Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Δημιουργία πεζοδιαβάσεων σε εξέλιξη από το Δήμο Μελισσίων
Θα κατασκευαστούν συνολικά 76, μαζί με την τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης, για την ασφάλεια των πεζών και τη διευκόλυνση στην κυκλοφορία τους στην πόλη
Μία ουσιαστική παρέμβαση για την ασφαλή και άνετη κίνηση των πεζών βρίσκεται σε εξέλιξη από το Δήμο Μελισσίων και αφορά στην κατασκευή πεζοδιαβάσεων σε διάφορα σημεία της πόλης.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, άμεσα συνδεδεμένης με την προτεραιότητα που έχει θέσει από το ξεκίνημα της θητείας της στα ζητήματα της βιώσιμης ανάπτυξης, της ορθής κυκλοφορίας αλλά και της ενίσχυσης της χρήσης εναλλακτικών μέσων μεταφοράς από τους πολίτες.
Αναφορικά με το έργο, συνολικά θα δημιουργηθούν 76 πεζοδιαβάσεις με διαγράμμιση λευκού ακρυλικού χρώματος με το κατάλληλο ανακλαστικό υλικό, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα είναι νέες, ενώ όσες υπήρχαν ήδη θα φρεσκαριστούν και θα ξαναβαφούν. Η κατασκευή του έργου έχει χωριστεί σε δύο φάσεις και στην πρώτη περιλαμβάνεται η διαμόρφωση 44 πεζοδιαβάσεων. Παράλληλα, για την ολοκληρωμένη υλοποίηση των εργασιών προγραμματίζεται να τοποθετηθούν τα κατάλληλα σήματα, δίπλα στις διαβάσεις.
«Η εγκατάσταση πεζοδιαβάσεων και σημάτων είναι μια ακόμη παρέμβαση της Δημοτικής μας Αρχής, στο πλαίσιο των ενεργειών μας για να μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες πεζοί χωρίς να αισθάνονται απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι στον κίνδυνο των τροχοφόρων», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Μελισσίων, Μανώλης Γραφάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: