Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Στις 9 Ιανουαρίου η 1η συνάντηση για το 2012 των Merkel - Sarkozy - Καλούνται να διαψεύσουν τις Κασσάνδρες και να δώσουν την οριστική λύση στην κρίση χρέους

Για τις 9 Ιανουαρίου ορίστηκε η πρώτη συνάντηση για το 2012 μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel και του Γάλλου προέδρου N. Sarkozy, με επίκεντρο την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και την αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.



Με την έλευση του 2012 οι δύο ηγέτες καλούνται να διαψεύσουν όλες τις Κασσάνδρες και να δώσουν επιτέλους την οριστική λύση στην κρίση χρέους.


Ωστόσο, κάθε άλλο παρά αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα για τη νέα χρονιά των δύο ηγετών της Ευρωζώνης.


Μακρύ βλέπει το δρόμο προς την έξοδο από την κρίση η Γερμανίδα καγκελάριος, βλέποντας και πισωγυρίσματα και καθυστερήσεις. Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει «καθετί» για να ενισχύσει το ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι «στη Γερμανία έχουμε καλούς λόγους για να είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας». Η Ευρώπη αντιμετωπίζει το «σκληρότερο τεστ εδώ και δεκαετίες» δήλωσε, αλλά πρόβλεψε ότι στο τέλος η Ευρώπη θα αναδειχτεί δυνατότερη από την κρίση. Μάλιστα, παρακίνησε τους Ευρωπαίους να εργαστούν για μεγαλύτερη συνεργασία, ακόμη και αν η επόμενη χρονιά θα είναι αναμφίβολα πιο δύσκολη από τη φετινή.


Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος, επισήμανε ότι «η πρωτοφανής αυτή κρίση, η οποία είναι αναμφίβολα η χειρότερη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν έχει ακόμη τελειώσει». Για το νέο έτος οι προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας είναι να προωθηθεί ο φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές και η ενίσχυση της ανάπτυξης. Δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα λιτότητας ακόμη και αν οι οίκοι αξιολόγησης συνεχίζουν να απειλούν με υποβάθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: