Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΕΛΛΑΔΑ- ΤΟ ΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» των
 «ΝΕΩΝ» σελ. 3 με τίτλο :
«Στον επόμενο τόνο, περισσότεροι φόροι»
Τ α πάνω – κάτω προτίθεται να φέρει στη φορολογία η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο τρίμηνο του 2010. Στόχος, φυσικά, η αύξηση των εσόδων και η αναδιανομή εισοδήματος, ώστε να μειωθεί και το υπέρογκο έλλειμμα που έγινε αιτία τριβής με τις Βρυξέλλες. Οι ριζικές αλλαγές στη φορολογία θα αφορούν τα φυσικά πρόσωπα, τις επιχειρήσεις, την περιουσία, αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς –πάντως επί του παρόντος ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου αποκλείει τα έκτακτα μέτρα, κάτι που άλλωστε απεχθάνεται ως μέθοδο και η Ένωση, προτιμώντας τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα……  

Από την 1η σελίδα  της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» τίτλο :
 «Από το 2010 οι αλλαγές στη φορολογία – Δεν θα ανανεωθεί καμία σύμβαση stage στο Δημόσιο»
Μ

 έτρα με τα οποία θα προσπαθήσει να απαντήσει στις ισχυρές πιέσεις των Βρυξελλών για διατηρήσιμη δημοσιονομική προσαρμογή ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία ο επίτροπος Αλμούνια  εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις στη πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα με 2,5 δις ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε στην υλοποίηση των μέτρων. Ταυτόχρονα όμως, ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεωθεί καμία σύμβαση απασχολούμενου στο Δημόσιο μέσω προγραμμάτων stage, ενώ από εξονυχιστικό έλεγχο θα περάσουν και οι συμβασιούχοι με σύμβαση έργου. Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι θα περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης………..

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :
«Ημερομηνίες»
Γ

 ια τις 6  Δεκεμβρίου πήγαιναν οι «γαλάζιοι» την ψηφοφορία για την εκλογή νέου αρχηγού. Το είχαν πει στους δημοσιογράφους στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Με καθυστέρηση, θυμήθηκαν, όμως, ότι συμπίπτει με την επέτειο της δολοφονίας του 16χρονου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια και τώρα το ξανασκέφτονται για τις 29 Νοεμβρίου. Η  τελική ημερομηνία θα εξαρτηθεί από το αν θα είναι έτοιμη μέχρι τότε η εταιρεία πληροφορικής (singular Logic), στην οποία η Ρηγίλλης ανέθεσε τη διοργάνωση της on line διαδικασίας, που θα διεξαχθεί σε όλη την Ελλάδα. Ο Καραμανλής, προσφέρθηκε να μείνει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, καθώς όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και νέος γύρος. Εκλογές κι αυτές, παραμονές Χριστουγέννων!








Από την 3η σελίδα του
«ΕΘΝΟΥΣ»  με τίτλο :
«Τι συζητάμε…»
Ε

 ίκοσι οκτώ  χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ και οκτώ χρόνια μετά την είσοδό της στην ΟΝΕ, συζητάμε ακόμα για την «ανεξαρτητοποίηση» της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Και θέλουμε – τρομάρα μας- να αποκτήσουμε ανταγωνιστική οικονομία και ευρωπαϊκού επιπέδου κράτος….



Από την 1η  σελίλδα του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :
«Χρυσή τομή»
Ε

 λπιδοφορος η «συμμετοχική διαδικασία» που εισήγαγε ο κ.  Παπανδρέου. Ωστόσο η αδυναμία στελέχωσης της Διοίκησης προβληματίζει. Ορισμένα νευραλγικά υπουργεία δεν έχουν ακόμη γενικούς γραμματείς. Το υπουργείο Οικονομικών έπρεπε να κινεί γη και ουρανό για τους φόρους και τις σπατάλες, παραμένει εδώ και δεκαπέντε ημέρες αδρανές. Μεταξύ δημοκρατίας και αποτελεσματικότητας ζητούμενο πάντα ήταν η χρυσή τομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: