Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των
 «ΝΕΩΝ» σελ. 5:
«
Έ φτασε στα αυτιά μου από τις Βρυξέλλες και σας το μεταφέρω γιατί έχει την πλάκα του. Μου λένε ότι ο πρωθυπουργός Γκρουέφσκι των Σκοπίων αφίχθη στο κτίριο του Συμβουλίου, δεν είχε όμως το δικαίωμα να μπει καθώς η χώρα του δεν είναι μέλος των 27. Άρα, δεν μπορούσε να εισέλθει έτσι στην ψύχρα και αν ανέβει σε όροφο αντιπροσωπείας κράτους – μέλους- της Ελλάδας-για να συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου. Η φήμη είναι ότι Γκρουέφσκι μπήκε με δημοσιογραφική ταυτότητα!  

Από την 1η σελίδα της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
 «ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Με θάρρος»
Ο

 ρισμένες εμμονές και ιδεοληψίες κοστίζουν ακριβά στη χώρα. Κλασικό παράδειγμα ο δισταγμός προηγούμενων κυβερνήσεων στην τοποθέτηση καμερών ασφαλείας έξω από αστυνομικά τμήματα και άλλες εγκαταστάσεις παρόμοιου χαρακτήρα. Οι κάμερες υπάρχουν στις αποθήκες της ΕΛ. ΑΣ., όσες τουλάχιστον δεν έχουν καταστραφεί από βανδάλους τα τελευταία χρόνια. Είναι καιρός να τοποθετηθούν σε καίρια σημεία, όπου είναι απαραίτητες για την προστασία ζωών και δημόσιας περιουσίας. Κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια τέτοια απόφαση, εφ’ όσον βεβαίως ισχύσουν αυστηροί κανόνες διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Το πρόβλημα της τρομοκρατίας είναι πλέον υπαρκτό και μεγάλο στη χώρα μας και για να αντιμετωπισθεί απαιτείται θάρρος και αποφασιστικότητα από την πλευρά της πολιτείας.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :
«Δεν ξέρουν τι (να) κάνουν!»
Π

 ολλά υπουργεία ακόμη δεν έχουν σαφές αντικείμενο, καθώς δεν έχει δημοσιευθεί (βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο ελέγχει τη συνταγματικότητά του) το προεδρικό διάταγμα για την κατανομή των νέων αρμοδιοτήτων. Σε αυτό προβλέπονται πολλές- έως και απότομες σε ορισμένες περιπτώσεις- αλλαγές στις αρμοδιότητες. Όπως, η υπαγωγή της Εργατικής Εστίας στο υπουργείο Υποδομών. Παράλληλα, δεν έχουν οριστεί οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων και οι διοικητές ή πρόεδροι των οργανισμών με τους οποίους θα δουλέψουν οι υπουργοί. Κατά συνέπεια, δεν ξέρουμε αν η κινητικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση,  κατά τις πρώτες ημέρες, είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού για την παραγωγή έργου, ή οι υπουργοί ανταλλάσσουν επισκέψεις για να εμπεδώσουν τον νέο ρόλο τους και  συγκαλούν συσκέψεις….ελλείψει αντικειμένου. (Δεν είναι τυχαίο ότι άνθησαν πολλές, άμισθες πάντως, επιτροπές τελευταία). Και αμέσως μετά, χωρίς υπηρεσιακή τεκμηρίωση, επαναλαμβάνουν προεκλογικές δεσμεύσεις, υπονομεύοντας τις επόμενες δύσκολες αποφάσεις τους.







Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του
«ΕΘΝΟΥΣ»  σελ. 511 με τίτλο :
«Σε διπλό ταμπλό;»
Γ

ίνεται να είναι κάποιος και βουλευτής και νομαρχιακός σύμβουλος; Μπορεί να εκπροσωπεί ταυτόχρονα τους κατοίκους ακριτικού νομού και της…πρωτεύουσας; Γίνονται αυτά τα πράγματα και με το νέο ΠΑΣΟΚ; Ρωτάμε γιατί ακούγεται πως κάτι τέτοιο συμβαίνει μεταξύ Δράμας και Νομαρχίας Αθηνών….



Από τη στήλη «ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ» του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» τελευταία σελίδα :
Π

 ολλές είναι οι προτάσεις για την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων, η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα και θα συζητηθεί σήμερα σε ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μου λένε ότι μία από τις πιο επαναστατικές προτάσεις ανήκει στην κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Η λάτρις του περιβάλλοντος υπουργός Περιβάλλοντος έχει προτείνει ο καθένας που αποσύρει ένα αυτοκίνητο να λαμβάνει ένα ποσό σε ευρώ και ένα άλλο ποσό σε ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών με μέσα μαζικής μεταφοράς. Η λογική είναι: απόσυρε το σαραβαλάκι σου και ανέβα στο λεωφορείο. Επικροτώ, αρκεί  βέβαια να πάψουν και τα λεωφορεία να είναι σαραβαλάκια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: