Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από την 11η σελίδα του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


«Σφοδρή κριτική Σαμαρά κατά Παπανδρέου στο κατάμεστο Σπόρτιγκ – «Ο πρωθυπουργός ζητά «λευκή επιταγή» για νέα μέτρα. Δεν θα την πάρει»»


Γ ια σαφή εκβιασμό και απειλές κατά του ελληνικού λαού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο κατάμεστο γήπεδο του Σπόρτιγκ και από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου για την Περιφέρεια Αττικής Βασίλη Κικίλια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεσκέπασε τα σχέδια του Γιώργου Παπανδρέου, κατηγορώντας τον πως έχει ήδη ομολογήσει ότι ζητάει από τους πολίτες «νομιμοποίηση» για το μνημόνιο που υπέγραψε και εξουσιοδότηση για ακόμα σκληρότερα μέτρα. «Ζητάει, δηλαδή, ο κ. Παπανδρέου άφεση αμαρτιών για εκείνο εκεί το αξέχαστο «λεφτά υπάρχουν», «, τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός ζητάει και την προέγκριση μιας μυστικής ατζέντας με το επιχείρημα ότι αυτή τη φορά… «λεφτά δεν υπάρχουν»! «Προσπαθεί να μας εκβιάσει με εκλογές και έχει φτάσει στην απόλυτη παράνοια», είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος της Ν. .Δ., κατηγορώντας τον πως απειλεί το λαό ότι αν καταψηφίσει τους δικούς του υποψηφίους, τότε θα κάνει γενικές εκλογές! «Για ποιο λόγο άραγε;», διερωτήθηκε. «Ώστε να τον καταψηφίσουν και πάλι; Μήπως δραπετεύει; Μήπως εγκαταλείπει; Και πρέπει εμείς, τάχα, να φοβηθούμε γι αυτό;»-


Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέρα και με την ψήφο του θα πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. «Αυτή την Κυριακή ο λαός θα πει στον κύριο Παπανδρέου: Απορρίπτουμε τις θυσίες, χωρίς ελπίδα! Δεν σου δίνουμε «λευκή επιταγή» για τα επώδυνα μέρα», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας με οξύτητα στις απειλές και τα διλλήματα του εκτόξευσε ο πρωθυπουργός περί αποσταθεροποίησης της χώρας…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 7 με τίτλο :


«Εκβιαστής ο πρωθυπουργός (από το γήπεδο Σπόρτιγκ) »


…Ο Πρόεδρος της Ν. Δ. επιτέθηκε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για παράνοια του κ, Παπανδρέου εξαιτίας των διλημμάτων που θέτει. Μάλιστα, εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει στην πολιτική που ακολουθεί , διότι, εάν πίστευε, θα περίμενε λίγους μήνες προκειμένου να έλθουν θετικά αποτελέσματα και να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Αντ’ αυτού, απειλεί με εκλογές, είπε ο κ. Σαμαράς…


..Στον χαιρετισμό του, προλογίζοντας τον Βασίλη Κικίλια, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε τον υποψήφιο περιφερειάρχη ως τη μόνη συνεπή επιλογή για τον ίδιο και ένα μεγάλο στοίχημα για την κοινωνία, σημειώνοντας ότι η υποψηφιότητά του σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία ανοίγει το δρόμο για τα νέα παιδιά. «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα με τη Νέα Δημοκρατία και ο
Βασίλης Κικίλιας σημαίνει ανοίγουμε τις πόρτες για τα νέα παιδιά», είπε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι ο δρόμος της ελπίδας υπάρχει, το κατάλαβε ο λαός και αγκάλιασε το μήνυμα της ελπίδας… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ – Έμειναν στα χαρτιά»


Η χώρα κατρακυλά στην παγκόσμια κατάταξη σε διάφορους τομείς, με τελευταίο παράδειγμα την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με τις συνθήκες για επιχειρηματική δραστηριότητα σε διάφορα κράτη. Η σημερινή κυβέρνηση είχε ψηφίσει με τυμπανοκρουσίες νόμο για την απλοποίηση και τη συντόμευση των διαδικασιών ίδρυσης μιας επιχείρησης. Τώρα, μαθαίνουμε πως ο νόμος έμεινε στα χαρτιά. Το ίδιο συνέβη και με το περίφημο σχέδιο κατάργησης της πολυνομίας το οποίο έχει καταστεί εσωτερικό κυβερνητικό ανέκδοτο. Αν δεν σοβαρευτεί το κυβερνητικό επιτελείο και δεν αλλάξουν άμεσα τα πράγματα, η περίφημη ανάπτυξη που διακαώς ποθεί, θα αργήσει απελπιστικά πολύ.


Από την 3η σελίδα του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου}:


Κατ εξοχήν φιλοκυβερνητικός αρθρογράφος ο Γιάννης Πρετεντέρης, γράφει, μεταξύ άλλων, στα κυβερνητικά «ΝΕΑ»: «… Για να το πω όσο πιο ωμά γίνεται, δεν μπορεί η κυβέρνηση να κόβει τις συντάξεις από τα γεροντάκια και να πετάει τα λεφτά στο έλλειμμα του ΟΣΕ ή των αστικών συγκοινωνιών. Δεν γίνεται, δηλαδή, η περικοπή των εισοδημάτων και η αλματώδης αύξηση των φόρων να υπηρετούν μια κομματική αριστοκρατία στον δημόσιο τομέα…» (Και όμως έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως φιλολαϊκή κυβέρνηση!)


Από τη στήλη «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 10 με τίτλο :


«Όλοι οι διεφθαρμένοι στις κάλτσες…»


… Παρ’ ότι απεχθάνονται τα διλήμματα, συνήθως τα αντιλαμβάνομαι. Αυτό το δίλημμα όμως του Γιωργάκη του Ψευτοθόδωρου ότι αν χάσει (με πόσο;) στις εκλογές, θα προκηρύξει εκλογές για να χάσει κι άλλο, δεν μπορώ να το αντιληφθώ. «Είμαι κουτός και γι αυτό δεν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ», όπως έλεγε και η κυρία Βάνα Μπάρμπα, όταν δήλωνε πως «όποιος δεν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ είναι ηλίθιος» -η Καραχασάν!-… Δεν ψηφίζει πλέον ΠΑΣΟΚ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: