Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 9 με τίτλο :
«ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- Προσχεδιασμένη η προσφυγή στο ΔΝΤ»
Δ ικαιωμένη εμφανίζεται η Ν. Δ. από τις αποκαλύψεις του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ουσιαστικά μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας είχε αποφασίσει να μας οδηγήσει στα χέρια του Μνημονίου κα μάλιστα με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Ο Αντώνης Σαμαράς εξάλλου εδώ και καιρό είχε κατηγορήσει ευθέως τον πρωθυπουργό πως συνειδητά οδήγησε τη χώρα στην τρόικα και την επιτήρηση, φουσκώνοντας στην αρχή το έλλειμμα και απαξιώνοντας την οικονομία της χώρας με τις δηλώσεις περί «διεφθαρμένης χώρας» και «Τιτανικού». Στη Ν. Δ. μάλιστα υποστηρίζουν πως ο κ. Παπανδρέου συνειδητά αποπροσανατόλιζε τον ελληνικό λαό για πολλούς μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία, αν και παρασκηνιακά είχε επιλέξει να οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ………………………………………………………………»Την κυβέρνηση τη ρωτήσαμε. Τους ρωτήσαμε και δεν απάντησαν. Και δεν χρειάζεται πια να απαντήσουν. Όλοι έχουν καταλάβει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης κατέθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία και πάλι δεν δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση. Από την άλλη ο πολιτικός σχεδιασμός της Ν. Δ. κάνει λόγο για μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα καυτηριάζοντας «τον απόλυτο πολιτικό αμοραλισμό στου πρωθυπουργού», όπως τονίζει, «ο οποίος δεν διστάζει να χρησιμοποιεί παραπλανητική ρητορική διαβεβαιώνοντας προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν» για να υφαρπάξει των ψήφο των πολιτών και στη συνέχει με μύριες δικαιολογίες και θεατρική «θλίψη» να περικόπτει τις συντάξεις και τους μισθούς, και τη χαώδη διάσταση μεταξύ της διακηρυγμένης και των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων». (το άρθρο συνεχίζεται με τα 8 ερωτήματα που έθεσε ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. Γιάννης Μιχελάκης, όπωςφ: 1. γιατί συζητούσε μυστικά ο πρωθυπουργός με το ΔΝΤ, ενώ δημόσια αποπροσανατόλιζε τους Έλληνες; 2) Γαιτί ενώ γνώριζαν την κατάσταση φούσκωσαν το έλλειμμα το 2009; 3) Γιατί καθυστέρησαν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα; 4) Γιατί απαξίωναν την ελληνική οικονομία με συνεχείς δηλώσεις; ……………..)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ » της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 9με τίτλο :
«Η κυβέρνηση εξαπάτησε τον κόσμο»
Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι δεν είναι μακριά η ώρα που ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε αποφάσεις που θα δρομολογήσουν εξελίξεις. «Μέχρι τώρα ήταν ο κακός συντονισμός. Σήμερα έρχεται στο φως η εξαπάτηση του κόσμου» λέει στη «Β» σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο εκτιμά ότι, εάν ο Παπανδρέου δεν προκηρύξει εκλογές μέσα σε ένα δίμηνο ή τρίμηνο, τότε η κατάσταση στο κόμμα του θα καταστεί μη αναστρέψιμη και η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει με άνεση τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Και η εξαπάτηση, όπως επισημαίνουν στη Ν. Δ., αφορά τη στάση του πρωθυπουργού όταν ανέλαβε την εξουσία και τις επιλογές που προωθούσε την ίδια στιγμή, και οι οποίες ήταν διαμετρικά αντίθετες από αυτά που υποστήριζε. Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να καρπωθεί και να αξιοποιήσει πολιτικά το μεγάλο χτύπημα που δέχθηκε η αξιοπρέπεια του πρωθυπουργού από τον ίδιο τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος αποκάλυψε ότι την ώρα που ο κ. Παπανδρέου υποσχόταν ότι δεν πρόκειται να καταφύγει στο ΔΝΤ, είχε ήδη αρχίσει τις συζητήσεις με τον Στρος Καν!.... (το άρθρο συνεχίζεται μ τις θέσεις της Ν. Δ. και τα αμείλικτα ερωτήματα που θέτει στον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. Γιάννης Μιχελάκης)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12 με τίτλο :
«Προτάσεις για ριζικές αλλαγές στην Παιδεία από τους νέους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
ΤΗν ανάγκη να αλλάξει επιτέλους νοοτροπία η Παιδεία μας, επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις προτάσεις που κατέθεσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μιλώντας στην παρουσίαση ενός συγκεκριμένου πακέτου μέτρων, τα οποία αλλάζουν τα κατεστημένα δεκαετιών στο χώρο της Παιδείας, με το σύνθημα «αλλάζουμε νοοτροπία, αλλάζουμε Παιδεία», ο πρόεδρος της Ν. Δ. έκανε λόγο για μια πρόταση η οποία κινείται έξω και πέρα από τα στερεότυπα και τις αγκυλώσεις με τις οποίες, δεκαετίες τώρα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, έχει μπουχτίσει η ελληνική Παιδεία. «Οι νέοι δεν ξεπερνούν απλώς τον εαυτό τους, ξεπερνούν τα στερεότυπα που έχουν κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές. Και προχωρούν μπροστά. Αυτή η πρωτοβουλία δείχνει γενναιότητα , ωριμότητα και θάρρος για αλλαγές», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόταση για κατάργηση του ασύλου, πρόταση την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα θαρραλέα, ενώ κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να ξεκινήσουν διάλογο. «Θα ήθελα να παρακαλέσω όλα τα κόμματα, πέρα και πάνω από ιδεοληψίες, να καταλάβουν ότι ήρθε η στιγμή ενός αναγκαίου διαλόγου, στην πιο κρίσιμη καμπή που περνάει ο τόπος μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Οι προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την Παιδεία, ουσιαστικά αποτελούν το επιστέγασμα της ανοιχτής διαδικτυακής διαβούλευσης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 11. 700 χρήστες του Ίντερνετ, ενώ κατατέθηκαν 123 συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις, καθώς για πρώτη φορά φοιτητές και μέλη της παράταξης είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των θέσεων και των προτάσεων συμμετέχοντας σε ένα ευρύτερο διάλογο γύρω από τα εκπαιδευτικά θέματα. Μεταφέροντας στην πράξη το σύνθημα «αλλάζουμε νοοτροπία, αλλάζουμε Παιδεία», οι νέοι του κόμματος κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες αναμένεται να ταράξουν τα νερά και αν υιοθετηθούν θα μπορέσουν να βελτιώσουν κατά πολύ την εκπαίδευση στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας. Μεταξύ άλλων οι προτάσεις της ΔΑΠ περιλαμβάνουν: - Ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, τα οποία θα διέπονται από ιδιαίτερα σκληρούς κανόνες – Κατάργηση του ασύλου το οποίο πλέον λειτουργεί μόνο ως άσυλο ανομίας – Απευθείας ιδιωτική χρηματοδότηση ως συμπληρωματικά μέτρα οικονομικής ενίσχυσης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ –Αυστηρότερη αξιολόγηση του διδακτικού προσωπικού……. (το άρθρο συνεχίζεται με τις ενδιαφέρουσες προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: