Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΗΜΕΡΑ

Μέτρα ανακούφισης των πυροπαθών αναμένεται να αποφασίσει, το απόγευμα, η κυβερνητική επιτροπή, που συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό. Μεταξύ των μέτρων αναμένονται οικονομικές ενισχύσεις και αναδάσωση κατά το μοντέλο της Πάρνηθας.
Καραμανλής Κ - Ελευσίνα

Μέτρα ανακούφισης των πυροπαθών αναμένεται να αποφασίσει, το απόγευμα, η κυβερνητική επιτροπή, που συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Μεταξύ των μέτρων αναμένονται οικονομικές ενισχύσεις –όπως το 2007- και αναδάσωση κατά το μοντέλο της Πάρνηθας.
Παράλληλα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, δεσμεύτηκε ότι η νομοθεσία εξασφαλίζει πως όπου ήταν δάσος θα παραμείνει δάσος.
Ο κ. Καραμανλής επισκεπτόμενος την αεροπορική βάση στην Ελευσίνα εξήρε την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό των χειριστών των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών, τους οποίους κάλεσε να κλείσουν τα αυτιά τους στους λίγους, που, όπως είπε, προσπαθούν να ισοπεδώσουν τα πάντα.
Ο κ. Καραμανλής τους διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία τους εμπιστεύεται και τους διασφαλίζει ό,τι χρειάζονται για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. «Με την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό που επιδεικνύετε στην εκτέλεση του καθήκοντός σας στέλνετε σε ολόκληρη την κοινωνία μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης», τόνισε αναφέροντας ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας γιατί όλα αυτά δυστυχώς δεν είναι αυτονόητα.
«Και τις μέρες αυτές χρειάστηκε να ξεπεράσετε τα όρια. Συνεχίστε κλείνοντας τα αυτιά σας στους λίγους που εκ του ασφαλούς και για τις δικές τους σκοπιμότητες επιχειρούν να ισοπεδώσουν τα πάντα. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων σας ευγνωμονεί και σας στηρίζει», συνέχισε και εξήρε την συμβολή του τεχνικού προσωπικού βάσης. Επίσης ευχαρίστησε τους ξένους πιλότους που συμμετέχουν στη μάχη της κατάσβεσης και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.
Την ίδια ώρα, συμπαράσταση στον πρωθυπουργό εξέφρασαν, τηλεφωνικά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Καραμανλής, από την πλευρά του, τους ευχαρίστησε για τη βοήθεια που προσέφεραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: