Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «Ο «Απογευματινός» σχολιάζει την επικαιρότητα» της

«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :

«Τα γκάλοπ εργαλείο παραπολιτικής»

Π

ολλές φορές σκέπτομαι τον πρωθυπουργό της Βρετανίας κύριο Μπράουν , ο οποίος βάλλεται επίσης από την αντιπολίτευση της χώρας του κατά τρόπο επίμονο και με κεντρικό αίτημα να παραιτηθεί για να πάει η χώρα στις εκλογές. Αυτός όμως μένει εκεί. Στη θέση του, αποφασισμένος να εξαντλήσει το συνταγματικό χρόνο της θητείας του. Αλίμονο, άλλωστε, αν οι πολιτικοί και οι κυβερνήτες λειτουργούσαν βάσει των σφυγμομετρήσεων, που είναι εργαλείο παραπολιτικής και όχι θεσμικής πολιτικής. «Εργαλείο» της τελευταίας είναι η βούληση του λαού, όπως εκφράζεται στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :

«Κρύβουν όλους τους πρώην…»

Ε

φαρμόζουν το ίδιο μοντέλο απόκρυψης των τέως υπουργών, όπως στα θέματα Οικονομίας, Παιδείας, Υγείας, Εργασίας . Τους έχουν εξαφανίσει από τις κομματικές επιτροπές και εκπροσωπήσεις. Τώρα, εξαφάνισαν από παντού τους πρώην υπουργούς Γεωργίας οι οποίοι είτε «χειρίσθηκαν» τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είτε αφαίρεσαν μετά το 1998 αυτή την αρμοδιότητα από τις δασικές υπηρεσίες και τις αποδυνάμωσαν τελείως. Έτσι, η εντολή που δόθηκε στα φιλικά ΜΜΕ ήταν, να μην εμφανίζουν τους πρώην υπουργούς αυτούς σε δελτία και ρεπορτάζ και όλη η κριτική για τις πυρκαγιές να γίνει σε σύγκριση με τις καταστροφές του 2007. Όχι παλαιότερα. Μάλιστα, σε ορισμένους από αυτούς, έγιναν συστάσεις να μην κάνουν καμία δήλωση, ενώ στο ψυγείο κρατιέται ο τομεάρχης Γεωργίας Ευάγγ. Αργύρης επειδή είχε διατελέσει υφυπουργός Γεωργίας το 2001-2004. Ποιους κρύβουν; Τους Στέφανο Τζουμάκα (που κατηγορούν συλλήβδην οι δασικοί) τον Γιώργο Ανωμερίτη, Θεόδ. Στάθη, Γιώργο Δρυ και Γ. Μωραΐτη. Καμιά κουβέντα και καμιά αναφορά στα «πεπραγμένα» τους για τις μεγάλες πύρινες καταστροφές επί ΠΑΣΟΚ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :

«Αληθινές ιστορίες… »

Ο

ργιάζουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο, παρά το εξαιρετικά βαρύ για την Κυβέρνηση κλίμα, στην κοινωνία. Θα περίμενε βεβαίως κανείς, ότι μετά τις χθεσινές δημοσκοπήσεις θα έμπαινε ένα τέλος σ αυτού του είδους τις συζητήσεις. Κάτι τέτοιο όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί και η απάντηση έχει σχέση με την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας. Ακόμη και παράταση να πάρουμε στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, πολύ λίγα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Η κρίση τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι έρχεται καυτό φθινόπωρο… Τα συνδικάτα αρχίζουν κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ και προαναγγέλλουν μπαράζ απεργιών, οι οποίες θα παραλύσουν τη χώρα….

Από τη στήλη «ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ» της

«ΕΣΤΙΑΣ» σελ. 3 με τίτλο :

«Νέα συνεδρίασις για την γρίππη»

Σ

υνεδριάζει σήμερα εκ νέου η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας, κ. Δ . Αβραμόπουλου. Μεταξύ των άλλων πρόκειται να εξεταστούν τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Συνολικά εννέα, εν τω μεταξύ, είναι τα σοβαρά περιστατικά της νέας γρίππης στην Χώρα μας. Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση 16ρονη που νόσησε από την νέα γρίππη και παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα. Η κοπέλα πάσχει από λευχαιμία. Στην εντατική, έξ άλλου, σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται και μια 58χρονη, που επίσης έχει χρόνια προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: