Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 23 Φεβρουαρίου

Με κεντρικό σύνθημα «δικό τους το χρέος και τα ελλείμματα, δικό μας χρέος ο συνεχής αγώνας», η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατεβάζει τα... ρολά στους δήμους και τις περιφέρειες την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) θα πραγματοποιήσουν στις 10.30 το πρωί της ίδιας ημέρας προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 στο Πεδίον Άρεως.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων στην Τ.Α., «βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωή μας», «έχουμε συλλογική και προσωπική ευθύνη για εμάς και τα παιδιά μας για την επιτυχία των αγώνων μας», καθώς η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά «ήταν και είναι αδιέξοδες για την κοινωνία και τον τόπο μας. Οδηγούν τους εργαζομένους και την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, αυτών που ευθύνονται για την κρίση.


Με τον αγώνα μας, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «μπορούμε να τους σταματήσουμε. Απαιτούμε μια άλλη πολιτική, με δίκαιη επαναδιαπραγμάτευση του χρέους υπέρ της κοινωνίας και όχι των δανειστών, που θα φορολογεί τον πλούτο, την περιουσία της Εκκλησίας, θα αυξάνει τα εισοδήματα, θα ενισχύει τα κοινωνικά δικαιώματα και θα οδηγεί στην ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: