Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη 2η σελίδα της

«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :

«Άναψαν τα τηλέφωνα!»

Ά

ναψαν χθες τα τηλέφωνα στα δημοσιογραφικά γραφεία για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού σήμερα. Φήμες ή «πληροφορίες» έδιναν και έπαιρναν, και μάλιστα κάποιοι μιλούσαν για πρόσωπα με τέτοια βεβαιότητα λες και ήταν…δίπλα στον Καραμανλή. Σήμερα θα δούμε εάν επαληθευτούν η επαναληφθεί η περίπτωση του προηγούμενου ανασχηματισμού, που εξαγγέλθηκε….μερικές φορές!

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της

«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :

«Όλοι οι υπουργοί θα περάσουν από του Μαξίμου»

Α

φού επέστρεψε από τις πιο σύντομες διακοπές των τελευταίων ετών, ο Κώστας Καραμανλής έχει ξεκινήσει ήδη μπαράζ συνεργασιών με τα κυβερνητικά στελέχη, οι οποίες αναμένεται ότι θα πυκνώσουν όσο πλησιάζουμε στο ορόσημο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Μετά λοιπόν, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Γιάννη Παπαθανασίου, σειρά θα πάρουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου όλοι οι υπουργοί, καθώς στόχος είναι η καλύτερη προετοιμασία ε ν όψει της ΔΕΘ αλλά και η αποκρυσταλλοποίηση του πλαισίου των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης για τη νέα χρονιά, που θα αναλύσει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη συμπρωτεύουσα. Όπως τονίζουν, μάλιστα χαρακτηριστικά, κυβερνητικά στελέχη , οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε όλους τους κρίσιμους για τη χώρα τομείς θα συνεχιστούν με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, καθώς σκοπός είναι να αναλαμβάνονται συνεχώς νέες πρωτοβουλίες. Όλα αυτά, μάλιστα, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένο στα πολιτικά αδιέξοδα του αρχηγού του, που αποτελούν απόρροια της εκλογομανίας που τον έχει καταλάβει.

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4 με τίτλο :

«Τρίβουν, λέει, τα χέρια τους!»

Τ

ελικά το ΠΑΣΟΚ θέλει να έλθει στην Ελλάδα, να κάνει τις όποιες αποκαλύψεις και να δικαστεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος; Γιατί αλλιώς δεν θα ανακοίνωναν πανηγυρικά χθες, όπως μετέδωσε το δικό τους MEGA, ως πληροφορίες από την Ιπποκράτους ότι εκεί «τρίβουν τα χέρια τους» για την αιφνιδιαστική αναστολή της έκδοσης του Χριστοφοράκου. Μια αναστολή που έγινε προσωρινά από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, έως ότου αποφανθεί επί της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων των συνηγόρων του. Αίτηση που είχε απορριφθεί όταν υποβλήθηκε στο Εφετείο Μονάχου, το οποίο αποφάσισε την έκδοσή του στην Ελλάδα. Γιατί τρίβουν τα χέρια τους στο ΠΑΣΟΚ; Επειδή, λέει, ματαιώθηκε το show παράδοσης του Χριστοφοράκου με χειροπέδες που είχε στήσει η Ν. Δ. Όσο αργεί το «Show” ,τόσο χειρότερο για το ΠΑΣΟΚ και την αγωνία του να κρύψει την αλήθεια και τον φόβο του να εκδοθεί ο υπόλογος κατηγορούμενος και αρχιμιζαδόρος της SIEMENS

Από τη στήλη «ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ….ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ» του

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» σελ. 6 με τίτλο :

«Οι θέσεις του Κ. Καραμανλή και του Α. Παπανδρέου για το Σκοπιανό»

Π

ολλοί αναγνώστες μας ζήτησαν να τους υπενθυμίσουμε τη στάση του Κων. Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου στο Σκοπιανό αλλά και άλλων προσωπικοτήτων. Παραθέτουμε μερικές από τις δηλώσεις τους. Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Πιστεύω ότι οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας θα καταλάβουν πως δεν υπάρχει παρά μία Μακεδονία. Και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική». Ανδρέας Παπανδρέου: «Για μένα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να δεχθώ τον όρο «Μακεδονία» υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται». Μανώλης Ανδρόνικος: «Αντιμετωπίσαμε το θέμα των Σκοπίων με δειλία και ωσάν να είμεθα και εμείς οι ένοχοι και οι πλαστογράφοι της ιστορίας». NICOLAS HAMMORD (κορυφαίος μακεδονολόγος ιστορικός): «Η αναγνώριση της Δημοκρατίας των Σκοπίων ως Μακεδονίας, συνιστά βιασμό της ιστορικής αλήθειας».

Από τη 2η σελίδα της

«ΕΣΤΙΑΣ» με τίτλο :

«Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών σχεδιάζει η Κυβέρνησις»

Τ

η βούληση της Κυβερνήσεως να υλοποιήση ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών επανέλαβε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. Στην συνάντηση εξετάσθηκε η πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών, η πρόοδος των δημοσιονομικών μέτρων, αλλά και οι προωθούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θα εξαγγείλη ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο. Μετά την ενημέρωση του Πρωθυπουργού ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε πως η πρωτοφανής διεθνής κρίσις δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την ελληνική οικονομία, διευκρίνισε ωστόσο πως οι επιπτώσεις είναι ηπιότερες στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες οικονομίες. Ο υπουργός τόνισε πως η Κυβέρνησις είναι διατεθειμένη να υλοποιήση όσα δεν έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες και να διορθώση τα χρόνια δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. «Χρέος, αλλά και απόφαση της Κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου η χώρα να έχει μόνιμη ανάπτυξη, με περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικώς ο κ. Παπαθανασίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: