Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από την 6η σελίδα της

«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :

«Δεξί χέρι»

Μ

ε τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο θα συναντηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου. Μια συνάντηση, που, αν μη τι άλλο, προκαλεί σενάρια για πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμό, αλλά κάτι τέτοιο είναι πια πολύ συνηθισμένο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος καλείται να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, ενώ σίγουρα θα γνωρίζει τις προθέσεις του πρωθυπουργού. Ο Προκόπης είναι το δεξί χέρι του Κώστα Καραμανλή και ο εξ απορρήτων του, ενώ βαρύνουσα σημασία έχει και η γνώμη του. Ο Καραμανλής, εάν αποφασίσει να πάει ή να μην πάει σε εκλογές ή να κάνει ανασχηματισμό, θα συμβουλευτεί τον Προκόπη. Και τον Προκόπη, για την ακρίβεια, αλλά πρώτα αυτόν. Και φυσικά, επειδή ο Προκόπης είναι σοβαρός, θα του πει να σταματήσει τις ιστορίες περί εκλογών….

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της

«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :

«Οι δρόμοι της ανάπτυξης στη Θράκη»

Ο

Κώστας Καραμανλής συνδύασε φέτος τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου με μία μίνι – περιοδεία με ιδιαίτερη σημασία στη Ροδόπη, όπου ολοκληρώνονται μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού ήταν ο κάθετος άξονας Κομοτηνής – Βουλγαρίας, ο οποίος κόστισε 8,5 εκατομμύρια ευρώ και θα δοθεί στην κυκλοφορία στο τέλος του 2010, δηλαδή νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, κάτι που αποτελεί μάλλον ευχάριστη έκπληξη για τα ελληνικά δεδομένα. Με την ολοκλήρωσή της θα χρειάζονται μόνο 24 λεπτά για να φτάσεις κανείς από την Κομοτηνή στην ενδοχώρα της νοτιανατολικής Ευρώπης και σε συνδυασμό με τον οριζόντιο οδικό άξονα Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο θα δοθεί να ώθηση την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, διευκολύνοντας δύο εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες κόσμου σε οικονομικές, εμπορικές και τουριστικές συναλλαγές. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα θα είναι έτοιμα και τα εμπορευτικά και εμπορικά κέντρα, ενώ, όπως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, στις 10 Σεπτεμβρίου ξεκινάει ο προαστιακός στη Θράκη, ο οποίος θα συνδέει Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Ξάνθη με συνεχή δρομολόγια και σ ένα μήνα θα είναι έτοιμο το νέο κτίριο του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης.


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ.4:

Δ

εν το έχουν κάνει σύνθημα στη Ρηγίλλης, δεν το προπαγανδίζουν αλλά είναι αλήθεια. Πέντε ημέρες όλες κι όλες διακοπές ο Καραμανλής, πενήντα ημέρες συνολικά από τις αρχές Αυγούστου ο Γιώργος Παπανδρέου . Το ίδιο και σε Μαξίμου και Ρηγίλλης. Μια εβδομάδα διακοπές ο κάθε υπουργός της κυβέρνησης, τρεις και τέσσερις τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δήθεν σκιώδεις υπουργοί, που ξεσκίστηκαν στα μπάνια, τις βόλτες στα νησιά και την ηλιοθεραπεία. Τους φαίνεται άλλωστε. Μάλιστα από τις αρχές Αυγούστου έως σήμερα, μόνο 2-3 βράδια επιφυλακής ήταν στην Ιπποκράτους. Όλοι οι άλλοι «μαχητές του ΠΑΣΟΚ» εξαφανισμένοι.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :

«Εισήγηση εκλογών»

Τ

ο κλειδί των εξελίξεων – όσον αφορά στον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες- φαίνεται πως το κρατά ο Γιάννης Παπαθανασίου. Και δικαιολογημένα, εδώ που τα λέμε, καθώς έχει πλήρη γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική Οικονομία. Οι πληροφορίες λοιπόν, αναφέρουν, ότι η εισήγηση του «τσάρου» προς τον Πρωθυπουργό είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο. Το επιχείρημα που φέρεται να χρησιμοποιεί είναι πως δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, εάν προηγουμένως δεν υπάρχει πρόσφατη λαϊκή εντολή. Με δεδομένο ότι για εκλογές το φθινόπωρο επιχειρηματολογεί συνεχώς και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιάννης Λούλης, καλό είναι να προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα.

Από τη2η σελίδα της

«ΕΣΤΙΑΣ» με τίτλο :

«Ολοκληρώνεται η δράσις «Αλλάζω κλιματιστικό»»

Σ

τις 22 Αυγούστου 2009 ολοκληρώνεται η δράσις του υπουργείου Αναπτύξεως «Αλλάζω κλιματιστικό». Το πρόγραμμα αρχικώς εξέπνεε στις 9 Δεκεμβρίου 2009, ωστόσο ο προϋπολογισμός του ήδη έχει υπερκαλυφθή και για τον λόγο αυτό ολοκληρώνεται πρόωρα. Η δράσις «Αλλάζω κλιματιστικό» επιδοτεί κατά 35% την αγορά νέων κλιματιστικών, για την αντικατάσταση και ανακύκλωση παλαιών και ενεργοβόρων συσκευών, με το μέγιστο ποσοστό της επιδοτήσεως να είναι τα 500 ευρώ. Σύμφωνα με το υπουργείο Αναπτύξεως, ο αρχικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης, ο οποίος είχε ορισθή στα 15 εκατ., ευρώ υπερκαλύφθηκε από τα τέλη Ιουλίου. Το δε συνολικό ποσό τη επιδοτήσεως αναμένεται ότι στις 22 Αυγούστου θα ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ. Από τις 10 Ιουνίου, οπότε ξεκίνησε η δράσις έως τις 31 Ιουλίου πωλήθηκαν 110.500 κλιματιστικά, με αντικατάσταση και ανακύκλωση ίσου αριθμού παλαιών κλιματιστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: