Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Γ. Καπελέρη

Την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη ζήτησε ο ΥΠΟΙΚ Ευάγγ. Βενιζέλος, μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε κατά του γενικού γραμματέα.Νωρίτερα, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του κ. Καπελέρη, καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών.


Η παραγγελία για τη δίωξη αφορά τις καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας με αφορμή την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Διομήδη Σπινέλη, για μη εισπραξη προστίμων που αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Πεπόνης, με βάση την πορισματική αναφορά του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα, Σπύρου Μουζακίτη, ζητά να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη και σε βάρος της επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων Ευαγγελίας Πανταζή, για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία.


Στην παραγγελία διευκρινίζεται ότι το αδίκημα διαπράχθηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας με την επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της πράξης βάσει του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.


Όπως αναφέρει στο πόρισμά του ο κ. Μουζακίτης, το ύψος της ζημίας ανέρχεται κατ' ελάχιστον στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Μουζακίτης τονίζει ότι «η ζημία αυτή, αν λάβουμε υπόψη τις κρίσιμες συνθήκες για την κοινωνία και την Πολιτεία, μεγιστοποιείται εκ των πραγμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: