Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Καμία εξαίρεση για την Ελλάδα

Μέρος της συνολικής λύσης θα είναι το ελληνικό πρόβλημα, σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ. Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Βερολίνο. Τι δήλωσαν για το "ξαλάφρωμα" του χρέους μας και για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωση. Θερμές ευχαριστίες από τον πρωθυπουργό για την στήριξη της ΓερμανίαςΚρίσιμη συνάντηση, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, είχε στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το απόγευμα της Τρίτης.






Η συνάντηση έγινε στη σκιά της μεγάλης ήττας της κας Μέρκελ στις τοπικές εκλογές στο Αμβούργο, αλλά και εν μέσω αναλύσεων για ανάγκη εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.


Η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ξεχωριστή αντιμετώπιση σχετικά με το "ξαλάφρωμα" του χρέους της Ελλάδας.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι όλα είναι στο τραπέζι ενόψει της Συνόδου Κορυφής και θα υπάρξει συνολική λύση του προβλήματος από την Ευρωζώνη.


Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την πίστη της ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει ακολουθώντας το πρόγραμμά που έχει ήδη αποφασιστεί, χωρίς δηλαδή νέα μέτρα.


"Η Ελλάδα έχει αρχίσει να φέρνει σε τάξη τα του οίκου της, κάτι που παρακολουθεί και ο Γερμανικός λαός. Ξέρουμε ότι ο δρόμος αυτός δεν είναι εύκολος και θεωρώ ότι πολλοί Γερμανοί είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο" είπε η κα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι όσο αποφασιστικότερα ακολουθηθεί αυτός ο δρόμος, τόσο θα πείθεται η Γερμανία.


Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι μέσα σε ένα χρόνο, άλλαξε η πορεία της χώρας και τόνισε ότι η βούληση του ελληνικού λαού είναι σημαντικός παράγοντας για το μέλλον της χώρας.


Για άλλη μια φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ή κουρέματος.


Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Άνγκελα Μέρκελ και στη Γερμανία για την υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της τους τελευταίους μήνες.


"Άνγκελα σ' ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει ως τώρα. Ευχαριστώ για την υποστήριξη και τη φιλία που έδειξες ως τώρα" τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: