Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΤΣΩΝΗΣ

Είναι οριστική η απόφαση του κ. Μανώλη να παραιτηθεί απο το βουλευτικό αξίωμα με την Νέα Δημοκρατία. Ήδη έκλεισε τα δύο πολιτικά γραφεία του στην Αργολίδα και παρέδωσε το βουλευτικό του αυτοκίνητο.
Ποιός είναι ο λόγος όμως που ο κ. Μανώλης φεύγει; Είνια ο ίδιος για τον οποίο έφυγαν ή αποστασιωποιήθηκαν και άλλοι νεοδημοκράτες. Είναι η ανακολουθία λόγων και έργων. Είναι η σ'υγχρονη αντίληψη της διαχείρισης της εξουσίας που θέλει και απαιτεί την εξουσία μακριά απο ιδεολογίες και αρχές κοντά όμως στην πρόχειρη και επιφανειακή διαχείριση των πραγμάτων.
Δεν είναι μόνο ο κ. Μανώλης που διαμαρτυρτήθηκε, είναι πολλοί άλλοι που ακόμη πιο ενωρίς έβλεπαν την 'σύγχρονη' μέθοδο διακυβέρνησης. Και όταν επιχείρησαν οι άνθρωποι αυτοί να επικοινωνήσουν με το κόμμα όπως εγένετο παλαιότερα διότι πίστευαν στις αρχές της δομημένης εξουσίας πάνω στις ιδεολογικές πλατφόρμες του κόμματος φάνηκαν γραφικοί και συνάντησαν κλειστές πόρτες μέσα στο ίδιο το κόμμα για το οποίο αγωνίστηκαν πολλά χρόνια.
Προς απόδειξη της νέας μεθόδου διακυβέρνησης και της χαλαρότητας των αρχών ή και ακόμη της ανυπαρξίας αυτών δείτε οτι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας προσλαμβάνουν ως συμβούλους μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ με τα οποία όχι μόνο απλές κόντρες υπήρχαν στο παρελθόν αλλά σκληρές και ανελέητες επιθέσεις χωρίς να εξαιρείται και το προσωπικό στοιχείο. Η κ. Μπακογιάννη, λοιπόν, προσέλαβε τον κ. Θ. Κοτσώνη, κουμπάρο του κ. Σημίτη, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση όμως αυτή. Την αρχή έκανε η κ. Πετραλιά όταν προσέλαβε ως σύμβουλό της τον κ. Πανταγιά άλλο μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι: τελικά ποιοί είναι αυτοί που αποδέχθηκαν τις αρχές του άλλου; Τ στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή τα στελέχη της ΝΔ;
Η απάντηση είναι οτι τίποτα δεν συμβαίνει απο τα δύο. Απλά και ξεκάθαρα δεν υπάρχουν οι ιδεολογίς, δεν υπάρχουν οι αρχές αλλά όλοι αγωνίζονται για την προσωπική τους προβολή και αναρίχηση στα σκαλιά της εξουσίας.
Πώς λοιποόν ο κ. Μανώλς και κάθε κύριος Μανώλης θα επιβιώσει σ' ενα τέτοιο περιβάλλον; Πώς να συμβιβαστεί ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε μια ζωή υπερασπιζόμενεος τις αρχές του που τώρα βλέπει να προδίδονται από τους ίδιους τους δικούς του ανθρώπους;
Δεν είναι η μόνη περίπτωση ο κ. Μανώλης, είναι χιλιάδες άλλα στελέχη της ΝΔ που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με τον κ. Μανώλη. Κι είναι κρίμα, που ενώ νε εντιμότητα και ευθύτητα καταθέτει δημοκρατικά και με ήθος τις απόψεις του, η ΝΔ όχι μόνο δεν ακούει αλλά προσπαθεί να υποβαθμίσει το ζήτημα και αφήνει να φύγει ο κ. Μανώλης απο βουλευτής ενώ προτιμά την πρόσληψη του κ. Κοτσώνη. Μπράβο Νέα Δημοκρατία, μπράβο και στο κ΄πομμα μπράβο και στα στελέχη που στο βωμό της 'κομματικής πειθαρχίας' ξεχνούν τις αρχές του ίδιου το κόμματος ενώ βρίκσονται μακράν των αρχών και αξιών.
Ο Πρωθυπουργός φέρει βαριά την ευθύνη της διαμορφωθείσας κατάστασης και στη κυβέρνηση και στο κόμμα και στη κοινωνία. Η μεγάλη ευθύνη του Κ. Καραμανλή δεν είναι η αποτυχία της διακυβέρνησης αλλά η συμβολή στην απαξίωση των αρχών που έφερε το ΠΑΣΟΚ και το συνέχισε η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: