Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ο κ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Αναφερόμενος στις κυβερνητικές θέσεις για τη διαδοχική ασφάλιση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ.Γ.Κουμουτσάκος, τόνισε:
«Οι ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της διαδοχικής ασφάλισης δεν προσφέρουν τίποτα νεότερο ή διαφορετικό από το πλαίσιο της σχετικής πολιτικής της Ν.Δ. που δεν ολοκληρώθηκε λόγω των πρόσφατων εκλογών.
Αποτελούν, όμως, μια ακόμα επικοινωνιακή «πιρουέτα» εντυπωσιασμού, χωρίς ουσία.
Το μόνο νέο είναι η σύσταση μιας νέας επιτροπής για τα προβλήματα της διαδοχικής ασφάλισης, δηλαδή για προβλήματα για τα οποία υπάρχουν ήδη αναλυτικά πορίσματα που εκπονήθηκαν επί Ν.Δ.
Η απόφαση αυτή οδηγεί με βεβαιότητα σε απώλεια χρόνου. Απώλεια χρόνου για ένα ζήτημα που αφορά περίπου το 50% των ασφαλισμένων, μόνο και μόνο επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να γίνει θετική αναφορά στο κυβερνητικό έργο της ΝΔ. Είναι κρίμα.»
Για το ίδιο θέμα, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, πρώην υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Γιώργος Κοντογιάννης δήλωσε τα εξής: «Οι ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της διαδοχικής ασφάλισης κινούνται ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε η πολιτική της ΝΔ στο τελευταίο οκτάμηνο, η οποία όμως λόγω των εκλογών δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί.
Τα προβλήματα που προκύπτουν για τους ασφαλισμένους που εμπίπτουν στη διαδικασία της διαδοχικής ασφάλισης, είχαν εξετασθεί από δύο επιτροπές που είχαν συσταθεί από τον Φεβρουάριο έως και τον Αύγουστο του 2009.
Τα πορίσματα στα οποία είχαν καταλήξει τόσο η θεσμική όσο και η οικονομική επιτροπή είναι στη διάθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και μπορεί, αν πράγματι είναι στις προτεραιότητές της η επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος, να τα αξιοποιήσει και να προχωρήσει άμεσα σε σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη σύνταξη νομοσχεδίου.
Η σύσταση νέας επιτροπής για τη μελέτη των προβλημάτων της διαδοχικής ασφάλισης, μεταθέτει την επίλυση του προβλήματος και λειτουργεί σε βάρος των ασφαλισμένων. Η απώλεια χρόνου για ένα ζήτημα που αφορά περίπου το 50% των ασφαλισμένων, μόνο και μόνο επειδή δεν πρέπει να γίνει θετική αναφορά στο κυβερνητικό έργο της ΝΔ, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της πρακτικής του ΠΑΣΟΚ. Δίνει, για μια ακόμη φορά, έμφαση στην επικοινωνία και όχι στην ουσία.
Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να αφήσει κατά μέρος τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να αξιοποιήσει άμεσα τόσο το πόρισμα της θεσμικής επιτροπής όσο και την αναλογιστική μελέτη, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη σύνταξη νομοσχεδίου που θα θέτει τέλος στις αδικίες του υφιστάμενου καθεστώτος διαδοχικής ασφάλισης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: