Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από την 1η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :
 «Ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά»
Σ

 οβαρές ενστάσεις περί αντισυνταγματικότητας προβάλλει ήδη ο νομικός κόσμος της χώρας για το υπό δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου της υπουργού Α. Κατσέλη, το οποίο αφορά στη ρύθμιση χρεών σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά…..

Από τη στήλη «Ο ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΣ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» τελευταία σελίδα  με τίτλο :
«Η αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ΙΚΑ»
Η

 αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου στο ΙΚΑ  της Πλατείας Αττικής, προχθές το πρωί, προκάλεσε θετικά σχόλια. Παρ όλα αυτά το μείζον είναι τι πρόκειται να κάνει πρακτικά η νέα κυβέρνηση για ν αλλάξει η κατάσταση στους δημόσιους οργανισμούς. Η απλή επισήμανση των προβλημάτων που υπάρχουν και η αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι πολίτες δεν αποτελούν είδηση…

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4 με τίτλο :
«Θέλουν πρώην κολλητούς!»
Γ

 ιατί έχουν μπλοκάρει τόσες ημέρες και καθυστερούν οι διορισμοί των νέων γενικών – ειδικών γραμματέων υπουργείων και περιφερειαρχών; Επειδή ορισμένοι υπουργοί επιμένουν να ανατρέψουν τη λογική και την αξιοκρατία στις λίστες των υποψηφίων που τους έχουν δοθεί από το Μαξίμου για τελική επιλογή. Πάνω από τους μισούς υπουργούς θέλουν να επιλέξουν για τις θέσεις αυτές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας: - είτε πρώην βουλευτές ή υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους γνωρίζουν. – είτε προσωπικούς φίλους και γνωστούς τους (οικογενειακούς  ή άλλους), μέχρι παράγοντες στο νομό τους. Αμετανόητοι ρουσφετολόγοι, οι οποίοι επιμένουν. Τα αποτελέσματα της επιλογής; Θα φανούν σύντομα και θα είναι φαυλοκρατικά στην πλειοψηφία τους. Ήδη κυκλοφορούν ονόματα της ανατριχίλας…



Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ…  ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα  με τίτλο :
«Ναι μεν, αλλά»
Τ

 ο ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος το σκέφτεται σοβαρά για το εάν πρέπει να είναι υποψήφιος για τη Ν. Δ. αποτελεί πλέον κοινό μυστικό. Υπάρχει όμως ένα αλλά, που τον κάνει εξαιρετικά επιφυλακτικό, γιατί γνωρίζει καλά πως η δημοφιλία που έχει και οι πιέσεις που του ασκούνται δεν αρκούν, εάν δεν υπάρχει και η ανάλογη κοινωνική δυναμική. «Εάν αυτή η δυναμική δεν εκφράζεται με τις ήδη υφιστάμενες υποψηφιότητες, τότε θα προστεθεί μία ακόμη. Διαφορετικά δεν έχω κανένα λόγο να προσθέσω μια ακόμη υποψηφιότητα στο ήδη  υφιστάμενο πολυσύνθετο παζλ», είπε με νόημα ο πρώην υπουργός. Κατά συνέπεια όλα είναι ανοικτά και τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται.

Από τη στήλη  «ΧΩΡΑ.. τά» της
«ΧΩΡΑΣ»  σελ. 2:
…Ί

 σως θα περιμένατε σχόλια για το μακελειό στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, αλλά τόσο σοβαρά θέματα δεν είναι για τη στήλη. Έτσι, δεν θα σχολιάσω τη δήλωση του νέου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη ότι «οι θρασύδειλοι τρομοκράτες θα συλληφθούν», αλλά ούτε και τη δήλωση του Λευτέρη Ζαγορίτη ότι «υπάρχει πολιτική ευθύνη, επειδή δεν υπάρχει αρχηγός στην ΕΛ. ΑΣ.», γιατί είναι να…γελάς και οι έξι τραυματίες νεαροί αστυνομικοί δεν το επιτρέπουν. Σε τέτοιες άσχημες καταστάσεις καλύτερα είναι να σιωπάς και να ενεργείς, παρά να μιλάς και να κάθεσαι…. Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: