Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Ακόμα πιο ισχυρό μήνυμα στο Β’ γύρο ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς»


Σ φοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον πως συνεχίζει να παραπλανά τον ελληνικό λαό, καθώς κάνει ότι δεν κατάλαβε το μήνυμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών. «Ο κ. Παπανδρέου, μετά τον εκβιασμό και την μπλόφα της πρώτης Κυριακής, άλλαξε και πάλι γραμμή και ξαναθυμήθηκε τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών», δήλωσε από τη Χίο ο πρόεδρος της Ν. Δ. , καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό ότι από την μπλόφα κινήθηκε στην παραπλάνηση, με στόχο να αποφύγει να πάρει το μήνυμα του ελληνικού λαού και να αλλάξει πορεία. «Κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι ψήφισαν οι Έλληνες την πρώτη Κυριακή. Γι αυτό και το μήνυμα της δεύτερης Κυριακής πρέπει να είναι ακόμη πιο ισχυρό. Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά πως η ψήφος τους, την επόμενη Κυριακή, θα είναι η πιο αποφασιστική απάντηση στα νέα μέτρα του μνημονίου που έρχονται και σε εκείνα που κρύβει η «μυστική ατζέντα» του κ. Παπανδρέου», τόνισε ο κ. Σαμαράς. Στη Ν. Δ., εκφράζεται η βεβαιότητα πως το μήνυμα της κοινωνίας κατά της πολιτικής του μνημονίου στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, θα είναι ακόμα πιο ηχηρό….. ………………………..


Ο Αντώνης Σαμαράς ζητά από τους πολίτες, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στον πρώτο γύρο, να στηρίξουν το αντιμνημονιακό μέτωπο, υπερψηφίζοντας τους υποψηφίους της Ν. Δ., σε όλη τη χώρα. Ο ίδιος παρέστη χθες στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Χίου και με δηλώσεις του στήριξε τον υποψήφιο του κόμματος Παύλο Βογιατζή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο κ. Βογιατζής έχει σχέδιο, γνώσεις, εμπειρία, προοπτική και πάθος για την ανάπτυξη αυτού του τόπου, ώστε να είναι, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο πρώτος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Ο κ. Σαμαράς σήμερα θα επισκεφθεί το Περιστέρι, ενώ το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στην Πελοπόννησο. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Θερίζει η ανεργία»


Σε πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται η ανεργία για τους εργαζόμενους αφού ακόμη και τα «πλασματικά» στοιχεία που δίνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και του ΟΑΕΔ, δίνουν σημαντική αύξηση. Ωστόσο, η πραγματική ανεργία φτάνει στο 20% ενώ σε πολλές Περιφέρειες της χώρας φτάνει και το 40%! Η κυβέρνηση, αν και πολλές φορές έχει σχολιάσει την άνοδο του ποσοστού της ανεργίας, σημειώνοντας ότι περιμένει αύξηση του αριθμού των ανέργων, παρόλα αυτά δεν φαίνεται να κάνει κάτι για να την περιορίσει, αρκείται στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Είναι χαρακτηριστικό πως στα επίσημα στοιχεία δεν υπολογίζονται όσοι έχουν απογοητευθεί από την προσπάθεια εξεύρεσης μιας θέσης εργασίας, όσοι έχουν δουλέψει έστω και μία ώρα την τελευταία εβδομάδα, αλλά και όσοι μετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης. ……… Εξάλλου και ο ΟΟΣΑ έχει αναφέρει στην έκθεσή του πριν από λίγους μήνες, ότι αν υπολογισθούν οι μη καταγεγραμμένοι ως αναζητούντες εργασία, καθώς και οι μερικώς απασχολούμενοι (κάτω από τρεις ώρες ημερησίως), η ανεργία στην Ελλάδα θα είναι ήδη στο 15,1% (το άρθρο συνεχίζεται με αναλυτικά τα στοιχεία για την ανεργία)


Από τη στήλη «ZOOM» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2:


Τις συζητήσεις για απολύσεις στις ΔΕΚΟ συντηρεί ουσιαστικά η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για μία ακόμη φορά απέφυγε να δεσμευτεί ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «το να ανοίγουμε ζήτημα απολύσεων στις ΔΕΚΟ χωρίς να έχει τεθεί τέτοιο θέμα από την κυβέρνηση, είναι άκυρο». Δήλωσε δε, πως η κυβέρνηση «θα προστατέψει όσο μπορεί τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών»! Στο μεταξύ, μιλώντας σε συνέδριο για το νέο οπτικοακουστικό τοπίο, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «παρά τη δύσκολη συγκυρία το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ότι υπήρξε συναίνεση και κατανόηση από την κοινωνία, ότι όσα έγιναν ήταν απαραίτητα για τη χώρα»…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» σελ. 10 με τίτλο :


«Η Οικονομία βουλιάζει, αλλά ο Γιώργος πανηγυρίζει»


Η ελληνική οικονομία δείχνει να βουλιάζει βάσει συγκεκριμένων στοιχείων, αλλά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται να…πανηγυρίζει! Όπως έπραξε χθες, μιλώντας στο Συνέδριο της EBU, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι εάν παρακολουθούσε κανείς την πρωθυπουργική ομιλία θα νόμιζε ότι βρίσκεται σε άλλη χώρα, τόσο «ρόδινα» που παρουσίασε τις προσπάθειες της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα περίπου αλλεπάλληλα στοιχεία που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας από την αποτυχία στη μείωση του ελλείμματος, μέχρι την αύξηση της ανεργίας, τον διέψευδαν και έκαναν να φαίνονται «εκτός τόπου και χρόνου» οι ισχυρισμοί του…………………….


Ο πρωθυπουργός, συγκεκριμένα, μίλησε χθες για «θυσίες που αρχίζουν πλέον να αποδίδουν καρπούς», όπως και για τις «πρώτες ενδείξεις ζωής» που αρχίζουν να παρουσιάζονται, ενώ υποστήριξε ότι υπήρξε συναίνεση και κατανόηση από την κοινωνία «ότι όσα έγιναν ήταν απαραίτητα για τη χώρα»! Που την βρήκε αυτήν την κατανόηση ο κ. Παπανδρέου, όταν μόλις την Κυριακή τα 2/3 όσων πήγαν στις κάλπες αλλά και οι πολλοί πολίτες ακόμα που δεν πήγαν καν να ψηφίσουν, αποδοκίμασαν την πολιτική του, είναι απορίας άξιον…. (το άρθρο συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: