Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΙΤΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10 με τίτλο :


«Σαμαράς: «Εμείς το λάβαμε το μήνυμα της αποχής»»


Μ ε το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, στη Ν. Δ. κρατούν χαμηλούς τόνους παρά το θετικό αποτέλεσμα που καταγράφηκε τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο των εκλογών. ΣΕ μια πρώτη εκτίμηση επισημαίνεται ότι το θετικό για την παράταξη είναι ότι έχει σαφώς βελτιώσει την ποσοστιαία της επιρροή σε σχέση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2009. Έτσι η διαφορά των 10,5 μονάδων, στον πρώτο γύρο όπου κανείς μπορούσε να εξάγει καθαρά συμπεράσματα, από το ΠΑΣΟΚ έπεσε σε μόνο 2 μονάδες. Παράλληλα υπενθυμίζουν πως στις εκλογές του 2009 η παράταξη είχε την πλειοψηφία σε 6 νομούς της χώρας, ενώ σήμερα έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα σε τουλάχιστον 33. Την ίδια ώρα και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά που υπήρχαν πριν από μερικούς μήνες, η Ν.Δ. κατάφερε να κερδίσει σημαντικά διοικητικά κέντρα της χώρας αλλά και μεγάλους δήμους. Στη Ρηγίλλης τονίζουν πως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός που έβαλε το πολιτικό πλαίσιο των εκλογών, ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης του μνημονίου, κάτι που ο λαός έκανε τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο……………………Ο πρόεδρος της Ν. Δ. σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου, ξεκαθάρισε πως η παράταξη έλαβε το μήνυμα από τους πολίτες που προτίμησαν να εκφραστούν μέσα από την αποχή. «Εμείς το μήνυμα το λάβαμε», τόνισε ο κ. Σαμαράς. «Στόχος με τις προτάσεις, τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις μας είναι να δώσουμε ελπίδα και προοπτική σε όσους αμφισβητούν την πολιτική. Τόσο αυτοί που ψήφισαν όσο και αυτοί που δεν ψήφισαν ζήτησαν και σήμερα αλλαγή πορείας γιατί η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί την οικονομία σε ασφυξία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν. Δ., ο οποίος και εξέφρασε την εκτίμηση πως τα δύσκολα για την κυβέρνηση, αναμένονται από εδώ και πέρα. «Η Ν. Δ. ανασυγκροτημένη και ισχυρή, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για να ανατραπούν τα αδιέξοδα και να δείξει στο λαό το δρόμο της ελπίδας» επεσήμανε χαρακτηριστικά.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Οι κάλπες έκλεισαν, τα προβλήματα ανοίγουν»


Μεγάλες ανατροπές έρχονται από σήμερα και για τους επόμενους έξι μήνες, σε μισθούς, συντάξεις , εργασιακές σχέσεις, επιδόματα ανεργίας και ενδεχόμενες νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Η λήψη νέων μέτρων είναι αναπόφευκτη, όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο, ανήμπορη απέναντι στην τρόικα, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να καταφύγει σε μια συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα, προκειμένου η χώρα να βγει από αυτόν τον οικονομικό…. Κυκεώνα που μαστίζει όλους τους Έλληνες πολίτες. Οι κάλπες έκλεισαν, πλην όμως, τα οικονομικά μέτρα, τώρα ανοίγουν. Η εκκίνηση δίνεται σήμερα, με την ανακοίνωση από τη Eurostat της αναθεώρησης του ελλείμματος και του χρέους, και την έλευση στην Αθήνα των εκπροσώπων της τρόικας για την οριστικοποίηση των πρόσθετων μέτρων για το 2011… (το άρθρο συνεχίζεται με αναλυτικά στοιχεία για το έλλειμμα και τα νέα μέτρα..)


Από την 3η σελίδα του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου}:


Και τα στελέχη της Ν. Δ. έχουν συνειδητοποιήσει την απόσταση που παίρνουν οι Έλληνες από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα γενικώς. Μόνο οι Πασόκοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Δήλωσε λοιπόν, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος (από τα κορυφαία στελέχη της Ν. Δ. ): «Η μεγάλη αποχή πράγματι πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Δεν είναι μόνο απόρριψη του διλήμματος που έθεσε ο πρωθυπουργός, αλλά είναι μια κριτική στάση προς το πολιτικό σύστημα».


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Μνημόνιο Νο2»


Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η συμμετοχή του Λουκά Παπαδήμου στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, στη Βουλή, το Σάββατο το μεσημέρι. Όσοι ξέρουν πρόσωπα και γεγονότα αφήνουν να εννοηθεί ότι ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και νυν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, έχει αναλάβει τη σύνταξη του μνημονίου Νο2, που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο. Ωστόσο, καλό είναι να μην υπάρχουν αυταπάτες για ελαφρύτερο πακέτο μέτρων. Ο κ. Παπαδήμος άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει με την πρόσφατη ομιλία του ότι τα δύσκολα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση είναι ακόμη μπροστά μας. Ετοιμαστείτε λοιπόν, γιατί οι μήνες που ακολουθούν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτό που λέγεται Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: