Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΩΙΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αγωνία αναμένεται η σημερινή έναρξη της συνεδρίασης της χρηματιστηριακής αγοράς με φόντο το περίφημο deal Εθνικής-Αλφα.
Το θέμα όχι μόνο θα κυριαρχήσει αλλά θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για αλλαγές σε όλο το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα.
Χωρίς να έχει κλείσει το θέμα, αντίστροφα μάλιστα, τώρα αρχίζει, σκόπιμα διότι και οι δύο τράπεζες στην ουσία επιθυμούν αυτή την συμφωνία. Και μόνο το εγεγονός ότι θα προκύψει μια πανίσχυρη τράπεζα κατωχυρώνεται η ισχυρή αυτή η θέση ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για την Ευρώπη κι ακόμη ανεξαρτητοποιείται απο την αγκαλιά του κρατικού χρέους.
Υπό την έννοια αυτή οι δύο τραπεζικοί όμιλοι θα καθορίσουν όχι μόνο τη σημερινή συνεδρίαση αλλά και για μεγάλο διάστημα θα καθορίσουν σημαντικές εξελίξεις στο νότια Βαλκάνια και νότια Ευρώπη.
Η συνεδρίαση της Παρασκευής έκλεισε με σημαντικά κέρδη και χωρίς τη συμμετοχή της Εθνικής και Αλφα αφού είχε ανασταλεί η διαπραγματευσή τους. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 3,16% στις 1715,13 μονάδες με τον ΄΄20άρη΄΄ να σημειώνει κέρδη 4,36% στις 809,26 μονάδες.
Όλες οι τράπεζες σημειώσαν σημαντικά κέρδη και υψηλούς όγκους συναλλαγών.
Οι συναλλαγές στα 74,64 εκατομ. τεμάχια αξίας 192,29 εκατομ. ευρώ.
Το ευρώ με το δολάριο έκλεισε στο 1,3686 ενώ το spread σημείωσε πτώση στις 830 μ.β.
Άνοδο σημειώνει σήμερα το πετρέλαιο στα 103,72 δολάρια ενώ στο Τόκυο ο δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,14% σήμερα το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: