Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Πως νικήσαμε τη λαίλαπα της φωτιάς.

Οι μέρες του απολογισμού της μεγάλης πύρινης καταστροφής μας βρίσκουν υπερήφανους για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες της Νέας Πεντέλης. Η φωτιά δεν μπήκε στον οικισμό της Νέας Πεντέλης. Οι εθελοντές μας ήταν πρωταγωνιστές στη σωτηρία από τη φωτιά του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Το θάρρος και η πολύχρονη εμπειρία της Δημοτικής Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Νέας Πεντέλης καθόρισαν το θετικό απολογισμό της πολυήμερης μάχης με τη φωτιά.

Η Δημοτική Αρχή, ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας είχαν έγκαιρα εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας του Δήμου. Ήξεραν ήδη να το εφαρμόζουν. Το εφιαλτικό τριήμερο το απέδειξαν.

Μόνο έτσι στο μακρύ κατάλογο των πυρόπληκτων νοικοκυριών δεν υπάρχουν οικογένειες του δικού μας Δήμου. Μόνο έτσι οι εθελοντές μας κατάφεραν να μη λυγίσουν μπροστά στο πύρινο μέτωπο, που κύκλωνε απειλητικά το νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ.

Έτσι σώθηκαν οι περιουσίες των δημοτών μας και κυρίως ένα τόσο πολύτιμο Δημόσιο περιουσιακό στοιχείο. Ένα νοσοκομείο για παιδιά.

Οι δημότες της Νέας Πεντέλης στήριξαν με κάθε μέσο τους εθελοντές. Τις ατέλειωτες ώρες συνεχούς υπεράνθρωπης προσπάθειας δεν τους έλειψε ούτε στιγμή το νερό και το κολατσιό. Οι επιχειρήσεις «My Market» , «3E» και το αρτοποιείο «My baker» πήραν στην ίδια κατεύθυνση αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες, για το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξαν τις κρίσιμες στιγμές για τη πόλη μας, στον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής , αντιστράτηγο κ. Στέλιο Στεφανίδη και στο Νομάρχη Αθηνών κ. Γιάννη Σγουρό. Ήταν πάντα παρόντες και ανταποκρίθηκαν άμεσα σε κάθε αίτημα των εθελοντών.

Σημαντική ήταν και η βοήθεια που πήραμε από τους Δήμους Μελισσίων και τις δημοτικές εθελοντικές ομάδες Βύρωνα και Καισαριανής. Είμαστε υπερήφανοι για τους εθελοντές μας και για όσα πάντα θα θυμόμαστε ότι έκαναν τις δύσκολες μέρες του Αυγούστου του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: