Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Ειλημμένη απόφαση η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους, λέει η Νέα Δημοκρατία»


Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η θέση του Αντώνη Σαμαρά για το πλήρες αδιέξοδο της πολιτικής του Μνημονίου. Στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν μάλιστα πως αυτό επιβεβαιώνεται και από τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος αλλά και την ανάγκη διαβουλεύσεων του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό. Παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία καταρρέει, στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τα όποια μέτρα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα έχουν ως στόχο την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης και κυρίως την ειλημμένη απόφαση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους. Σε αυτή τη λογική ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης υπενθύμισε πως η Ν. Δ. σταθερά και ξεκάθαρα υποστηρίζει την ανάγκη να υπάρξει μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή λύση ,τονίζοντας πως χρειάζονται κινήσεις που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος χωρίς πρόσθετα επώδυνα μέτρα. «Θεωρούμε αυτονόητη την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Αυτό άλλωστε επιβάλλουν και λόγοι ισότιμης αντιμετώπισης σε σχέση με την Ιρλανδία», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην κυβέρνηση να μην επιχειρήσει οποιαδήποτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, καθώς, όπως επεσήμανε, η επιμήκυνση έχει αποφασιστεί από τις 28 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του Eurogroup. Στη Νέα Δημοκρατία εξάλλου επισημαίνουν πως η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση και να μπορέσει να διαπραγματευθεί σοβαρά τους όρους του Μνημονίου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η Ιρλανδία έχει καταφέρει να ενταχθεί στο μηχανισμό με πολύ καλύτερους όρους από την Ελλάδα…………………Ο κ. Μιχελάκης μάλιστα υπενθύμισε πως ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει επίσης ταχθεί υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου αλλά και της μείωσης του επιτοκίου, κάτι που έχει επισημάνει σ τους ξένους ηγέτες αλλά και οικονομικούς παράγοντες με τους οποίους έχει συναντηθεί το τελευταίο διάστημα σε Ελλάδα και εξωτερικό……………… «Η πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε στραγγαλισμό την αγορά. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι παγιδευμένη στην αδιέξοδη πολιτική της. Ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν. Δ. έχουν προτείνει άλλο μίγμα πολιτικής που θα βασίζεται στην αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν. Δ.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 11 με τίτλο :


«Απάντησε αν τολμάς! –Η Ν. Δ. επιμένει στα εννέα ερωτήματα (περί Μνημονίου) προς τον Γ. Παπανδρέου και τον προειδοποιεί: «Μην πανηγυρίσετε την ήδη «κλειδωμένη» επιμήκυνση»


Από τις διαρροές για εκλογές, στη φημολογία για ανασχηματισμό. Αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν φτάσει προ αδιεξόδου. Την εκτίμηση έκανε χθες ο εκπρόσωπος της Νέας


Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος παράλληλα, για τρίτη ημέρα ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να απαντήσει στα εννέα ερωτήματα μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και πρόσθεσε: «Απάντηση δεν πήραμε. Ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά γιατί σιωπά η κυβέρνηση και προσπαθεί να αλλάξει συζήτηση. Όπως καταλαβαίνει πολύ καλά και τι πραγματικά έχει συμβεί». Ο κ. Μιχελάκης μεταξύ άλλων είχε ζητήσει να απαντήσει ο πρωθυπουργός «γιατί έλεγε ψέματα ότι δεν είχε ζητήσει προσφυγή στο ΔΝΤ, γιατί φούσκωσε το έλλειμμα του 2009, γιατί δεν προχώρησε στην εξασφάλιση των δανείων που χρειαζόταν η χώρα όταν τα spreads ήταν ακόμη χαμηλά». Στο πλαίσιο των παραπάνω επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει όταν γίνει κυβέρνηση στην πρότασή της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει ποιος φταίει που φτάσαμε στο Μνημόνιο, ενώ τάχθηκε κατά της πολιτικής του «ώριμου φρούτου». (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4 με τίτλο :


«Του φτιάχνουν αρχείο αναξιοπιστίας»


Εδώ δεν πρόκειται για τις συνηθισμένες ρητορείες και υπερβολές των πολιτικών ή για τις προεκλογικές υποσχέσεις. Μέρα με την ημέρα (είναι να μην σε πάρει ο κατήφορος) ο Γιώργος Παπανδρέου ενσυνείδητα ανακριβολογούσε, εψεύδετο και μιλούσε «διπλή γλώσσα» σε πολλά θέματα. Μετά τις εκλογές, είτε έχοντας γνώση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και των κατάλληλων χειρισμών που έπρεπε να έχουν γίνει, είτε κρύβοντας την αλήθεια. Όπως για τις κρυφές επαφές με το ΔΝΤ, τον δανεισμό από την τρόικα, που διέψευδε τότε, την ηθελημένη συκοφάντηση της χώρας ως «Τιτανικού» και τόσα άλλα. Έτσι, στη Νέα Δημοκρατία έχουν αρχίσει να καταρτίζουν ένα μακρύ διάλογο αναξιοπιστίας, ψεύτικων και παραπλανητικών δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου, γεγονός το οποίο, όπως πιστεύουν, έχει αρχίσει να γίνεται συνείδηση στην κοινή γνώμη. Η ευκολία δηλαδή, με την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει ψέματα και παραπλανά, όπως ότι «λεφτά υπάρχουν», «δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ», «το μνημόνιο μας το επέβαλλαν, δεν το ζητήσαμε» και πολλά, πολλά άλλα. Κατάλογος ολόκληρος.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ σελ. 9 με τίτλο :


«Μέχρι πότε;»


Περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών λειτουργίας των νοσοκομείων, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, θα επιφέρει η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών να επιβάλει γενική απαγόρευση των προσλήψεων στο Δημόσιο μέχρι να ελεγχθεί αν έχει τηρηθεί μέχρι τώρα ο κανόνας «μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις». Όπως μας λένε, ήδη νοσοκομεία (στην Έδεσσα, τη Φλώρινα, την Πτολεμαίδα, την Κοζάνη κ. α. ) υποφέρουν από ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών. Διαγωνισμοί για κάποιες προσλήψεις έχουν γίνει, αλλά τώρα πάνε πίσω. Μέχρι πότε, κύριε Ραγκούση και κύριε Λοβέρδο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: