμάτων, τα οποία ήταν σε γνώση των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι εκτός από τα τυπικά της συνέντευξης εξετάστηκαν και σε θέματα τα οποία τους δόθηκαν με φάκελο, αποχώρησαν από την αίθουσα, μελέτησαν το φάκελο και επέστρεψαν στην Επιτροπή.
Στην ποιοτική ανάλυση, όσον αφορά τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το 43% των επιλεγέντων έχει μεταπτυχιακές σπουδές, το 10% έχει διδακτορικά, το 55% έχει δεύτερο πανεπιστημιακό πτυχίο, το 72% έχει τίτλους Διδασκαλείου Εκπαίδευσης - αναφέρομαι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το 72% διαθέτουν πιστοποίηση στην Πληροφορική και το 21% πιστοποίηση σε επίπεδο ΙΙ της γλώσσας.
Στις γυναίκες το ποσοστό από 9% στην Πρωτοβάθμια πήγε στο 16% - παραμένει βεβαίως μικρό ποσοστό, αν σκεφτούμε την εκπληκτική πλειοψηφία των γυναικών στο χώρο της εκπαίδευσης.
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχουμε 76% που διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, 28% διδακτορικό, το 31% έχουν δεύτερο πτυχίο, το 79% έχουν πιστοποίηση στην Πληροφορική και το 24% διαθέτουν πιστοποίηση σε επίπεδο ανώτερου του Β2 στην ξένη γλώσσα.
Έπαιξε σημαντικό ρόλο η εμπειρία των Διευθυντών. Στη συντριπτική πλειοψηφία έχουν διατελέσει Διευθυντές σχολείου, ενώ ένα 50% είχε στο παρελθόν θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης ή Προϊσταμένου Γραφείου, Σχολικού Συμβούλου, αλλά και περιφερειακού Διευθυντή.
Στους περιφερειακούς Διευθυντές σήμερα δόθηκαν πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Είναι μια συνάντηση εργασίας που κρατά όλη τη μέρα και αφορά το σύνολο των θεμάτων που αλλάζουν φέτος στο σχολείο. Αναλυτική ενημέρωση για τα 800 σχολεία, για το ψηφιακό σχολείο - που η συνολική παρουσίαση θα γίνει στο τέλος του Σεπτέμβρη - το θέμα της αυτό-αξιολόγησης των σχολικών μονάδων - που είναι μια σημαντική προτεραιότητα - η έναρξη όλων των διαδικασιών επιμόρφωσης - που αφορά και τους νεοδιορισμένους και τους εκπαιδευτικούς που θα διδάξουν στα 800 σχολεία - και το θέμα της διανομής των βιβλίων.
Θα είναι οι πρώτοι Διευθυντές στους οποίους θα εφαρμοστεί η αξιολόγηση διοικητικών στελεχών, η οποία θα είναι και ετήσια. Δηλαδή οι Διευθυντές αυτοί θα κριθούν με βάση τους στόχους, το διοικητικό έργο το οποίο θα επιτύχουν και τους παιδαγωγικούς στόχους οι οποίοι θα τεθούν.
Η σωστή λειτουργία των σχολείων και η σωστή τοποθέτηση του ανθρώπινου δυναμικού ήταν ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν το Υπουργείο από πέρσι το Νοέμβριο.
Στους Διευθυντές δόθηκε πλάνο κατά ημέρα, δηλαδή από σήμερα μέχρι την 30η Σεπτέμβρη τι περιμένουμε σε καθημερινή βάση.
Τους δόθηκε επίσης όλο το υλικό του σχεδιασμού της χρονιάς και του σχεδιασμού του μήνα, όπως ταυτόχρονα δόθηκαν και συγκεκριμένα μηνύματα : ένας από τους στόχους που πρέπει να έχει η χώρα στο χώρο της Διοίκησης είναι ότι τα στελέχη της Διοίκησης είναι δημόσιοι λειτουργοί. Δεν προέρχονται ούτε από κομματικές επεξεργασίες ούτε από κομματικά γραφεία, επιλέγονται με αντικειμενικά κριτήρια και ο στόχος τους και η αποστολή τους είναι να υπηρετούν το λαό και την πολιτεία μέσα από τα προγράμματα της κάθε εκλεγμένης Κυβέρνησης.
Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Θεωρώ ότι η αποκομματικοποίηση και σωστή λειτουργία της Διοίκησης θα αποφέρει πάρα πολλά στη χώρα.
Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι τα στελέχη της Διοίκησης θα κριθούν για το πάθος τους για δουλειά, την επίτευξη στόχων, αλλά και για την αντίστασή τους σε θέματα όπως είναι η ανομία».

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ 11 ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ

ΑΠΟΤΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες του πρωτοφανούς εγκλήματος στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας με θύμα ένα 11χρονο κορίτσι από τη Βουλγαρία, για το οποίο μάλιστα είχε ενεργοποιηθεί και το «Άμπερ Αλέρτ».



Το πτώμα της ανήλικης βρέθηκε στις 5 περίπου το πρωί της Δευτέρας, σε πηγάδι στην αγροτική περιοχή, ενώ συνελήφθη ένας 41χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.


Από τη νεκροψία προέκυψε ότι ο δράστης κακοποίησε το παιδί και στη συνέχεια το έριξε ζωντανό σε πηγάδι λίγο έξω από το χωριό όπου διέμενε το άτυχο κορίτσι.


Η αστυνομία ενημερώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ότι εξαφανίστηκε η 11χρονη που διέμενε με την οικογένειά της στο Ελαιοχώρι, από τον Οκτώβριο του 2009.


Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη την ημέρα της Κυριακής από αστυνομικές δυνάμεις, την ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένους σκύλους και κλιμάκιο κοινωνιολόγων και ψυχολόγων από το "Χαμόγελο του Παιδιού". Το σοκαριστικό της υπόθεση είναι ότι στις έρευνες συμμετείχε και ο 41χρονος Αλβανός.


Η αστυνομία έφθασε στα ίχνη του δράστη, καθώς ο 41χρνος ήταν από τους τελευταίους που έφυγαν από την πλατεία του χωριού όπου εθεάθη για τελευταία φορά η 11χρονη. Μετά από πολύωρη ανάκριση ο κατηγορούμενος υπέπεσε σε αλλεπάλληλες αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε την πράξη του, υποδεικνύοντα παράλληλα το σημείο που έριξε την 11χρονη.


Σύμφωνα με την ομολογία του, επιβίβασε ο ίδιος το κοριτσάκι στο αυτοκίνητό του με την πρόφαση να το πάει στο σπίτι του, αλλά στη συνέχεια, το οδήγησε σε ερημική αγροτική τοποθεσία, εφτά χιλιόμετρα από το χωριό, όπου μέσα στο αυτοκίνητό του το κακοποίησε σεξουαλικά και στη συνέχεια το έριξε σε πηγάδι, που υπήρχε στο σημείο εκείνο, με νερό βάθους περίπου δέκα μέτρων.

ΕΦΟΔΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΙΛΑΣ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ

Έφοδο πραγματοποίησε η Αστυνομία στο τουριστικό λεωφορείο στη Μανίλα των Φιλιππίνων, όπου πρώην απόστρατος αξιωματικός κρατάει 16 ομήρους. Νωρίτερα ο ίδιος είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι σκότωσε δύο ομήρους.



Η αστυνομία πυροβόλησε τα λάστιχα του λεωφορείου στο οποίο κρατούνται οι όμηροι με στόχο να το ακινητοποιήσει και στη συνέχεια μέλη των ειδικών μονάδων της αστυνομίας έτρεξαν και έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου.


Ο δράστης, πρώην επιθεωρητής της αστυνομίας, αποπέμφθηκε από το Σώμα στις αρχές της χρονιάς κατηγορούμενος για παρενόχληση και εκβίαση.

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΜΨΗ

Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



« Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, με τον χειρότερο τρόπο τις εκτιμήσεις της Νέας Δημοκρατίας.


Η πορεία του τουρισμού το πρώτο εξάμηνο του 2010 καταγράφει κάμψη 11,9%, σε σχέση με την αντίστοι-χη περίοδο του 2009, ενώ οι εισπράξεις τον Ιούνιο καταγράφουν κάμψη 15,7%.


Τα αποτελέσματα των πειραματισμών δέκα και πλέον μηνών άρχισαν να αποτυπώνονται καθαρά. Οι αριθ-μοί είναι αμείλικτοι. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί με την εκκωφαντική σιωπή και την ολοκλη-ρωτική της απραξία. Δυστυχώς, το σήμα κινδύνου, που εδώ και αρκετούς μήνες εκπέμπει ο Ελληνικός τουρισμός, είναι για την κυβέρνηση φωνή “βοώντος εν τη ερήμω”. Ουδείς ασχολείται, ουδείς θορυβείται, ουδείς αντιδρά ».

H KYBEΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ

«Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του Νέου Ασφαλιστικού Νόμου, η κυβέρνηση φαίνεται να ανοίγει και πάλι παράθυρο για την εφαρμογή νέων επαχθών μέτρων στο Ασφαλιστικό», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ενδεχόμενο εφαρμογής νέων ασφαλιστικών μέτρων και υπογράμμισε:



Οι πρόσφατες επισημάνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανοίγουν διάπλατα το ενδεχόμενο για επιπλέον εξοι-κονόμηση πόρων, μέσα από περαιτέρω μείωση των συντάξεων. Την ίδια στιγμή, η “ένοχη σιωπή” της κυβέρ-νησης, ισοδυναμεί με επιβεβαίωση που ανοίγει το δρόμο για νέα επώδυνα και κοινωνικά άδικα μέτρα σε βά-ρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.


Εύλογα, λοιπόν, προκύπτει ότι το κόστος από την αδυναμία και τις παλινωδίες της κυβέρνησης, στην καταπο-λέμηση της σπατάλης και της εισφοροδιαφυγής θα “φορτωθούν” για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αναλαμβάνοντας νέες θυσίες.


Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη, έχει τεράστιες ευθύνες και οφείλει επιτέλους να ξεκαθαρίσει, εάν οι επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό ολοκληρώθηκαν ή συνεχίζονται».

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) •Ενώ ο υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει ότι «δεν τίθεται θέμα νέων δυσάρεστων μέτρων»…- Δοκιμασία για μισθούς, ωράρια και απολύσεις!•Το νέο Μνημόνιο φέρνει μεγαλύτερα δεινά, καταγγέλλει η Ν. Δ.•Άμεση λύση του Κυπριακού κι ας ματώσει η Μεγαλόνησος! – Τι υποστηρίζει η Χίλαρι Κλίντον- Τι υποστηρίζουν οι Αμερικανοί



ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ •Τελεσίγραφο από τον τρόικα για ατομικές διαπραγματεύσεις – Συλλογικές συμβάσεις τέλος•Νέα Δημοκρατία: -«Οργανωμένο σχέδιο για να πλήξουν την γαλάζια παράταξη»•Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ- Και ακριβαίνουν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών


ΑΥΡΙΑΝΗ •Φωτιά στο ΠΑΣΟΚ βάζει το μέτωπο των πράσινων συνδικαλιστών στις ΔΕΚΟ- Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων για να ακυρώσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και να γλιτώσουν επιδόματα και προνόμια•Λ. Κατσέλη – Διαψεύδει τις φήμες για έξοδο από την κυβέρνηση•Σε κόκκινο συναγερμό η Πυροσβεστική – Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους στην Κάρυστο


ΒΡΑΔΥΝΗ •Μοιραίοι και άβουλοι – Πλήρης κατάρρευση της συνταγής του ΔΝΤ, αλλά η κυβέρνηση καθεύδει•Κόλαση φωτιάς στην Κάρυστο- Στάχτη μεγάλη περιοχή της νότιας Εύβοιας. Στάχτη το φοινικοδάσος της Πρέβελης στην Κρήτη. Στάχτη παντού. Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα•Παιδεία – Οι μετεγγραφές και τα κενά


ΕΘΝΟΣ •Από κόσκινο οι επικουρικές συντάξεις – Ντιρεκτίβα της τρόικας για ακτινογραφία και μειώσεις σε όλα τα Ταμεία•Κυβέρνηση – Διαψεύδουν τη φημολογία για νέα μέτρα•Κόλαση φωτιάς στην Κάρυστο- Νέα πληγή για την Εύβοια –Έκαψαν και φέτος την ίδια περιοχή


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ •»Σφάζονται» για την καρέκλα οι υπουργοί – Ο ένας καρφώνει τον άλλο για παρασκηνιακά παιχνίδια σε βάρος τους•Ο «στρατηγικός άνεμος» έκαψε και επί ΠΑΣΟΚ την Κάρυστο- Το ίδιο και στην Κρήτη, όπου εξαφανίστηκε το φοινικοδάσος•Κλίντον προς Παπανδρέου: Ετοιμάσου για συμβιβασμούς στο Κυπριακό


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ •Νέα πρόβλεψη – σοκ στο Μνημόνιο Νο2 που υπέγραψαν Παπανδρέου και τρόικα – Μαχαίρι και στο επίδομα ανεργίας- Θα το λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν τα ελάχιστα μέσα διαβίωσης•Κεντροδεξιά «5η φάλαγγα» υπέρ του Μνημονίου, σωσίβιο στο Μαξίμου – Καταγγελία της Ρηγίλλης για Καρατζαφέρη, Ντόρα, Τατούλη•Τραγωδία – Ένας νεκρός στη φωτιά στο Ρέθυμνο – Κάηκαν σπίτια στην Κάρυστο, στάχτες το Φοινικοδάσος στην Πρεβέλη


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ •Ψιλά γράμματα για χοντρά μέτρα – Μνημόνιο Νο2: Οκτώβριο θα κλειδώσει το νέο πακέτο της τρόικας•Τράπεζες: 3 δις ευρώ καταθέσεις αποσύρονται κάθε μήνα•Πύρινη κόλαση με 11 Μποφόρ – Κάρυστος – Κάηκαν 8 σπίτια και χιλιάδες στρέμματα


ΕΣΤΙΑ •Προϋπόθεσις για την ανάπτυξη – Η αποκατάστασις του κλίματος εμπιστοσύνης•Αντιπαράθεσις για το Μνημόνιο•Δεν θα ληφθούν νέα οικονομικά μέτρα (σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου)


ΤΑ ΝΕΑ •Υπερυπουργείο ετοιμάζει ο Γιώργος – Το σχέδιο για ένα ισχυρό «στρατηγείο»•Ράλι τιμών στα σούπερ μάρκετ•Ο εφιάλτης επέστρεψε – πύρινη κόλαση στην Κάρυστο

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8 με τίτλο :


«Η Ν. Δ. καταθέτει συγκεκριμένα μέτρα – Εναλλακτική πρόταση για έξοδο από το ΔΝΤ»


Κορυφώνει την κριτική της η Ν. Δ. απέναντι στην κυβέρνηση με αιχμή το επικαιροποιημένο μνημόνιο: σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, το οικονομικό επιτελείο του κόμματος θα καταθέσει συγκεκριμένα μέτρα για την ταχύτερη έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ, ενώ θα ασκήσει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, θέτοντάς το προ των ευθυνών του για «τα νέα, μεγαλύτερα δεινά που ακολουθούν» . Σύμφωνα με επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά, η εναλλακτική πρόταση της Ν. Δ. είναι συγκεκριμένη, ρεαλιστική, αλλά και μονόδρομος για να σταματήσει η μέγκενη των δυσβάσταχτων μέτρων. Το επιτελείο της Ρηγίλλης θα ασκήσει παράλληλα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση «αποκωδικοποιώντας» το μνημόνιο 2, η οποία έχει την «υπογραφή» του Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου Σταύρου Δήμα. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


« «Η κυβέρνηση κάνει μπαλάκι τις ευθύνες» -Επίθεση της Ν. Δ. κατά της οικονομικής πολιτικής »


Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση από την ημέρα της εκλογικής νίκης της τον περασμένο Οκτώβριο, είναι ένας δρόμος απόσεισης ευθυνών και επίρριψής τους σε πλάτες άλλων, προκειμένου να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα της. Από την πρώτη ημέρα επέλεξε να απαξιώσει την ελληνική οικονομία, προκειμένου να φέρει το ΔΝΤ για να περάσει τις ριζικές αλλαγές που απαιτούσε η εποχή. Έριξε όλες τις ευθύνες τότε στη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή. Στη συνέχεια έφερε το ΔΝΤ, ακολούθησε πιστά ό,τι πρότεινε η τρόικα, ενώ την ίδια στιγμή βοούσε ο κόσμος ότι η συγκεκριμένη πολιτική είναι λάθος, κινείται προς τελείως λανθασμένη κατεύθυνση. Δεν άκουγε κανείς. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της «β», σήμερα δεν αποκλείεται να γίνει ενημέρωση των δημοσιογράφων από τη Ρηγίλλης, όπου οι τομεάρχες Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μαρτάκης θα παρουσιάσουν τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομική κατάσταση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους δύο αναπληρωτές τομεάρχες να ετοιμάσουν κείμενα με τις απόψεις και τις θέσεις τους για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και την κριτική του κόμματος γύρω από τα τεκταινόμενα στην οικονομία, τις εξελίξεις με την παταγώδη διάψευση των βασικών στόχων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Αρχίζει η προετοιμασία εν όψει της ΔΕΘ- Σειρά επαφών του Αντώνη Σαμαρά με τους παραγωγικούς φορείς»


Σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Στόχος των συγκεκριμένων συναντήσεων που θα έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Ρηγίλλης θα είναι, να ακούσει τις τοποθετήσεις, να καταγράψει τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων, προκειμένου να είναι πλήρως προετοιμασμένος εν όψει της παρθενικής του εμφάνισης στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει τις καθημερινές συσκέψεις με τους επιτελείς του που έχουν αναλάβει την προετοιμασία της παρουσίας του στην συμπρωτεύουσα, ενώ οι αρμόδιοι τομεάρχες αναμένεται πως θα του παραδώσουν ενημερωτικά σημειώματα ανά τομέα ευθύνης. Η άνοδος του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τη ‘γαλάζια’ παράταξη, που τοποθετεί την αιχμή της αντιπολιτευτικής τακτικής της τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας, βάζοντας στο στόχαστρο το επικαιροποιημένο μνημόνιο και την κυβερνητική αβελτηρία θέσεων και προτάσεων, που έχουν «στεγνώσει» την αγορά και έχουν τινάξει στον αέρα την πραγματική οικονομία…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 3η σελίδα του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου}:


Άργησε, αλά τη βρήκε τη λύση του πολιτικού – οικονομικού προβλήματος ο Γ. Παπανδρέου… Είναι ο… Τέταρτος Δρόμος του Σοσιαλισμού!!! Βλέπετε, απέτυχε παταγωδώς ο «Τρίτος Δρόμος» και ανακάλυψε τον….Τέταρτο Δρόμο!.... Να υποθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα ,… «του δρόμου»;


Από τη στήλη «ναυτίλος» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελίδα 10


…Όταν η ταπεινότης μου έφευγε να παραθερίσει, ο κ. Πρωθυπουργός ήταν ήδη φευγάτος για διακοπές. Παρά θίν’ αλός ενίοτε κι άλλοτε σε βουνοκορφές ή δροσερές ραχούλες έφθαναν στ αυτιά μου και κάποια νέα απ την «κυβέρνηση της Πάρου». Κι εθαύμαζα! Όμως, και τώρα που η αφεντιά μου επέστρεψε στο Άστυ, ο κ. Πρωθυπουργός συνεχίζει κανωδρομών στην Κρήτη! Πράγματι, στις χώρες που οι διακοπές των πρωθυπουργών διαρκούν περισσότερο από τις διακοπές των γελοιογράφων, εύκολα κι εύθυμα ανθίζει η φαιδρά πορτοκαλέα…

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΠΙΘΑΝΗ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ Δ. ΝΕΙΛΟΥ

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εμφανιστούν κρούσματα από τον ιό του Νείλου και σε άλλες περιοχές της χώρας, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο λοιμωξιολόγος, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.



Τόνισε ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται με τρεις τρόπους: την περίθαλψη των ασθενών, τους ψεκασμούς αλλά και ατομικά μέτρα προστασίας.


Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε επίσης πως τα κουνούπια αυξήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς η περιοχή έχει ιδιόμορφα γεωγραφικά χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως στην ανάπτυξη των κουνουπιών συνέβαλαν τα χαρακτηριστικά του κλίματος

''ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ, ΓΙΑ ΑΝΑΕΩΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΣΥΝΗ''

Την υποψηφιότητα του κ.Βασίλη Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς. Συγκεκριμένα χθες, ο κ. Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε στο γραφείο του τον κ. Βασίλη Κικίλια, ιατρό και πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή. Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: "Εγώ έχω μια εντολή, για ανανέωση με αξιοσύνη.



Να, λοιπόν, στη μεγαλύτερη Αυτοδιοικητική Περιφέρεια της χώρας, την Αττική, Βασίλης Κικίλιας.


Νέος, γιατρός, αθλητής, Αυτοδιοικητικός, άφθαρτος. Καλή επιτυχία από την καρδιά μου. Να πάνε όλα καλά ".


Από την πλευρά του ο κ.Β.Κικίλιας τόνισε τα ακόλουθα:


"Κύριε πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε. Θα ήθελα να σας πω ότι είναι μεγάλη η ευθύνη αλλά και μεγάλη η ευκαιρία για μένα και κυρίως για τους ανθρώπους της γενιάς μου, αλλά και τα πιο νέα παιδιά που έρχονται.


Ξέρετε, και σαν αθλητής και σαν γιατρός, έτεινα το χέρι μου σε όλους. Αυτό θα κάνουμε και τώρα, γιατί τα προβλήματα δεν έχουν πολιτικό χρώμα, έχουν κοινή αφετηρία τον άνθρωπο και εμείς καλούμαστε να βρούμε τις λύσεις".


Σημειώνεται ότι ο κ.Β.Κικίλιας είναι δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαί-ας και Άθλησης και γραμματέας Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

"Όπως φαίνεται από τα στοιχεία των ίδιων των παραγωγικών φορέων, η ρευστότητα των επιχειρήσεων γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο πρόβλημα. Η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί αντισταθμιστικούς μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή της. Το ΕΣΠΑ είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ''κολλημένο'' εκεί που η σημερινή κυβέρνηση το παρέλαβε τον Οκτώβριο του 2009. Ο προϋπολογισμός Δημοσίων Επενδύσεων περιορίστηκε κατά 40% το πρώτο εξάμηνο του 2010, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2009. Η δραστηριότητα του ΤΕΜΠΜΕ έχει συρρικνωθεί κατά 16 φορές την ίδια περίοδο. Η τρόικα παραπονείται για το ΕΣΠΑ. Η αγο-ρά για τη χρηματοπιστωτική ασφυξία. Και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας για το βάλτωμα των προγραμμά-των του ΤΕΜΠΜΕ", δήλωσε χθες ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνι-στικότητας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με τη ρευστότητα στην αγορά και υπογράμμισε: "Το υπουργείο Οικονομίας μιλάει για 9,5 δισ. ευρώ που δήθεν θα διοχετευτούν φέτος στην αγορά. Τα μισά περίπου από αυτά είναι προγράμματα του ΕΣΠΑ που καθυστερούν στα γρανάζια της γρα-φειοκρατίας, χωρίς εκταμιεύσεις για τις επιχειρήσεις και την αγορά. Τα άλλα μισά είναι θεωρητικώς εγ-γυήσεις του ΤΕΜΠΜΕ για τραπεζικά δάνεια με επιτόκιο υπερδιπλάσιο από το περσινό, που -σε πείσμα των εξαγγελιών- δεν προχωρούν παρά ελάχιστα.



Η ύφεση βαθαίνει. Η αγορά στεγνώνει. Αλλά οι υποσχέσεις και οι διακηρύξεις δεν λύνουν το πρόβλημα".

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ • "Αλλαγές στον εκλογικό χάρτη, στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ. Ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 10.964.020 κατοίκους". • Η εφημερίδα γράφει ότι "εκλογικό κουστούμι στα μέτρα που έκοψε το ΠΑΣΟΚ, με την ανακοίνωση της νέας διοικητικής διαίρεσης της χώρας από το υπουργείο Εσωτερικών. Στην Ιπποκράτους διαχώρισαν, με το βλέμμα στραμμένο κατ' αρχήν στις περιφερειακές - δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και αργότερα σ' αυτές των βουλευτικών, σε επιμέρους ενότητες τις "κρίσιμες" νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς, Καβάλας, Κεφαλληνίας, Μαγνησίας". •



ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ • "Καταιγίδα νέων μέτρων. "Πράσινο" για τη δεύτερη δόση του δανείου, "κόκκινο" για την υστέρηση των εσόδων". • Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το "χαλί" για νέα επώδυνα μέτρα το 2011 "στρώνει" η Κομισιόν, αφού στην έκθεσή της, με την οποία ανάβει το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων μέτρων που θα αφορούν την αύξηση των εσόδων, αλλά και νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό καθεστώς".•


ΑΥΓΗ • "Ενάρετος κύκλος" με χρέος 139% ΑΕΠ". • Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με ένεση αισιοδοξίας επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη της οικονομικής κρίσης, που επιδεινώνεται από την πολιτική του Μνημονίου, ο πρωθυπουργός και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες και εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την οικονομική πορεία της χώρας". •


ΑΥΡΙΑΝΗ • "Σπιράλ θανάτου για την ελληνική οικονομία. Ολική επιστροφή των μαύρων σεναρίων για χρεωκοπία από τους Γερμανούς". • Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα μαύρα σενάρια επανέρχονται για την Οικονομία με ομοβροντίες αρνητικών δημοσιευμάτων από τον διεθνή Τύπο -στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος, τον γερμανικό- και καταιγίδα εκθέσεων από τα στοιχεία των οποίων προεξοφλείται ταμειακό κραχ για την κυβέρνηση, που ήδη καλείται να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης του χρέους". •


ΒΗΜΑ • "Οχι" σε νέα μέτρα. Σαφάρι όμως για τους φόρους. "Δεν συζητεί" τις παραινέσεις της Επιτροπής η κυβέρνηση". • Η εφημερίδα γράφει ότι "αποκλείει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων για την επίτευξη των στόχων του μνημονίου, απορρίπτοντας τις παραινέσεις της Επιτροπής, ενώ κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής. Παράλληλα, σχεδιάζει να περικόψει και άλλο τις δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών. Χθες η Επιτροπή άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο νέων μέτρων".•


ΒΡΑΔΥΝΗ • "Στη δίνη νέων επώδυνων μέτρων. Η ΕΕ ζητά την εισαγωγή πρόσθετων ρυθμίσεων λόγω των μειωμένων εσόδων". • Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η "ένεση αισιοδοξίας" για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που επιχείρησαν να κάνουν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, μιλώντας για την έξοδο της οικονομίας από το φαύλο κύκλο και την είσοδό της στον "ενάρετο κύκλο", ακυρώθηκε από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επιβάλλει την εφαρμογή και νέων, διορθωτικών μέτρων (ακόμη και στο Ασφαλιστικό) για να αποφευχθεί ο εκτροχιασμός του Προϋπολογισμού. Και όλα αυτά όταν είναι πλέον έκδηλο ότι η νεοφιλελεύθερη συνταγή του Μνημονίου είναι αυτή που οδηγεί στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και του "σπιράλ θανάτου" της ελληνικής οικονομίας". •


ΕΘΝΟΣ • "Συστάσεις από Κομισιόν για νέα μέτρα. Με επαίνους αλλά και υποδείξεις η δεύτερη δόση του δανείου". • Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντυπωσιασμένοι" δηλώνουν στην Κομισιόν από την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, εγκρίνουν τη δεύτερη δόση του δανείου ύψους 9 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα από ΕΕ και ΔΝΤ, ανοίγουν όμως... παράθυρο λήψης πρόσθετων μέτρων το φθινόπωρο. Η Κομισιόν εμφανίζεται ικανοποιημένη από την έως τώρα μείωση του ελλείμματος, αλλά προειδοποιεί για "κινδύνους" και "προκλήσεις" στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος".. •


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ • "Κομισιόν: Νέα μέτρα για το ασφαλιστικό μέχρι το 2011. Ενώ συνιστά και διαρθρωτικά μέτρα στην Οικονομία αν πέσει έξω ο Προϋπολογισμός". • Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ενδεχόμενο και νέων ανατροπών στο ασφαλιστικό τους επόμενους μήνες αφήνει ανοιχτό η τρόικα, στην αξιολόγησή της για την υλοποίηση των προβλέψεων του Μνημονίου από την ελληνική κυβέρνηση". •


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ • "Αντάρτικο διαρκείας. Σε εξέλιξη το σχέδιο αποστασίας της Ντόρας εν όψει των εκλογών". • Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μια άλλη εποχή θα μπορούσε να είναι απλώς το σενάριο για ένα εύπεπτο πολιτικό μυθιστόρημα: μια τέως υπουργός που χάνει τη μάχη της ηγεσίας και αποφασίζει να πάει κόντρα στο κόμμα της, ένας γείτονάς της από την Κρήτη που προκειμένου να την ακολουθήσει εκδηλώνει αυτοδιοικητικές ανησυχίες, ένας φίλος της στην Ηλεία που ψάχνει τρόπο να βοηθήσει από το δικό του μετερίζι και ένας γιατρός από τη Φθιώτιδα που ετοιμάζεται να μιμηθεί το γείτονα από την Κρήτη". •


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ • "Μπαμπούλας για τις συντάξεις. Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλάει για νέα μέτρα το 2011". • Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πράσινο φως για τη δόση του Σεπτεμβρίου ανάβει η ΕΕ στην Ελλάδα καταγράφοντας εντυπωσιακή εξυγίανση στα δημόσια οικονομικά. Αφήνει όμως ανοιχτό το παράθυρο για νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2011, αν ειδική έκθεση δείξει ότι οι αλλαγές δεν καλύπτουν τους στόχους του Μνημονίου. Το υπουργείο Οικονομικών στην έκθεσή του προς την ΕΕ παραδέχεται ότι δεν αποδίδουν οι διαδοχικές αυξήσεις των έμμεσων φόρων". •


ΕΣΤΙΑ • "Προβάλλεται εικόνα καταστροφής. Ποιοί διαμορφώνουν το μαύρο κλίμα". • Η εφημερίδα τονίζει ότι "από τους χθεσινούς τίτλους κάποιων αθηναϊκών εφημερίδων: "Στέγνωσαν από ρευστό οι επιχειρήσεις" γράφει η μία. "Στέγνωσαν από ρευστό 9 στις 10 επιχειρήσεις" γράφει η άλλη. "Στέγνωσε η αγορά" γράφει η τρίτη. "Ο θάνατος του εμποράκου", προσθέτει η τέταρτη. "Τριπλό SOS για επιχειρήσεις, τουρισμό και ανεργία" προτάσσει η πέμπτη". •


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ • "Ενεκρίθη με επιφυλάξεις η δεύτερη δόση. Η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαιτηθούν νέες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα". • Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το πράσινο φως για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου στην Ελλάδα έδωσε χθες η Κομισιόν, ζητώντας ωστόσο από την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα εάν χρειαστεί προκειμένου να καλύψει τη διαφαινόμενη υστέρηση στα έσοδα". •


ΤΑ ΝΕΑ • "Σφαγές και ψίθυροι. Διαγραφές και εντάσεις στα κόμματα". • Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναταράξεις προκαλούν στα κόμματα οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς προχώρησε στη διαγραφή του βουλευτή Χανίων Μαρκογιαννάκη, ενώ ενόχληση προκάλεσαν στην κυβέρνηση οι δηλώσεις της κ. Μπιρμπίλη". •

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ aftodioikisi.gr

Δεν πέρασαν μερικές ώρες από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής και σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr ξεκίνησαν οι πρώτες (προς το παρόν ιδιωτικές) αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ.



Και δεν μιλάμε για στελέχη του «κλίματος» Μπακογιάννη αλλά, «κυρίως» αυτών που θεωρούνται υποστηριχτές του Αντώνη Σαμαρά.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν ήταν λίγοι ακόμη και στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ που χαρακτήριζαν την επιλογή του Β. Κικίλια «επιλογή ήττας», φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υποστηρίζουν ότι «δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πλήξει την κυβέρνηση Παπανδρέου!».


Όσον αφορά το επιχείρημα περί νέου και άφθαρτου που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την παρουσίαση του υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ, τόνιζαν ότι «αν τον θεωρεί νέο και άφθαρτο τότε καθώς η πρώτη του θητεία στην Αυτοδιοίκηση ήταν στο Δήμο Αθηναίων, το λογικό θα ήταν να τον έχριζε υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων στη θέση του ‘παλαιού και φθαρμένου’ Νικήτα Κακλαμάνη».

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

O ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Βασίλιας Κικίλιας θα είναι ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από τη Ρηγίλλης.


Ο κ. Κικίλιας είναι γιατρός στο επάγγελμα, πρώην μπασκετμπολίστας, είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη στις προηγούμενες εκλογές και τώρα είναι αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τα θέματα αθλητισμού στον Δήμο Αθηναίων.


Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Βασίλη Κικίλια, ιατρό και πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή. «Εγώ έχω μια εντολή, για ανανέωση με αξιοσύνη. Να, λοιπόν, στη μεγαλύτερη Αυτοδιοικητική Περιφέρεια της χώρας, την Αττική, Βασίλης Κικίλιας. Νέος, γιατρός, αθλητής, Αυτοδιοικητικός, άφθαρτος. Καλή επιτυχία από την καρδιά μου. Να πάνε όλα καλά», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.


Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε. Θα ήθελα να σας πω ότι είναι μεγάλη η ευθύνη αλλά και μεγάλη η ευκαιρία για μένα και κυρίως για τους ανθρώπους της γενιάς μου, αλλά και τα πιο νέα παιδιά που έρχονται. Ξέρετε, και σαν αθλητής και σαν γιατρός, έτεινα το χέρι μου σε όλους. Αυτό θα κάνουμε και τώρα, γιατί τα προβλήματα δεν έχουν πολιτικό χρώμα, έχουν κοινή αφετηρία τον άνθρωπο και εμείς καλούμαστε να βρούμε τις λύσεις».


Ο Β. Κικίλιας είναι Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης και Γραμματέας Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας