Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη2η σελίδα της

«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :

«Εκλογές ή ανασχηματισμός;»

«Ε

αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, βρισκόμαστε πιο κοντά σε εκλογές παρά σε ανασχηματισμό», είπε στη «Β» κορυφαίος υπουργός. Είναι αλήθεια πως όποτε ο Κώστας Καραμανλής δημιουργούσε ένα κλίμα βεβαιότητας για κάτι, έπραττε ακριβώς το αντίθετο αιφνιδιάζοντας. Αυτό συνέβη με τους δύο ανασχηματισμούς του 2006 και του 2009, καθώς και τις πρόωρες του 2007. Η κυβέρνηση, πάντως, χθες, δια του εκπροσώπου της Ευάγγελου Αντώναρου, επέρριψε τις ευθύνες για το κλίμα εκλογολογίας στο ΠΑΣΟΚ…

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της

«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :

«Ποτό μαστίχα και χαλαρή συζήτηση στο πρες ρουμ»

Μ

ε ποτό μαστίχα και ξηρούς καρπούς υποδέχθηκε τους πολιτικούς συντάκτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος, στην αίθουσα ενημέρωσης, στο πρώτο briefing μετά τις διακοπές του καλοκαιριού. Αμέσως μετά το τέλος της ενημέρωσης, λοιπόν, ο Βαγγέλης Αντώναρος κάθισε μαζί με τους δημοσιογράφους και συνοδεία ποτού, συζήτησε μαζί τους, με χαλαρή διάθεση, για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Από το μενού της συζήτησης, βέβαια, των πολιτικών συντακτών με τον Β. Αντώναρο, δεν μπορούσε να απουσιάζει και το θέμα των διακοπών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποκαλύπτει ότι «πετάχτηκε» για ελάχιστες ημέρες μέχρι την αγαπημένη του Πάτμο, προκειμένου να ξεκουραστεί και να «φορτίσει» τις…μπαταρίες του εν όψει του χειμώνα, που αναμένεται – αν μη τι άλλο- πλούσιος από πολιτικές εξελίξεις. Μιας και ο λόγος για τον Βαγγέλη Αντώναρο, πρέπει να πούμε πως τον Ιούλιο που μας πέρασε έκλεισε πέντε χρόνια στη θέση του εκπροσώπου της κυβέρνησης.

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4 με τίτλο :

«ΟΙ αιώνιοι μεμψίμοιροι »

Ό

σο οι αιώνιοι βιαστικοί και υπερδημοκράτες, που υπάρχουν σε όλα τα κόμματα (άρα και στη Ν. Δ.) ζητούν από τον πρωθυπουργό πρωτοβουλίες και αποφάσεις, ώστε να ποδηγετήσει τις πολιτικές εξελίξεις- τόσο ο κ. Καραμανλής αναβάλει τις αποφάσεις του. Και όσο ο Αρχηγός της πλειοψηφίας αναβάλει τις αποφάσεις του, τόσο διευρύνεται η νευρικότητα στο κόμμα του και στην κυβέρνηση. Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται: Όσο αυξάνει η νευρικότητα στη Ν. Δ. και την κυβέρνηση, τόσο ο πρωθυπουργός γίνεται αναβλητικότερος. Και όσο ο κ. Καραμανλής γίνεται αναβλητικότερος, τόσο οι αιώνιοι βιαστικοί ζητούν πιο επίμονα άμεσες πρωτοβουλίες. Και λησμονούν όλοι, ότι: Όταν η κυβερνητική πλειοψηφία στηρίζεται σε μια ψήφο, όταν η οικονομία βολοδέρνει και όταν οι δημοσκοπήσεις είναι αρνητικές, όσοι σήμερα ζητούν επειγόντως πρωτοβουλίες, θα μέμφονται τον Αρχηγό τους ακριβές επειδή πήρε πρωτοβουλίες.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :

«Μπιλιετάκι για ανεπιθύμητους»

Κ

όσμος πάει κι έρχεται αυτέ στις μέρες στη Ρηγίλλης και- εδώ που τα λέμε- δικαιολογημένα. Οι αλλαγές που σκέφτεται ο Κώστας Καραμανλής θα αρχίσουν από την κρατική μηχανή και όχι από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει γενικός συναγερμός. Κάποιοι βέβαια έχουν σκοπό να πολιτευτούν με τη Ν. Δ., αλλά κάποιοι άλλοι θεωρούνται ανεπιθύμητα πρόσωπα για τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι έχουν φροντίσει να στείλουν μπιλιετάκι για να πάρουν πόδι. Το ποιοι βέβαια θα εγκαταλείψουν τις «καρέκλες» τους είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει και πολλοί απ αυτούς – που για το μόνο που διακρίθηκαν ήταν η αλαζονεία τους-ετοιμάζονται να δουν την πόρτα της εξόδου.

Από τη στήλη «ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ” της

«ΕΣΤΙΑΣ» σελ. 3 με τίτλο :

«Ενημέρωσις για την εξωτερική πολιτική»

Μ

ε τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της Χώρας. Χαρακτηρίζοντας την ερχομένη περίοδο ως «ένα εξάμηνο γεμάτο προκλήσεις στον τομέα των εξωτερικών μας θεμάτων», η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η Κυβέρνησις έχει υλοποιήση σημαντικό έργο. Εν συνεχεία ετόνισε ότι στο Κυπριακό «συνεχίζεται μία πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση», ενώ σχετικά με το ζήτημα των Σκοπίων είπε ότι «η διαπραγμάτευση θα συνεχισθεί καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της περιόδου». Ανεφέρθη και στο ζήτημα της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως αρχίζει η «αξιολόγηση για την ευρωπαϊκή προοπτική της». Η κ. Μπακογιάννη απήντησε και στην ερώτηση σχετικά με τα σενάρια περί προώρων εκλογών, δηλώνοντας: «Η Κυβέρνηση έχει εντολή να δουλέψει και να δουλέψει αποτελεσματικά. Όλες αυτές οι συνεχείς συζητήσεις, είτε περί εκλογών, είτε περί οποιωνδήποτε θεμάτων, δεν απασχολούν τον ελληνικό λαό. Είναι, πιστεύω, περιττές». «Πρέπει», κατέληξε, «να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ένα στόχο, μια δουλειά: η δουλειά μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα των Ελλήνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: