Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΑΦΕΣ ΔΗΜΑΡΑ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ aftodioikisi.gr

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι συζητήσεις με πρωταγωνιστές τους διαγραφέντες βουλευτές Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου για τη δημιουργία κόμματος στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ.



Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν επαφές με αρκετούς από τους δημάρχους που εξελέγησαν ως «ανεξάρτητοι» οι οποίοι αποτελούν και την μεγάλη πλειοψηφία στο νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=9108).


Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δημαράς δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες να μην παραιτηθεί, όπως ανακοίνωσε, από την έδρα του στη Βουλή*, προκειμένου το νέο κόμμα να έχει μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.


Επαφές με Μητρόπουλο και Κουβέλη


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα πρόκειται για ένα κόμμα «πατριωτικό» και «λαϊκό» που θα επιχειρήσει να εκφράσει πολίτες κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά, που διαφωνούν κάθετα με την πολιτική που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση αλλά και απογοητευμένους νεοδημοκράτες.


«Προίκα» αυτό το 16% ή πάνω από 228 χιλ ψήφοι του α΄ γύρου στην Περιφέρεια Αττικής που σε πανελλαδικό επίπεδο μεταφράζεται σε 3,8%.


Πλην των δύο βουλευτών και των στελεχών που συμμετείχαν στο συνδυασμό «Άρμα Πολιτών», έχουν γίνει επαφές και με τον Αλέξη Μητρόπουλο, όχι όμως και με τον Αλέξη Τσίπρα και στελέχη του ΣΥΝ.


Μάλιστα, το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να γίνουν επαφές και με τον Φώτη Κουβέλη και άλλους βουλευτές της «Δημοκρατικής Αριστεράς» με τους οποίους ούτως ή άλλως υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: