Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη 2η σελίδα της

«ΒΡΑΔΥΝΗΣ»:

Μ

ήνυμα προς την Άγκυρα πως θα πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον νέο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν. Αμέσως μετά τη συνάντηση και απαντώντας σε ερώτηση για τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Ε. Ε. ο κ Καραμανλής είπε με νόημα: «Κοινή λογική, εφαρμογή των συμφωνιών και σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι τα στοιχεία που είναι αρκετά προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν το ΝΑΤΟ επιδιώκει περισσότερη συνεργασία με την Ε. Ε., είναι αυτονόητο ότι αυτή θα είναι με όλα τα μέλη της Ε. Ε.»

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της

«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :

«Περί αξιοπιστίας και σοβαρότητας»

Τ

ο νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τα ΤΕΙ ψηφίστηκε στη Βουλή, αλλά το ΠΑΣΟΚ φυσικά το καταψήφισε στο σύνολό του. Κι εδώ αρχίζει το περίεργο…όπως τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Στα πρακτικά της συνεδρίασης διαβάζουμε: «Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το ΠΑΣΟΚ, ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου. Χθες στη συζήτηση επί της αρχής ψήφισε κατά, χωρίς καμία αιτιολόγηση, χωρίς καμία δικαιολογία. Σήμερα στην κατ’ άρθρον συζήτηση επί των 27 άρθρων ψήφισε «ναι» για το 75% του νομοσχεδίου. Αυτό για μένα είναι περίεργο, το να δέχεσαι δηλαδή την πλειοψηφία των άρθρων, το 75% των άρθρων και να λες ότι «είμαι κατά». Άρα, το πρώτο θέμα είναι ποιος τοποθετείται σ αυτή εδώ την αίθουσα με αξιοπιστία και σοβαρότητα»…. Είναι ένα ζήτημα το οποίο δημιουργεί την εύλογη απορία κάθε καλόπιστου παρατηρητή. Πού φαίνεται η αξιοπιστία και η σοβαρότητα, όταν απορρίπτεις στο σύνολο ένα σχέδιο νόμου και την ίδια στιγμή δηλώνεις ότι αποδέχεται τα τρία τέταρτα του περιεχομένου του; Τα συμπεράσματα δικά σας!

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4 με τίτλο :

«Περιφέρουν τις δημοσκοπήσεις»

Α

μετανόητοι ορισμένοι «δημοσκόποι» διαδίδουν απίθανα πράγματα για δήθεν νέες δημοσκοπήσεις από την περασμένη Τρίτη (όταν το μεγάλο μέρος των πολιτών δεν είχε επιστρέψει κανονικά στους καθημερινούς ρυθμούς) έως προχθές. Μάλιστα δύο φέρονται να πρόσφεραν δωρεάν σε μεγάλες εφημερίδες της Αντιπολίτευσης, η μια απογευματινή και η άλλη κυριακάτικη, αλλά τα «ευρήματά τους» αντιμετωπίσθηκαν με επιφύλαξη. Παρότι προσφέρθηκαν δωρεάν. Ποιος τις πλήρωσε άραγε, μήπως από την Ιπποκράτους; Ο ένας είναι ότι η διαφορά ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ. είναι τέσσερις μονάδες (από 4,4 στις ευρωεκλογές), αλλά μπορεί με την…προέκταστου 100% των ψηφοφόρων η διαφορά να εμφανισθεί σε 5,5-6 μονάδες. Ο άλλος, μίλησε για ορισμένες απαντήσεις, τηλεφωνικές και ανώνυμες, για τις ευθύνες υπουργών και κυβέρνησης λόγω των πυρκαγιών. «Εάν θέλετε, μπορεί να σας βγάλουμε και μεγάλη φθορά του Καραμανλή προσωπικά!» δήλωσε κυνικά και αδίστακτα!

Από τη στήλη «Πολιτικά παραλειπόμενα…. παραλειπόμενα» του

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :

«FLASH

Μ

ήπως πρέπει ο Πρωθυπουργός να κάνει μια συζήτηση με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ; Και να ζητήσει ο κ. Καραμανλής από την κυρία Παπαρήγα να γίνει ΠΙΟ διαφωτιστική καθώς μιλάει για οργανωμένο σχέδιο που προκάλεσε, με τη φωτιά, τη μεγάλη οικολογική καταστροφή. Διότι, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Παπαρήγα δείχνει «κάτι» παραπάνω από όλους μας να γνωρίζει. Αφού και το 2007 είχε υποστηρίξει ότι οι καταστροφές στην Ηλεία, την Αχαΐα , τη Μεσσηνία και την Εύβοια «έγιναν βάσει σχεδίου» και πως «οι ευθύνες για τους εμπρησμούς δεν έχουν ακόμη αποδοθεί»! Να υπενθυμίσουμε ότι κάποιους υπαινιγμούς για «ξένα κέντρα» είχε κάνει τότε, -ο τότε – υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας. Αντί όμως να του ζητήσουν στοιχεία, του ζήτησαν την υπουργική του καρέκλα!...

Από τη στήλη «ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» της

«ΕΣΤΙΑΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :

«Προέχει η πρόληψις»

Η

σημασία της προλήψεως για τις πυρκαϊές είναι ίσως πιο επίκαιρη από ποτέ. Γιατί με αυτόν τον τρόπο και τα δάση θα σωθούν και η ποιότητα ζωής μας θα βελτιωθεί. Το δε κόστος θα είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτά που δαπανώνται κάθε φορά για την αντιμετώπιση των συνεπειών. Οι επιπτώσεις των μεγάλων πυρκαϊών είναι ολέθριες. Και σε οικονομικό και σε κοινωνικό, αλά και σε περιβαλλοντικό επίπεδο. Αντί λοιπόν να προσπαθούμε κάθε φορά να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα, δεν θα ήταν καλύτερα απλά να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις; Διότι η Ελλάς έχει πλούσιο ιστορικό πυρκαϊών. Κάθε Αύγουστο γινόμαστε μάρτυρες τεραστίων καταστροφών. Φέτος, όλα έδειχναν ότι το καλοκαίρι θα τελείωνε χωρίς εκτεταμένες πυρκαϊές. Ήλθε όμως η μεγαλύτερη καταστροφή που έχει ποτέ ζήσει η Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: