Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟ ΤΟ www.papaioannou.worldpress.com




Συγκεντρωτικά το ρεπορτάζ από όλες τις εφημερίδες σήμερα εμφανίζει την παρακάτω εικόνα:
Ο Μηχανισμός του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Γεώργιου Παπανδρέου που συγκροτήθηκε μετά τις εσωκομματικές εκλογές και από το Συνέδριο του 2008 διασπάστηκε και συγκρούεται με τον Μηχανισμό που συγκρότησε μετά το συνέδριο ο πρώην υποστηρικτής, συνεργάτης και εκ των πρωτεργάτων της νίκης του  Γ. Παπανδρέου,  Γ. Παναγιωτακόπουλος.
Το συνέδριο εκλέγει το εθνικό συμβούλιο και έτσι οι μηχανισμοί αυτοί εκφράζονται στο εθνικό συμβούλιο  και στην εκλογή του νέου γραμματέα σε συσχετισμό:  180 Παπανδρεικοί 126 Παναγιωτακοπουλικοί, λοιποί-άκυρα-λευκά 68 και αυτά για την ωρα.
Ο λόγος που αυτοί οι μηχανισμοί αυτοί συγκρούονται δεν είναι μόνο το ιδεολογικό περιεχόμενο ή η κατεύθυνση του κόμματος,  αλλά και η μοιρασιά των θέσεων, με τους πρώτους να κατηγορούν τους δεύτερους για “παλαιοκομματικούς” και “βαθύ ΠΑΣΟΚ” οι δεύτεροι να απαντούν με χαρακτηρισμούς τύπου «αλεξιπτωτιστές» και μιλούν για ευνοιοκρατία σε βάρος τους.
Ο τύπος -πιστός στο δόγμα διαρρέει και βασίλευε- ρίχνει λάδι στην φωτιά  και διχάστικά  από την μια σιγοντάρει  και χαϊδεύει τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό στην Μάχη που δίνει ενάντια στον “μικροκομματισμό” ,  ενώ παράλληλα αναγορεύει τον Μηχανισμό Παναγιωτακόπουλου σε σοβαρή εσωκομματική αντιπολίτευση.
===================
Σχόλιο:  Αν και έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά είναι υποβολές από τον τύπο καλώ όσους δεν αρέσει η παραπάνω εικόνα του κόμματος που μόλις κέρδισε τις εκλογές να σηκώσουν το χέρι,  να αντιδράσουν  να την σταματήσουν και να κάνουν κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: