Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΚΕΔΚΕ: Νο δοθούν άμεσα καιχωρίς περικοπές τα κονδύλια στους δήμους

Απολύτως απαραίτητη κι αναγκαία προϋπόθεση ώστε να μη καταρρεύσουν οι νέοι δήμοι της χώρας και μαζί με αυτούς και η προσπάθεια για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που εισάγει ο «Καλλικράτης», κρίνει η ΚΕΔΚΕ την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011.


Παράλληλα, ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ενεργοποίηση κατανομής του ποσού των 772 εκ. ευρώ, ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους, να προγραμματίσουν τις ανάγκες τους και να τις εγγράψουν στους προϋπολογισμούς τους, που θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι 31 Μαρτίου.


Το ίδιο ζητά και για την κατανομή των ΚΑΠ, που προορίζονται για τις λειτουργικές δαπάνες των δήμων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό ανέρχονται στα 3.53 δισ ευρώ, εκ των οποίων τα 892 εκ. ευρώ προορίζονται για την κάλυψη του κόστους των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται στους δήμους από τις Νομαρχίες.


Ως εκ τούτου η ΚΕΔΚΕ ζητά από την Κυβέρνηση - και για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες - να προχωρήσει στην απόδοση της τρίτης δόσης των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης από προηγούμενα έτη, ύψους 214 εκ. ευρώ, τα οποία έπρεπε να είχαν καταβληθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ούτε ως σενάριο δεν μπορεί να συζητηθεί οποιαδήποτε επιπλέον περικοπή για τους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: