Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Σύσκεψη στην Περιφέρειας Αττικής

Ο γεν. γραμ. της Περιφέρειας Αττικής κ. Χαράλαμπος Μανιάτης συγκάλεσε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία συμμετείχαν βουλευτές του Νομού Αττικής, νομάρχες, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, δήμαρχοι και κοινοτάρχες των πληγεισών περιοχών του Νομού Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα, οι τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκύψει μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αττική, καθώς και οι από εδώ και πέρα προβλεπόμενες κινήσεις, όπως αυτές απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία.

Ειδικότερα, ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε και ενημερώθηκε εκτενώς, ανέπτυξε τις θέσεις του για το τι θα πράξει άμεσα, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες που του παρέχουν οι νόμοι, ενώ άκουσε τις εκτιμήσεις και τις θέσεις όλων των συμμετεχόντων για την επόμενη ημέρα στην Αττική.

Ο κ. Μανιάτης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε άμεσα η αεροφωτογράφιση για την αποτύπωση των πυρόπληκτων περιοχών σε συνεργασία με τον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία και την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την κήρυξη των περιοχών αυτών ως αναδασωτέες, το ταχύτερο δυνατό.

Ο γεν. γραμ. της Περιφέρειας Αττικής, επίσης, είχε συνάντηση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο (Ι) Ιωάννη Γιάγκο, τον οποίο ευχαρίστησε για την συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στις προσπάθειες για την κατάσβεση των τελευταίων πυρκαγιών, ενώ από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έθεσε στη διάθεση του κ. Μανιάτη κάθε πρόσφορο μέσο των Ενόπλων Δυνάμεων για την ταχύτερη και ουσιαστικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: