Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Απάντηση Σαμαρά στα διλήμματα Παπανδρέου»


Σκληρή απάντηση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση για το «σενάριο» ότι ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την εκλογολογία θα δώσει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν. Δ. κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να καταγγείλει τον Γιώργο Παπανδρέου για «εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες μπροστά στο φόβο της κάλπης», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα πάρει ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας. Η Αρκαδία είναι ο πρώτος σταθμός των επισκέψεων του κ. Σαμαρά στην τελική ευθεία προς τις κάλπες . Θα ακολουθήσουν περιφέρειες όπου θεωρούνται κρίσιμα ντέρμπι, ενώ οι αντιπρόεδροι του κόμματος Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας θα κορυφώσουν τους τόνους στο λεκανοπέδιο Αττικής. Ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε χθες τον πρωθυπουργό ότι εκβιάζει τον ελληνικό λαό κα προσπαθεί να φοβίσει επειδή ο ίδιος φοβάται: «Το μόνο καινούργιο που προέκυψε από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού («Real news») είναι ότι πολλαπλασιάζονται τα εγκώμιά του προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη»… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΟΜΑΤΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :


«Φούσκωσαν το έλλειμμα»


ΤΟ απόσπασμα από τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», είναι αποκαλυπτικό του πώς λειτουργούν ανέκαθεν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο Παπακωνσταντίνου λέει ότι το έλλειμμα του 2009 αλλά και του 2010 θα αυξηθεί, γιατί εντάχθηκαν στο λογαριασμό δημόσιες επιχειρήσεις και Οργανισμοί, «που έπρεπε να καταγράφονται». Αλήθεια, γιατί πριν δεν καταγράφονταν και τώρα καταγράφονται; Γιατί ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει την ένταξη τώρα και όχι στο τέλος του 2009 ή έστω μέχρι το καλοκαίρι του 2010; Γιατί τώρα χρειάζονται οι αλχημείες ώστε να καλυφθεί η αποτυχία της μείωσης του ελλείμματος και να δικαιολογηθούν τα νέα μέτρα για την κάλυψη της «μαύρης τρύπας» των 2,5 δις ευρώ…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 7 με τίτλο :


«Αντεπίθεση Σαμαρά – Συνέντευξη του προέδρου της Ν. Δ. το βράδυ στην «Ανατροπή» του MEGA»


Ανυποχώρητη στην αντιμνημονιακή στρατηγική της αλλά και στην έκκληση «καταποντίστε το ΠΑΣΟΚ», παραμένει η Ν. Δ. στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 7ης Νοέμβρη, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί τις τελευταίες του προεκλογικές περιοδείες σε Αρκαδία και Αλεξανδρούπολη. Στη Ρηγίλλης σκοπεύουν να τηρήσουν απαρέγκλιτα το στρατηγικό τους σχεδιασμό: Αντιμνημονιακό μέτωπο στις Αυτοδιοικητικές , διαρκείς εκκλήσεις στους πολίτες να μην ενδώσουν στον πειρασμό της αποχής, κλιμάκωση της επίθεσης στον Γιώργο Παπανδρέου (και) για την επιλογή του να εκβιάσει με τη ρητορική του για πρόωρες και την αποστολή ξεκάθαρου μηνύματος στον λαό: «Δεν επιδιώκουμε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες» αλλά «είμαστε έτοιμοι». Ενδεικτικές της γαλάζιας γραμμής οι δηλώσει του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμου Χαρακόπουλου , από την Καρδίτσα όπου περιόδευσε: «Εμείς, λοιπόν, λέμε πως ο λαός θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες και να δώσει απάντηση στα εκβιαστικά διλήμματα και στις γκαιμπελίστικες μεθόδους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να τον πογοδετήσει….»…..


…..Σήμερα, ο πρόεδρος της Ν,. Δ. θα επισκεφθεί την Τρίπολη όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση στις 19.30 το απόγευμα. Το βράδυ στις 21.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη και αύριο θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Αληθινές ιστορίες…»


Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει την αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής. Ο Γιώργος Παπανδρέου χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και προσπαθεί να διασώσει ό,τι είναι δυνατό. Απειλεί με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ξεχνά ότι διαβεβαίωνε πως δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Το πρόβλημα , βέβαια, είναι ότι η χώρα μπαίνει σε μεγάλη περιπέτεια και σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Και για να λέμε τα πράγματα με τ όνομά τους η τρόικα αδιαφορεί για το εάν το ΠΑΣΟΚ αποδυναμώνεται πολιτικά. Αυτοί για το μόνο που ενδιαφέρονται, είναι να εξασφαλίσουν ότι θα πάρουν τα λεφτά που δάνεισαν στην Ελλάδα…. (το άρθρο συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: