Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των

«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :

«Επανάληψη του ίδιου έργου»

Συνέχεια στο σήριαλ του Σκοπιανού αυτή την εβδομάδα, καθώς ο Ντίμης Βασιλάκης και ο Σκοπιανός ομόλογός του μεταβαίνουν στη Νέα Υόρκη για να παραδώσουν στον Μάθιου Νίμιτς….σημειώσεις τους επί των προτάσεών του. Το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας παραμένει στο τραπέζι, όπως και οι εκατέρωθεν απόψεις που μοιάζουν με παράλληλους δρόμους. Εξ ου και δεν βλέπω πρόοδο, αλλά το ίδιο έργο σε επανάληψη…

Από την πρώτη σελίδα της

«ΚΑΘΗΜΕΡΝΗΣ» με τίτλο :

«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Χρηματοδότηση των κομμάτων»

Ο

ι εξελίξεις στην υπόθεση Siemens και το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα σήμερα είναι όμηρος καταδικασθέντων από την γερμανική Δικαιοσύνη, κάνει επίκαιρη την ανάγκη αναθεώρησης του τρόπου χρηματοδότησης των κομμάτων. Απαιτείται, δηλαδή, να δημιουργηθούν κανόνες που θα επιβάλουν τη διαφάνεια στα οικονομικά εκείνων των κομμάτων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι κανόνες αυτοί θα πρέπει να είναι αυστηροί και η εφαρμογή τους θα πρέπει να εποπτεύεται από ανεξάρτητη αρχή, για να μη γίνει πάλι η Βουλή ελέγχουσα και ελεγχόμενη ταυτοχρόνως, με τα γνωστά τραγελαφικά συμβάντα του παρελθόντος.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :

«Χωρίς μπάνια»

Τ

η γενική απαγόρευση των διακοπών το καλοκαίρι ακολούθησαν οι τρεις βουλευτές της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης ασχολήθηκε με τις προτάσεις για τη νέα χωροθέτηση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, προετοιμάζεται για την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή και κλιμακίου της κυβέρνησης στα εγκαίνια της 74ης ΔΕΘ και «τρέχει» σε εκδηλώσεις που λόγω πρωτοκόλλου πρέπει να παρίσταται. Έτσι, τον Δεκαπενταύγουστο πήγε στην Παναγία Σουμελά, στην Καστανιά Ημαθίας, και αμέσως μετά ταξίδεψε στην Κομοτηνή όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός. Μόνο ένα Σαββατοκύριακο έκανε διακοπές ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας, και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Μικρές αποδράσεις στη Χαλκιδική και εγκαίνια αθλητικών υποδομών στην περιφέρεια. Τα τυχόν παράπονά τους στον πρωθυπουργό, αλλά δεν τους είπε κανείς να γίνουν πολιτικοί.

Από τη ν 3η σελίδα του

«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :

«Καλοκαιρινή ευεξία»

Ύ

Στερα από μια σύντομη ανάπαυλα, προφανώς λόγω διακοπών, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν. Δ. Γιάννης Τραγάκης, επέστρεψε ανανεωμένος, αναλύοντας με ακόμη μεγαλύτερη εμβρίθεια την πολιτική κατάσταση. «Δεν υπάρχει λόγος να μας πάρει στο κυνήγι ο κόσμος» δήλωσε χθες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Alpha 98,8. «Είδα με χαρά μερικές δημοσκοπήσεις τώρα τελευταία σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση. Ίσως να είναι η ευεξία του καλοκαιριού, αλλά έδειξαν κάποιοι δείκτες περισσότε4ρη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση από ό,τι προηγουμένως, σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μέτρα, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η κυβέρνηση πράγματι πήρε κάποια μέτρα που έδωσαν αναπνοές στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: