Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αντ. Σαμαράς: Σε κατάσταση ημιδιάλυσης η κυβέρνηση

Πολυμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μιλώντας στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος, Αντ. Σαμαράς, κατηγορώντας την ότι έχει περιέλθει σε κατάσταση ημιδιάλυσης και ημιπαράλυσης.



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «πολλαπλά και αλλεπάλληλα κρούσματα σύγχυσης και παλινωδιών», επικαλούμενος το «επικολυρικό δράμα», όπως είπε, που είδαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τις εξαγγελίες της Τρόικας, την εγκύκλιο για τους ημί-υπαίθριους που αποσύρθηκε πριν κυκλοφορήσει, τις δημόσιες διαφωνίες για το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και τις παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων υπουργείων.


«Κορυφαίος παράγοντας και ιστορικό στέλεχος του ίδιου του ΠΑΣΟΚ τα συνόψισε όλα αυτά με πέντε λέξεις: "Τρείς λαλούν και δυο χορεύουν". Συμφωνούμε απόλυτα. Έτσι ακριβώς είναι η κυβέρνηση», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι η θέση της ΝΔ ότι το μνημόνιο «δεν βγαίνει» επαληθεύεται.


«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει αυτή την εικόνα της διάλυσης, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι έχει σχέδιο. Ότι οι προτάσεις της πέρσι τον Ιούλιο ήταν σωστές, ήταν μπροστά από τα πράγματα, έχουν ήδη επαληθευθεί κι έρχονται σήμερα να το παραδεχθούν όσοι τότε τις αγνόησαν ή τις διαστρέβλωσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενος στην ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε ότι η ΝΔ ήταν εκείνη που ανέδειξε το θέμα και το επέβαλε στην πολιτική ατζέντα, ενώ αντιθέτως, πρόσθεσε,το ΠΑΣΟΚ «τώρα που δεν υπάρχουν πια δανεικά για να τα μοιράσει, αποδείχθηκε ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να "παραδώσει τα κλειδιά της χώρας" και να κάνει ό,τι του λένε».


«Την περασμένη Παρασκευή η τρόικα παραδέχθηκε την εκτίμηση για τα 50 δισ. και αρχικά η κυβέρνηση προσυπέγραψε την θέση αυτή, ύστερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε την τρόικα, ύστερα βγήκε ο πρωθυπουργός και είπε "δεν πουλάμε τίποτε και θα βγάλουμε και νόμο που θα το απαγορεύει και θα το βάλουμε και στο Σύνταγμα" και μετά ανακαλύψαμε ότι και στο αρχικό μνημόνιο και στις επικαιροποιημένες εκδοχές του η κυβέρνηση είχε προσυπογράψει την πώληση της ακίνητης περιουσίας», υπογράμμισε.


«Κάθε μέρα υπογράφουμε συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τον ελληνικό λαό», συνέχισε και ανακοίνωσε ότι μετά την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής και εντός του Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει επικαιροποιημένο το σχέδιό της, το «Ζάππειο-ΙΙ», όπως είπε, για μια στρατηγική εξόδου από την κρίση και αποδέσμευσης από το Μνημόνιο.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην άρνηση των πολιτών να πληρώσουν διόδια και εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ είναι κατηγορηματικά αντίθετη με τη στάση «δεν πληρώνω-δεν πληρώνω», ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι με την αναλγησία της πυροδοτεί αυτές τις συμπεριφορές.


«Είχαμε προβλέψει, σε ανύποπτο χρόνο, ότι η εφαρμογή του Μνημονίου και τα αδιέξοδα στα οποία θα οδηγήσει δυναμιτίζουν την κοινωνία και διαλύουν την κοινωνική συνοχή», παρατήρησε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όχι μόνο η ίδια «δεν πληρώνει», αλλά και ζητά από αυτούς στους οποίους η ίδια χρωστάει, να πληρώσουν τις δικές τους οφειλές στο κράτος χωρίς συμψηφισμό.


Περιοδείες σε όλη τη χώρα


Στους σχεδιασμούς του κόμματος για την ενίσχυση της πολιτικής δυναμικής και της επιρροής του στη κοινωνία, αναφέρθηκε εν τω μεταξύ κατά την ομιλία του στη σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος.


Ο κ. Λυκουρέντζος προανήγγειλε εκτεταμένες περιοδείες του προέδρου του κόμματος σε όλη την χώρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα ακολουθεί ένα οδοιπορικό από τόπο σε τόπο κοντά στους πολίτες μαζί με την κοινωνία, κοντά στους νέους, μαζί με το λαό, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος να πείσουμε για την αξία της διακυβέρνηση της πατρίδας από τη Νέα Δημοκρατία, από τον Αντώνη Σαμαρά».


Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, παραβρέθηκε και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.


Ο πρώην πρωθυπουργός ξεναγήθηκε νωρίτερα στα νέα γραφεία από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, καθώς ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε το χώρο, αφού δεν είχε παραστεί κατά τα επίσημα εγκαίνια που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης.


Γ. Πεταλωτής: Η ΝΔ περιχαρακώνεται στον πολιτικό της αυτισμό


Για αυτοθαυμασμό και πολιτικό αυτισμό κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, απαντώντας στις επικρίσεις που εξαπέλυσε νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνηση.


«Ο κ. Σαμαράς και στη σημερινή του ομιλία, επανέλαβε, εκ νέου, τη γνωστή πια συνταγή της ανύπαρκτης πολιτικής του πρότασης: "Η Ν.Δ. τα έχει πει όλα, είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για όλα, αλλά η κυβέρνηση δεν τα άκουγε"», ανέφερε.


Διερωτήθηκε επίσης γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ δεν συμβούλευε κατά τον ίδιο τρόπο και τηn κυβέρνηση Καραμανλή, ως μέλος της, ώστε να μη λιποτακτήσουν, όπως είπε, «αφού κατέστρεψαν τη χώρα και την οδήγησαν στην ανάγκη ύπαρξης μνημονίου, για το οποίο σήμερα υποκριτικά εκπλήσσεται και ανακαλύπτει πόσο καταστροφικό είναι».


Κλείνοντας, αναγνώρισε μεν ότι είναι σωστό ότι απαιτείται σύμφωνο αξιοπρέπειας με τον λαό, όχι όμως από τη χώρα αλλά από την ίδια τη Ν.Δ., γιατί η στοιχειώδης αξιοπρέπεια προϋποθέτει να λες την αλήθεια. Κάτι που, όπως ανέφερε, για τη ΝΔ αποδεικνύεται «εξαιρετικά δύσκολο».


Χαιρόμαστε για την αγανάκτηση που προκάλεσε η ομιλία Σαμαρά στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και χαιρόμαστε ιδιαίτερα ότι τους τάραξε κυρίως, το “Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας" που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ο κ. Σαμαράς. Αξιοπρέπεια προς τους Έλληνες, μια λέξη που δυστυχώς δεν υπάρχει στο λεξικό του ΠΑΣΟΚ», ανταπάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.


Διπλά πυρά ΚΚΕ


«Πίσω από τους φραστικούς διαξιφισμούς κυβέρνησης και ΝΔ, βρίσκεται η συμφωνία τους στην υλοποίηση της πολιτικής που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και ξεπουλά δημόσιο πλούτο», σχολίασε το Κομμουνιστικό Κόμμα για την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τη σημερινή ομιλία του Αντ. Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: