Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από την 1η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :
 «Το στίγμα της «β»»
Δ

 εκάδες χιλιάδες νέοι «stagers» και συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ρίχνονται από την κυβέρνηση στο δρόμο, αυξάνοντας δραματικά την ήδη μεγάλη ανεργία των νέων και προκαλώντας συνθήκες διατάραξης της κοινωνικής συνοχής, καθώς και κοινωνική έκρηξη, αφού πλέον μία στις τρεις οικογένειες έχει ένα ενεργό μέλος  της άνεργο…..

Από τη στήλη «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΣ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» τελευταία σελίδα  με τίτλο :
«Ανυπαρξία σχεδίου»
Η

 νέα υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έχει στόχο της να αλλάξει το ισχύον πλαίσιο λειτουργία των πανεπιστημίων. Παρ όλα αυτά, συνεχίζει να μην ξεκαθαρίζει ποιες αλλαγές θα γίνουν και πότε. Δεν θα σταθούμε ξανά στο γεγονός ότι ο νόμος Γιαννάκου είχε πολλά θετικά στοιχεία τα οποία πρέπει να διατηρηθούν. Απλώς θα πούμε ότι η νέα κυβέρνηση «συλλαμβάνεται» απροετοίμαστη σε ένα ακόμα σημαντικό θέμα, με αποτέλεσμα οι φοιτητές και οι καθηγητές να μην γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον.

Από τη ν 3η σελίδα του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου}:
Ν

 α βάλουν στη θέση τους ,τους εργατοπατέρες καλεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό η πιο φιλοπασοκική εφημερίδα. Και γράφει: «….Συνδικαλιστικές ηγεσίες οι οποίες μετά τις 4 Οκτωβρίου ξύπνησαν από τον λήθαργο και αποφάσισαν να το ρίξουν στην…επαναστατική γυμναστική…. Προχθές ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς και τους βουλευτές του να πουν «όχι» στα ρουσφέτια. Κάποια στιγμή, σύντομα, θα πρέπει να τους ζητήσει ένα εξίσου ηχηρό «όχι» και σε κάποιους εργατοπατέρες – όλων των αποχρώσεων…». (Αλλά έτσι που τους έχουν κακομάθει, θα τον ακούσουν;)

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ…  ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα  με τίτλο :
«Άτυπο ντιμπέιτ»
Π

 ολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι επιβεβλημένο ένα ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία της Ν. Δ. προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη άποψη για τις απόψεις τους. Ανεξάρτητα από το εάν συμφωνήσουν σε τηλεμαχία, η ΟΝΝΕΔ Παλαιού Φαλήρου, κομμάτι της νεολαίας του κόμματος δηλαδή, τους υποχρεώνει να απαντήσουν σε ορισμένα καυτά θέματα που έχουν σχέση από την ιδεολογική τοποθέτηση της Ν. Δ. στον άξονα Δεξιά – Αριστερά έως και τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει το ΝΑΤΟ σε περίπτωση διεθνούς κρίσης. Περίπτωση να μην απαντήσουν δεν παίζει, γιατί πολύ απλά, άπαντες θέλουν την υποστήριξη της νεολαίας για να αυξήσουν τις πιθανότητες εκλογής τους στην ηγεσία της Ν. Δ.

Από τη στήλη  «ΧΩΡΑ…τά» της
«ΧΩΡΑΣ»  σελ.2   :
…Ν

 α μην το κάνουμε …μπάχαλο, δηλαδή, όπως και η αρμόδια υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, που έπαθε την…πλάκα της ζωής της βλέποντας κάποιους να κάθονται στο μεγάλο τραπέζι των συσκέψεων που βρίσκεται στο γραφείο της κυρίας υπουργού και είπε αλαφιασμένη: «πω, πω άρχισε κιόλας η σύσκεψη κι εγώ δεν είμαι έτοιμη ακόμη;». Μόνο που δεν επρόκειτο για σύσκεψη στελεχών του υπουργείου, αλά για κάποιους δημοσιογράφους που κουράστηκαν στο όρθιο της πρώτης γνωριμίας (με την υπουργό) και είπαν να καθίσουν να ξεκουραστούν λιγάκι… Εντάξει βρε παιδιά, νωρίς είναι ακόμη και θα μάθουν. Να μην το κάνουμε και θέμα τώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: