Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Μπλε ο πραγματικός χάρτης- Στους περισσότερους από τους 54 νομούς της χώρας πλειοψήφησε η Νέα Δημοκρατία»


Απολύτως θετική είναι η αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με τη Ν. Δ. Στη Ρηγίλλης εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι σε επίπεδο περιφερειών η Ν. Δ. με τα ποσοστά των εκλογών του 2009, δεν θα έπαιρνε ούτε μία περιφέρεια, ενώ τώρα, ένα μόλις χρόνο μετά, 5 περιφέρειες βάφονται μπλε. Για την αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα ο νέος εκλογικός χάρτης διαμορφώνεται με τη λεπτομερή καταγραφή των νέων συσχετισμών που προκύπτουν από νομό σε νομό. Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος , οι νομοί της χώρας είναι οι σημερινές εκλογικές περιφέρειες. Η Νέα Δημοκρατία, με τα αποτελέσματα του 2009, πλειοψηφούσε σε 6 μόνο νομούς σε όλη την Ελλάδα ενώ δώδεκα μήνες μετά πλειοψηφεί σε 32 νομούς, σε σύνολο 54. «Η Νέα Δημοκρατία, τον Οκτώβριο του 2009, ήταν στη γωνία. Είχε υποστεί τη βαρύτερη ήττα της στην ιστορία του κόμματος. Και σήμερα είναι, πάλι, κόμμα που κυριαρχεί στη διαμόρφωση των πολιτικών γεγονότων και των πολιτικών εξελίξεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος. Παράλληλα στη Ρηγίλλης εμφανίζονται δικαιωμένοι, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος , ο οποίος διαμόρφωσε, με τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες του, το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκε η εκλογική αναμέτρηση, αναδεικνύοντας παράλληλα το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών και ζητώντας να σταλεί ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση για να αλλάξει άμεσα πορεία και πολιτική (το άρθρο συνεχίζεται)

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 7 με τίτλο :


«Αλλάζει τομεάρχες»


Παρόλο που το επιτελείο της Ρηγίλλης θεωρεί απόλυτα ικανοποιητικό το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει αλλαγές στους τομεάρχες του κόμματος με κριτήριο την απόδοσή τους στην εκλογική μάχη αλλά και την αξιοποίηση νέων στελεχών. Και τούτο διότι συνεργάτες του προέδρου της Ν. Δ. εκτιμούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, το αργότερο έως την άνοιξη, δυσπιστώντας στην πρωθυπουργική δήλωση της Κυριακής «έχουμε μπροστά μας καθαρή τριετία». Οι αλλαγές αφορούν τόσο στη ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων όσο και στην οργάνωση του κόμματος… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Κέρδισε το έλλειμμα»


Απολύσεις σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, περικοπές δαπανών κατά 30%, λουκέτα , άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ζήτησε μετ επιτάσεως η τρόικα, υπό το φως της αναθεώρησης ελλείμματος και χρέους της περιόδου 2006-2009. ΜΕ το πρόσχημα της αναθεώρησης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μοιράσει τα επόμενα χρόνια επιπλέον μέτρα ύψους περίπου 3,5-4 δις ευρώ που έχει ανάγκη. Την προσπάθεια δυσχεραίνει η κρίση χρέους στην Ιρλανδία, που απειλεί ολόκληρη την ευρωζώνη. Μέσα σε όλη αυτή τη δεινή κατάσταση η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων προκαλεί πιέσεις και στον Προϋπολογισμό του 2010. Η Eurostat ανέβασε το έλλειμμα του 2009, από 13,6% που εκτιμούσε προηγουμένως, στο 15,4%.. (το άρθρο συνεχίζεται με τις δηλώσεις- δεσμεύσεις του κ. Παπακωνσταντίνου που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα της…τρόικας)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Το.. πετσόκομμα»


Οργιάζει το παρασκήνιο στις Βρυξέλλες για τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν με αφορμή την ελληνική και ιρλανδική κρίση. Αυτοί που λένε πως γνωρίζουν, υποστηρίζουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν πιέσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους μας για το υπέρογκο έλλειμμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ζητήσουν και ανταλλάγματα, κάτι που σημαίνει πετσόκομμα σε ΔΕΚΟ και ελλειμματικούς οργανισμούς. Όπως γίνεται αντιληπτό, θα γίνει ο κακός χαμός και ας λέει ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα ζητηθούν άλλες θυσίες από τους Έλληνες πολίτες. Όταν το ταμείον είναι μείον, σημασία δεν έχει τι λες εσύ, αλλά οι δανειστές σου.


Από την πρώτη σελίδα της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» με τίτλο :


«Απειλούνται οι μισθοί σε τράπεζες, ξενοδοχεία, σουπερμάρκετ»


Η Τρόικα απειλεί να μην εγκρίνει την τέταρτη δόση του δανείου αν οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα δεν «πέσουν» κάτω ακόμη και από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη (740 ευρώ). Αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές οι τεχνοκράτες των δανειστών επανήλθαν για την εφαρμογή του αναθεωρημένου Μνημονίου, ώστε να υπερισχύσουν οι επιχειρησιακές των κλαδικών συμβάσεων. Στόχος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, που συμπλέει με την τρόικα, είναι να μειωθούν οι μισθοί σε σουπερμάρκετ, τράπεζες και ξενοδοχεία. Από κοντά οι μικροί εργοδότες (έμποροι και ΓΣΕΒΕΕ) οπυ ζητούν επέκταση και σε εταιρείες που δεν έχουν σωματείο (κάτω των 21 ατόμων). Αυστηρές προειδοποιήσεις από ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ… (το άρθρο συνεχίζεται..)

Δεν υπάρχουν σχόλια: