Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των

«ΝΕΩΝ» σελ. 5:

Ως γνωστόν τα θαύματα κρατούν τρεις μέρες. Το λέω γιατί σήμερα ενδέχεται να λάβει τέλος η ιδιότυπη πολιτική εκεχειρία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ. Η Ιπποκράτους αποφάσισε να μην κινηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με όρους αντιπαράθεσης προς την κυβέρνηση, επάνω στην ολόμαυρη ράχη της Αττικής. Ωστόσο, η πολιτική – ή μάλλον η κοινοβουλευτική επικαιρότης δεν κρατιέται. Η Βουλή – μιλώ για το Γ΄ Θερινό Τμήμα- ανοίγει σήμερα. Ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα αναμετρηθούν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Θεόδωρος Πάγκαλος….

Από την 1η σελίδα της

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :

«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Δύο μέτρα»

Α

ντιμετωπίζουμε ως χώρα μια μεγάλη εθνική απειλή: την καταστροφή του περιβάλλοντος και με τη μορφή των τεράστιων καταστροφικών πυρκαγιών. Πέραν των όποιων ευθυνών και ελλείψεων πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε όπου ήταν δάσος να ξαναγίνει δάσος, όπως αρέσκονται να δηλώνουν κάθε φορά οι αρμόδιοι υπουργοί. Δύο μέτρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Πρώτον να κλείσει κάθε «παράθυρο» που υποχρεώνει τη ΔΕΗ να δίνει ρεύμα σε αυθαίρετα κτίσματα. Δεύτερον, να ανακηρυχθούν σε εθνικούς δρυμούς η Πεντέλη και ο Υμηττός, ώστε να προστατευθούν πιο αποτελεσματικά και να μην επιτραπεί πλέον η δόμηση στους πολύπαθους πνεύμονες της πρωτεύουσας. Η διαχρονική φαυλότητα πολιτικών και η αδηφάγος ανομία των «πελατών» τους οδήγησε στην εικόνα των μεζονετών εν μέσω δάσους που ξεδίπλωσε η καταστροφική πυρκαγιά. Καιρός να βάλουμε τέλος σε αυτό το άρρωστο και επικίνδυνο φαινόμενο.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :

«Σβήνει η φωτιά (;)»

Η

Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει όπως έχει προγραμματιστεί. Θα γίνουν και δηλώσεις από τον πρόεδρό της Αλέκο Αλαβάνο. Όχι, όχι, δεν θα αφορούν τον Περικλή Κοροβέση αλλά το θέμα των πυρκαγιών. Το εάν οι τόνοι θα είναι υψηλοί για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν το ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι τη φωτιά που…άναψε ο Περικλής Κοροβέσης στην Αριστερά την έσβησαν ο φωτιές που ξέσπασαν σ ένα μεγάλο μέρος της χώρας. Τι θα γίνει στο μέλλον με τη φωτιά του Περικλή; Υπομονή και θα μάθουμε.

Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του

«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 11 με τίτλο :

«Καφές ή…τσάι;»

Φ

αίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν τις Δευτέρες όπως οι μαθητές και οι εργαζόμενοι. Σαν….τσαγκαροδευτέρα! Και χθες, όπως συνέβη και στις 17 του μήνα, ο «πρωινός καφές» συνεδρίασε στις πέντε το απόγευμα. Του δίνουν, του δίνουν, τελικά τον καφέ θα τον κάνουν….τσαγάκι, όπως στο Λονδίνο.


Από τη στήλη «Τα μάθατε τα νέα;» του

«ΒΗΜΑΤΟΣ» σελ. 2 :

…Σ

ήμερα στις 10.00 ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Γιατί μπορεί, όπως όλα δείχνουν, η πανίδα και η χλωρίδα αυτής της χώρας να μην έχουν μέλλον, τα υπερήφανα νιάτα της όμως πρέπει να προχωρήσουν μπροστά στην… «ολόμαυρη ράχη..». Ας ελπίσουμε ότι θα έχουν τη διάθεση, την όρεξη και τη δύναμη να ξαναδώσουν σ αυτό το κάρβουνο που λέγεται Ελλάδα ένα μέρος, έστω, της παλιάς του αίγλης. Ότι θα αναβιώσουν μερικώς – μη ζητάμε και θαύματα – εκείνη την περίοδο όπου οι άνθρακες (του σήμερα) ήταν ακόμη θησαυρός. Και όπου κατά τον Οδυσσέα Ελύτη: «Ο Αύγουστος ελούζονταν μες στην αστροφεγγιά / κι από τα γένια του έσταζαν άστρα και γιασεμιά» και όχι αποκαΐδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: